Quantcast
Германската икономика се сви с рекордните 10,1 на сто | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

11 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Германската икономика се сви с рекордните 10,1 на сто

Германската икономика се сви с рекордните 10,1 процента през второто тримесечие на 2020 г. заради въздействието на ограниченията срещу разпространението на коронавируса, показват официалните данни в четвъртък, най- големият спад в историята на страната след Втората световна война, предава Франс прес, цитирана от Агенция Фокус.

Федералната агенция за статистика Дестатис заяви, че “историческото понижение” за тримесечието е по-лошо от всяко наблюдавано по време на финансовата криза през 2008-2009 г. 

Пандемията доведе до „масивен спад“ както в износа, така и в вноса, докато в същото време правителствените разходи са се увеличили от април до юни.

Към статията във в. СЕГА
Luckbox

Всъщност 10% спад при буквално затворена икономика каквато беше от април до юни всъщност не е толкова зле. Аз мислех, че ще е към 20-30%. 

Johnny2965

И какво от това? Икономическите показатели ли са най-важни в живота на човек?

fractal
снимка на fractal

Ще си карат новите коли по 20 години демек ще са си  вечно техни 

От Европа ще стане Ентропа

н16
снимка на н16

пандемията доведе до най-големият спад в историята на страната след войната

 

Значи на някои хора това развитие и резултати ca им били необходими и нужни. Та е трябвало да се разиграва тая постановка.

 

Но, на кои? И какво имат още на ум?

Sir Mano

Те в Германия като пръднат, у нас се насират - да видим нашата стъкмистика какво ще покаже.

Гласът

За Щатите прогнозата е - 34,5% 

Щатите изчисляват показателите за тимесичие по друг начин. Спад от 32,9% по американската система (колкото се оказа) е приблизително около 9% по европейската (и германската) система. Т.е. спада в САЩ за второто тримесечие се оказа по-малък от спада в Германия. Да видим утре за целият ЕС. 

Basilisk

Всъщност 10% спад при буквално затворена икономика каквато беше от април до юни всъщност не е толкова зле. Аз мислех, че ще е към 20-30%.

Никак не е зле, нищо не разбират тия германци...

Nickolas

От Германия има и добри новини. Разните месарски фирми престават да наемат работници от източна Европа чрез посредници. Това от 01.01.2021 - до тогава ще има закон, който сега първо трябва да мине през Бундестага. А че ще мине е сигурно. Партиите са на едно мнение.

Месарите вече предлагат договори на работниците и то по браншовите ставки, които са много по-високи от това, което те сега поучават. Защото те сега получават минималното заплащане или малко отгоре. Но пък получават и квартира, и транспорт до работата.

Сега ще вземат повече или даже значително повече, но ще трябва да си търсят сами подслона и да си плащат автобуса, който в Германия не струва 1,20 лева. Демек, ето ви свобода - оправяйте се.

Sir Mano

Но пък получават и квартира

Колега, гледах клипчета от общежитията ... да ти настръхне косата! Мерси им за квартирата!

Сега поне ще се омешат с нормални хора и няма да се гетоизолират.

Nickolas

Те и сега могат да си излязат на квартира и го правят - най-често семействата. На човек получават за квартира по 190 - 200 (според фирмата) на месец.

Не знам какво си гледал, колега, ама аз съм често на подобни места и това, което виждам е: наети апартаменти в съвем нормални сгради (много по-хубави и поддържани от която и да е панелка в София), в които живеят местни семейства. Единственото е, че хората са по двама в стая. Но пак е въпрос на техен избор. Стаята е 190 - 200 Евро, те си делят парите и получават 95 - 100 евро на човек повече - от неизползвания наем. Тия неща вестниците не ги казват.

Затова се опасявам, че ще има по-малко желаещи с новия закон. Иначе законът си е хубав. Ще бъде, ще.