Quantcast
Прокуратурата изведнъж се активизира за записите на Борисов | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

64 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Прокуратурата изведнъж се активизира за записите на Борисов

Прокуратурата се активизира по записите, свързани с премиера Бойко Борисов. От съобщение на държавното обвинение се разбира, че по разследването на записа от юни, за който наскоро Елена Йончева обяви, че има американска експертиза за автентичност, са присъединени и последният запис, както и снимките от спалнята на Борисов. В последния запис се чува глас, приличащ на този на Борисов, който говори с някого, за когото се предполага, че е вицепремиерът Томислав Дончев.

По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана. В качеството си на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев (вече бивш, б.а.), се казва в съобщението.

Прокуратурата твърди, че "на 25 юни е назначена експертиза по първоначално изисканите и предоставени снимки и аудиозаписи, публикувани в следните интернет сайтове: "Бивол", "Афера", "Е-вестник". По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното производство допълнително и разпространен видеоматериал, публикуван в сайта "Афера", както и аудиозапис на разговор с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи".

Прокуратурата обаче не съобщава, че разследва съдържанието на записите. 

В записа от юни глас, който прилича на премиера, освен цинизми по адрес на председателя на парламента Цвета Караянчева, нарежда на КЗК да провери "Еврохолд", споделя как Сотир Цацаров и Иван Гешев го уведомяват предварително на кого ще повдигнат обвинения, споменава и самата Йончева, която трябва да “изгори”.

Делото е образувано по чл. 339а от Наказателния кодекс. Според него "който без надлежно разрешение, което се изисква по закон, произвежда, използва, продава или държи специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години". Ако деянието е извършено от длъжностно лице във връзка със службата му, наказанието е от две до осем години.

"Трябва да се направи проверка и да се установи дали са истински, кой ги е правил и т.н. Ако премиерът беше в зависимост, тези записи нямаше да излизат", коментира по-рано пред Нова тв кметът на Стара Загора Живко Тодоров. "Според мен всеки политически опонент би имал интерес да пусне тези снимки или записи, независимо откъде ги има. Мен не ме интересува кой го е записвал, това е в сферата на клюките", каза още Тодоров, който е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

В последния разпространен звукови файл с продължителност 4 минути и половина глас, който прилича на този на премиера, се чуват ругатни по адрес на президента. Гласът нарича събеседника си Томислав. Вицепремиерът Томислав Дончев заяви за bTV, че не е разпитван и не открива нищо смущаващо, че се разследва само техническата част. "Аз лично се съмнявам, че ако съдържанието на такъв запис е инкриминиращо, прокуратурата би пропуснала да разгледа случая, в противен случай тя самата се излага на ударите на закона", каза Дончев.

Проверката кой е направил тези записи не е достатъчна и адекватна. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, след като внесе пореден сигнал в прокуратурата. Този път - за първия запис с Борисов, изтекъл през юни.

"По същия начин, с проверка кой е направил тези записи, беше прикрито съдържанието на предишни скандални записи като "Ало, Ваньо" и "Яневагейт". Според Иванов съобщението на прокуратурата говори по-скоро, че и в този случай съдържанието няма да бъде разследвано. 

 

За да разберем лесно ли е наистина да си прост, настояваме прокуратурата да провери записа.

Posted by Hristo Ivanov on Monday, August 3, 2020

"Има голям проблем в съдържанието на първия запис, на който вече има две чуждестранни експертизи, че не е манипулиран", обясни Иванов. И посочи проблема - това, че Борисов е обсъждал с тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров и Иван Гешев, тогава зам.-главен прокурор, конкретни акции, които се случват в контекста на предизборна политическа кампания. Според Иванов в случая трябва да се провери дали има злоупотреба с правомощия, употреба на влияние, нарушава ли се разделението на властите.

По думите му в случая има и нарушение на честността на изборите чрез използване на влияние върху прокуратурата и службите.

"Гешев пърха от селце на селце и разпространява опорката, че не е недосегаем. Нека видим дали е недосегаем", каза Иванов, преди да внесе сигнала. Той посочи, че още няма отговор на първия си сигнал и това е доказателство, че няма редови прокурор, който да посмее да проверява главния. 

Без оставка на Гешев и дълбока реформа в прокуратурата протестите, които подкрепяме, няма да постигнат целите си, допълни Иванов.

Ако реформираме и изчистим прокуратурата, тя ще изчисти всички останали институции, заключи Иванов. И разказа как си представя реформата.

Много е важно главният прокурор да бъде поставен под ясна демократична отчетност от страна на Народното събрание. След това трябва да бъде проведена дълбока реформа на Висшия съдебен съвет, който да остане само за съдиите. И трябва да се проведе цялостен реподбор на прокурорите в България. В България има 2 пъти повече прокурори от Австрия, която е сходна по размери страна. Ние сме успели да превърнем количеството прокурори в обратнопропорционално на качеството.

Имаме ясна представа какво трябва да се случи на конституционно и законово ниво, каза Иванов. По думите му просто трябва воля за дълбока конституционна реформа.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Бонжуар

Фишеци. 

Къде е Вождът? 

BL.N.Lmt

☕️🏴‍☠️🇨🇩За Иван Гешев и Бойко Методиев Борисов, 

🍖един съвет, кат се изметете от държавните институции "Сичко Убаво" и само моля глейте Вратата да не ви удари в гърба🏴‍☠️🇨🇩☕️

🇧🇬Да Изметем Колониалната Олигархия от България, Домусчиеви, Ахмед Доган, Пеевски🍖🍺

В. Горанов, ГЕРБ, ДПС, БСП, АБВ, ВОЛЯ, НФСБ 🏴‍☠️🇨🇩☕️🍺🇩🇪☕️

Хулиган

Примката около Боко неумолимо се затяга!

В края на разследването ще бъде обвинен, че спи с лица, които нямат право на достъп до поверителна информация.

И ще бъде предложено на съда да го накаже със строго мъмрене.

При толкова бдителна КОРУПтура, това е си е сериозно постижение...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-na-prokurora/

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Аха, пак ще разследват кой е направил снимките и записите, а не какво се съдържа в тях. Само ми е чудно как ще докажат, че телефонът е "специално техническо средство" по смисъла на закона. Мерси, виакме ний, на такива разследвания.

vali_cop1

Те ще разследват, но в никакъв случай няма да открият кой е правил записите, защото това ще бъде 100% потвърждение, че са автентични от което на Баце ще му влезе с 200.

Testament
снимка на Testament

не значи че като открият ще с автентични .с любителска програмка се вижда и от космоса фейк наслагвани няколко до 7- 8 пласта  звук.

Интервал

Разбираш му. Не може да не си се занимавал със звукообработка. От космоса.

Стрина Пена

Ми кой, некоя гювендия чи да е. Ама хак му е като не си зе една булка равна от горе до доле, че да му кърпи фанелите и чорапята. 

Льо Клер

Прокуратурата обаче не съобщава, че разследва съдържанието на записите. 

 

Не съобщава, но съм сигурен, че разследва. Сигурно някои (вярвам, че и сред тях има такива с човешки чувства) много се смеят!  😂

Zmeja

Разсдледва точно колкото "Ало Ваньо". И там търсиха кой е направил записа. Ще разследват точно и колкото "Ти си го избра".

ivanko77

В дадената ситуация ще е доста неудобно да излезе кой ги е правил, някак не е приятно да се изкарва личния живот на показ, а е доста вероятно, предвид свободата на разговорите, "лицето", което ги е направило да е в "близки" отношения с Бащицата. Тъй като въпросното "лице", явно е професионалист и е изкарало достатъчно време в тия покои, е интересно, кой го е запознал с Бащицата и какво още е изнесло като информация. Предполагам има записи кой посещава премиера, без значение дали в лично или служебно отношение и ще е доста лесно да се проверят на съответните дати има ли едно и също лице, посетило премиера.

nafta

Записи има за всички, бъдете рахат. Вадят се когато стане необходимо.

Purple__Haze

Обичайният заподозрян е лорд Евгени Минчев.

Интервал

Записи има за всички, бъдете рахат. Вадят се когато стане необходимо.
Тоест всички са маскари, но КОЙ, ако не Той? 😂

noooo1

Егати прокуратурата. Да се смееш ли, да плачеш ли.

noooo1

А да провери номера на банкнотиге и кюлчетата - няма ли да се сети.

Буболечо
снимка на Буболечо

Също както няма да се сети да нахълта заедно с тия брадатите от Бюрото за защита на свидетели, т.е. личната им ударна сила. И да прерови всичките чекмеджета и т.п., да изземе материали и доказателства и т.н., и т.н.

 

Далече съм от мисълта, че така трябва, но с оглед на едни скорошни техни действия, навяващи усещането за едностранчивост... 

Testament
снимка на Testament

ти видяли ги номера ?а и как разбра  ,че са кюлчета?лИчи че са кукли и макетчета.Трепач е и пищова  начи се расожда някъде /оставил за дълго богатството при наличие на каса/а и като тиквата не пие как па пиянски гласове и бутилки?

Интервал

Тиквата и не пуши.

Стрина Пена

Да не е аляв да държи кайметата у долапа, бе. Да копат под магнолиата или у септичната яма . Там са кюлчетата, оти и Боцето изфърля таквиз сахерови 

bay Dragan

Гешев е в цайтнот.

noooo1

Каскета е в цунг цванг.Затова, за него е по-добре да изпревари банкянския и да си подаде оставката.

wreckage
снимка на wreckage

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/08/03/4098493_prokuraturata_tursi_koi_e_zapisval_v_doma_na_premiera/?ref=home_NaiNovoto

Дневник:

Разследването е по чл. 339а от Наказателния кодекс, който предвижда между 1 и 6 г. затвор за човек, "който без надлежно разрешение, което се изисква по закон, произвежда, използва, продава или държи специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация"

Предвит, че тва "специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация" е известно като "телефон", теа могат да фкарат ф панделата за ена до шес буквално фсеки производител, продавач и/или притежател на такива устройства.

 

 

 

 

Бонжуар

Явно очакват нова порция резил и дрънкат тенекето да плашат гаргите.

Нямат полезен ход. Оттичането Му в канала става все по-фарсово.

Шубето е голям страх. 🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️

BL.N.Lmt

☕️🏴‍☠️🇨🇩За Иван Гешев и Бойко Методиев Борисов, 

🍖един съвет, кат се изметете от държавните институции "Сичко Убаво" и само моля глейте Вратата да не ви удари в гърба🏴‍☠️🇨🇩☕️

🇧🇬Да Изметем Колониалната Олигархия от България, Домусчиеви, Ахмед Доган, Пеевски🍖🍺

В. Горанов, ГЕРБ, ДПС, БСП, АБВ, ВОЛЯ, НФСБ 🏴‍☠️🇨🇩☕️🍺🇩🇪☕️

bay Dragan

Кого чакаш? Бакунин?

Интервал

И за зелени чорапи, да не забравиш.

Минувача
снимка на Минувача

Неизпрани

скайспирит

Радев не го познавам, но имаме семеен приятел военен летец, като президента - вече е пенсионер. Никога на сме го чували да псува толкова вулгарно, като вожда ти. 

wreckage
снимка на wreckage

Диагнусвач, немаше нужда да пофтаряш тая дивотия.

Страници