Quantcast
40 млн. лв. ще бъдат похарчени за подмяна на мантинели тази година | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

19 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
40 млн. лв. ще бъдат похарчени за подмяна на мантинели тази година

40 млн. лв. ще похарчи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за подмяна на мантинели по магистралите през тази година. Това обяви председателят на УС на АПИ Георги Терзийски във връзка с тежката катастрофа миналия месец, при която камион се обърна, на 161-ия километър на АМ "Тракия", премина през мантинелата и навлезе в насрещното платно, където удари няколко коли и в резултат има шестим загинали.

Терзийски заяви, че не може категорично да се каже дали само поставената още през 1997 г. мантинела или лошата пътна настилка са причина.

„Това е в прерогативите на разследващите органи, които ще направят своите експертизи. Ние, като собственик на пътя, сме предвидили още в началото на годината ремонтни участъци в участъка от км 156 до км 208. В момента настилката не е подходяща за висока скорост и затова сега там има ограничение на скоростта (б.р. - 90 км/ч в участъка от малко преди Чирпан до Стара Загора). То е въведено през 2018 г. Две години това е било решението, докато имаме възможността и сме готови есента да започнем ремонт - каза Терзийски пред bTV. - Мантинелата е монтирана през 1997 г. и тогава е отговаряла на стандартите. Днес вече не отговаря и ще бъде подменена. Всички мантинели в участъка ще бъдат сменени. Има различни мантинели по „Тракия“, които се подменят поетапно. Тази година само за подмяна на мантинели са осигурени около 40 млн. лв., което е двойно повече средства. Освен по "Тракия“ ще бъдат подменени и мантинели в участъка на магистрала „Хемус“ от Осиковица до Правец."

Шефът на АПИ освен това коментира и протестите по пътищата - като вчерашния на път Е-79 (към Гърция) при Благоевград и Кресна, и продължаващият вече два дни на пътя СТара Загора - Хасково.

"Законът е категоричен - налице е категорична забрана за провеждането на демонстрации на републикански пътища. Всички дейности в обхвата на пътя, които водят до застрашаване на безопасността на движението - отклоняване, прекъсване или спиране на движението са напълно забранени и са нарушение на Закона за пътищата и Закона за движение по пътищата - заяви Терзийски. - Органите на реда следят да се спазва това. В постоянен контакт сме с органите на реда, които имат задължението да установяват условията, при които може да се извършват съответните действия. Вчера в Благоевград и на други места действията им показват, че те са адекватни и те не допускат затварянето за дълго време на републикански пътища. Това създава не само неудобства. Това нарушава правата на ползвателите на пътя и създава условия за пътнотранспортни произшествия и инциденти на пътя. Това е недопустимо“.

Към статията във в. СЕГА
Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Терзийски заяви, че не може категорично да се каже дали само поставената още през 1997 г. мантинела или лошата пътна настилка са причина.

 

И за кво са те турили там, бе, калинка? Ти не си ли минавала по тая отсечка, та да ти изпадат пломбите?

nebenebe

Крайно време беше. Полицията, КАТ по-скоро, има голям дълг. Със солени глоби турските разпасани шофьори могат да бъдат направени писенца.

жана д'арк
снимка на жана д'арк

Протести не може да има по пътищата, законът не позволява, обяви шефът на АПИ

А кой закон позволява да лъжете и крадете? 

Testament
снимка на Testament

ми сдерастите го въведоха  вкупом всички пазят омерта  то за теб кокал няма и те мъчи, легни си ,пий си валериан  ,плети си плеткаат  и си хортувай с другите баби за гумените галоши на дедо станчо от другия  вход...

Black Sheep

Само да припомним:

През пролетта на 2018 г. скоростта в участъка Ст. Загора-Чирпан на АМ Тракия тихомълком бе ограничена до 90км/ч с поставянето на знаци, указващи намаление на скоростта за следващите 2 км, след изминаването на които следваше отново същото ограничение за следващите 2 км... и така за целия почти 50 км. участък, и в двете посоки. АПИ мълчеше като завераджия и едва след като се вдигна шум в соц. мрежи призна това, което беше видно за всички.

През изминалите 2 години бяха отделени колосални средства за магистрали(гордостта Му) , но нищо за този участък. Единствената реакция на властта бе всички свободни патрулки с камери в района да се събират като таракани на този участък и да снимат...

Т. е. веднъж бръкнаха в джобовете на всички за да направят "качествено" магистралата, и продължават да бъркат, защото нямало пари да се оправи асфалта... А междувременно чуждестранните нарушители си минават гратис...

И не е въпроса, че не Той строи този участък, защото и следващият (Ст. Загора-Н. Загора) , който вече е строен от Него, след година ще е на същото дередже...

 

А по отношение коментарите на Ападжията какво било законно и какво не-мога само да му кажа: Байно, когато си свършиш твоята работа, тогава можеш да даваш акъл без да те питат! 

bilbotorbins

Не съм инженер, ама една проста сметка:

-нека линеен метър мантинела тежи 20 кг.

-в един километър има 1000 метра;

-цената на кило поцинкована ламарина да е 2 лева;

-за труд разхода да е колкото за материал;

За 100 км се получава 1000х20х2х2х100 = 8 млн.

Или яко бъркам или яко се краде. Като за последно.

Dimitar Dimitro...

НЕ бъркаш, някой яко ще бръкно за пореден път в кацата с меда.

Testament
снимка на Testament

бъркаш не е ламарина има  подпори нитове но пак е много. сякаш снимат клип на банка такива цени а и позлатени с wi fi мантинелчета.

Wolf ACE

Така е, бъркаш с поцинкована та ламарина, но общата цена е завишена три пъти..за да има за шкафчето..

Peaceful Citizen
снимка на Peaceful Citizen

Охоооо 40 милиона за 50 км..... ето заради такива нагли кражби хората протестират. Тоя оял се борсук от АПИ веднага трябва да замине към тюрягата. 

Neymar

Не е възможно 40млн за 50 км мантинели, вземете да си оправите заглавието!

Force

Малко е даже.

Я, си припомнете кой мантинелостроител беше спуснат като спонсор на Левски заедно с Тотонев и на Шиши адвокатина.

То, само с трици не става 😂

риболовец 5

   Ако информацията е вярна, излиза по 800 лева на метър.

    Аз тогава съм готов да да сменя 100 км мантинели за тези пари.

nobody2

и пак ще ти останат най-малко 50 %

риболовец 5

  Иначе не бих се хванал.

 

nafta

А как изчислихте колко километра мантинели ще бъдат сменени през годината?

Това за подвеждащото заглавие.

Протести не може да има по републиканските пътища.

Това за подвеждащото подзаглавие.

Ма много ченгеджийски номерца взехте да прилагате бе...

Slava
снимка на Slava

А как изчислихте колко километра мантинели ще бъдат сменени през годината?

Това за подвеждащото заглавие.

 

Не са изчислили😂

 

40 млн. лв. ще бъдат похарчени за подмяна на 50 км мантинели

 

Никъде в интервюто никой не говори за "50 км мантинели", всеки може да го чуе.

 

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/georgi-terzijski-predvizhda-se-remont-na-am-trakija-v-uchastaka-s-ogranichenie-na-skorostta-zaradi-nastilkata.html

ppipi7766

Протести не може да има по пътищата, законът не позволява, обяви шефът на АПИ

 

Скачайте на опорката!😂

Шефчето пропуска че закона се отнася за ПЪТИЩА не за това което имаме като такова!