Quantcast
Блокадата при "Орлов мост" в столицата продължава | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

294 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Блокадата при "Орлов мост" в столицата продължава

Протестът в София продължи цяла нощ. И до момента "Орлов мост" остава затворен. Там протестиращи са опънали 10 палатки, които пропускат единствено линейки. Затворен е и бул. "Цар Освободител" до пл."Независимост", където също има палатки на протестиращи. Полицията отбива движението по бул. "Дондуков".

"Днес се очаква сериозно затруднение в придвижването на столичани", предупреди в извънреден брифинг сутринта директорът на СДВР Георги Хаджиев. 

„Нито политиците, нито Борисов, нито правителството или Гешев ще ни чуят. Това е ясно, не поддържаме подобни илюзии. Това, което трябва да направим, е да ги свалим насила, което се опитваме да направим. Всеки ден променяме по нещо ново – палатковият лагер, ще задържим блокадите. Блокадите в цялата страна също ще продължават, ще ескалираме допълнително, всеки ден ще правим по нещо ново и допълнително, докато им счупим ръцете – няма друг начин“, заяви адвокат Хаджигенов пред БНР. Хаджигенов е един от организаторите на протеста.

След националния митинг вчера, демонстрантите затвориха 10 кръстовища и възлови булеварди. Линиите на градския транспорт бяха променени. Протестиращите пропускаха линейките и освиркваха полицейските коли. 

"Цяла нощ с колегите сме водили разговори с протестиращите, 4-5 кръстовища бяха освободени в малките часове на нощта", каза Хаджиев. Няма задържани от полицията.

Хаджиев посочи, че комуникацията с протестиращите е трудна и предупреди, че има вероятност да се стигне до физически сблъсъци.

Шефът на СДВР призова всички да бъдат толерантни и да проявят здрав разум. "Опитваме се да спазваме правата на протестиращите, не изхождаме от позицията на силата, но и другите граждани имат права. Който иска да протестира, да го прави по начин, регламентиран в законите", каза Хаджиев.

Снощи организаторите на протеста призоваха хората да нощуват под прозорците на властта и да разпънат палатков лагер пред сградата на Министерски съвет до оставка на правителството и на главния прокурор. 

Паралелно акции с блокади имаше в още няколко града на страната.

 

Промени в градския транспорт

Заради блокираните кръстовища автобуси с №9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии 4, 5, 8 и 11 са отклонени както следва: автобуси № 9 и 75 обръщат на Военна академиия „Г.С.Раковски“. Номер 84, 184, 280, посока Орлов мост“ обръщат преди Орлов мост и обратно по маршрута си. Номер 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. Др. Цанков, бул. „Алея Яворов“ и по маршрута двупосочно. Номер 94 върти на ул. „Ген.Гурко и обратно по маршрута. Номер 213 в посока Младост е отклонен по бул. Мадрид, бул.Ситняково и по бул.Цариградско шосе по маршрута си.

Тролебуси № 4, 5, 8 и 11 посока Софийски университет „Св.Климент Охридски“ обръщат преди Орлов мост и се движат по маршрута си. Номер 5 в посока Младост са отклонени до Сточна гара и се движат обратно по маршрута си до надлез Надежда.

 

Блокадата продължава, 8 часа е! #ОСТАВКА

Posted by Инициатива "Правосъдие за всеки" on Wednesday, July 29, 2020

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Rendeto

Е, айде сега да не съдим злостно протестърите, та са ни хубави, умни и иинтелигентни, цветът и бъдещето на нацията ни, будната част от обществото.

Аз доста ги понахраних че са смотани и не могат свестен протест да направят, но все пак те успяха да организират нещо, което ще причини временен хаос поне в столицата.

Че полицията не ги е разгонила още, това е ясно защо е, при положение че са 20 души на кръст се очаква скоро гневът от причиненото неудобство да вземе връх и в някакъв момент да се противопоставят протестъри срещу не-протестъри.
Колеги, не е лошо да се протестира, дори когато трябва малко да поопънеш нервите на обществото, тоева е полезно за обществото като цяло. Говоря от личен опит, като ветеран един вид, хахаха.

Очертава  се едно изключително забавно лято, очаквам с нетърпение развитието на сагата, и не само по улиците и площадите ами и във форумното пространство.

Nickname186

10 лумпена   тероризират цял град

Имате предвид г-н Борисов, г-н Гешев и членовете на правителството, нали правилно ви разбрах?

BL.N.Lmt

🍖Апел към БСП "aka" БКП , 30 години по късно🏴‍☠️🇨🇩☕️ Апел към Корнелия Нинова, гжо Нинова приберете си "кучетата ГЕРБ🧯Б.М.Борисов " от бившото УБО, ДС и други за да не ги прибираме ние, в случай че незнаете по какъв начин, може да се обадите на господина Гергова 🍖 от Плъвдив той знае🏴‍☠️🇨🇩☕️
🍺Привет от нашта маса за вашта маса🇧🇬🍺

Сократ-май

Другарят Череп осигурил ли е химически тоалетни за протестиращите?

Тъмно пиво

Виж сега, Сократе.

 Черепа е мутра, да. Но не е известно да е бил другар. Поне на мен не ми е известно.

 Една друга мутра обаче е бил наистина другар. До такава степен е бил другар, че напуснал МВР за да си остане другар.

Джиджи

👌😁👍😂

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

но явно  чакат  хората да ги спукат от бой  блокиращите

 

Станко ли да идва?

SvSophia
снимка на SvSophia

10 лумпена

 

нямаш с какво да разбереш...

Не ми пука з а  любимият ти герб  сдс дпс...но явно  чакат  хората да ги спукат от бой  блокиращите

Неподражаемата култура на речта на господин Борисов, като израз на също тъй неподражаемата му мисловност, силно ухае в горния опус. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Другарят Череп осигурил ли е химически тоалетни за протестиращите?

 

Сократе, при протестите срещу Орешарски пак  ли беше така духовит? Забравил съм.

Сократ-май

Навярно помниш обаче масовия вой за пикаенето по жълтите павета.

жана д'арк
снимка на жана д'арк

значи  искат нещо  но  насила и с терор

Значи, че искат нещо, което имат право да искат. Народът дава властта, народът си я взема обратно и я дава на друг. Това е демокрация, другото е диктатура, водеща до пожизнена власт. Сега имаме две страни - едната проявява решителност да не дава властта и с цената на всичко да остане в нея, а другата проявява решителност да си я вземе обратно. Колкото до насилието - дай видео, на което се вижда как 5-6 протестиращи, въоръжени до зъби, млатят до смърт невъоръжен полицай с белезници на ръцете и тогава ще звучиш убедително. 

Evasion

Народът дава властта, народът си я взема обратно и я дава на друг. Това е демокрация, другото е диктатура,

Точно така. Това се случва по време на избори. Защото 100, 1000, 10 000 не са народЪТ. 

Moby-Dick

Народът дава властта, народът си я взема обратно

Тия 4-5000 сега са "народът", така ли бе, Жанче? А сам преди 7 години наричаше дефилиращите по жълтите павета лумпени, хулигани и метежници, искащи да свалят законно избраното правителство на любимата Партия и героичния Орешарски! Известен още и като "счетоводителат на Черепа", бранил до последния ден крехката фигура на своя кандидат за шеф на ДАНС - Делян Славчев Пеевски! Както казваше бачо Кольо - ДЕ ГИДИ ЛИЦЕМЕРИ НЬЕДНИ!!!

киро кардана

Това че ти не можеш да броиш не е проблем на народа, а лично твой. Както и си е твой психическия ти проблем, който междувпрочем е добре да го анализира специалист.

SvSophia
снимка на SvSophia

значи  искат нещо  но  насила и с терор. Защо мвр не си върши работата  с незаконите протести? тоя в изказа си като посрана  протестираща-ако съм на тиквата веднага го махам бахти шушумигата.

С такъви защитници Той и шайката Му нямат нужда от антагонисти. 

Бонжуар

Камионджиите какво чакат? Кога ще Му благодарят за мобилния пакет и за козируването в Брасълс? 

Сгугню
снимка на Сгугню

значи  искат нещо  но  насила и с терор. Защо мвр не си върши работата  с незаконите протести? тоя в изказа си като посрана  протестираща-ако съм на тиквата веднага го махам бахти шушумигата.,

Разбира се, че трябва да има и действия на блокиране, на гражданско неподчинение и прочее.

Защото ясно се вижда, че при нормален и кротък протест властта просто се прави на разсеяна, на принципа - кучетата си лаят, кервана си върви.

И по-големи блокади трябва да има, и по-големи протести.

За да може да се постигне това, което огромната част от народа желае, но за което дръзват да се борят само малка част млади и смели хора.

Все ще може еснафското Ви мислене и уют да преглътне някое и друго неудобство.

Bacho Кольо

👍

 

Точно! Щото е хубаво да паднат Брисов и Гешев, ама ако може така, културно, накак си,. Тихо, без вувузели и бъз да ни карат да правим жертви. Кат тая - да извъртаме Орлов мост.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Навярно помниш обаче масовия вой за пикаенето по жълтите павета.

 

Помня. Помня и възхвалата на белия автобус, и всичко. Е, палачинката се обърна.

noooo1

Следващите няколко дни са решаващи. БайХ е в неизвестност, стои си в джипката и раздава команди. Ако използваме лексиката на дон Корлеоне: Семейството реши да премине на "дюшеци".

Втори ден сутрешните блокове са пълни само с гробари, троловете работят денонощно, цялата пропаганда действа в пълен размах.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Защото ясно се вижда, че при нормален и кротък протест властта просто се прави на разсеяна, на принципа - кучетата си лаят, кервана си върви.

И по-големи блокади трябва да има, и по-големи протести.

 

Всъщност принципът е Керванът лае, кучетата си вървят, но няма да ти предираме, защо е видно, че си преживял дълбок катарзис. Винаги съм вярвал в твоя здрав усет. Очаквам скоро да напишеш и нещо адекватно за Путин.

Сгугню
снимка на Сгугню

Всъщност принципът е Керванът лае, кучетата си вървят, но няма да ти предираме, защо е видно, че си преживял дълбок катарзис. 

Тая ти реплика с катарзиса показва само, че хабер си нямаш от света.

радо_сарбов

Кучетата си лаят (по форуми като този), керванът си върви (протестиращите).

Джиджи

Всъщност принципът е Керванът лае, кучетата си вървят

Ми, не!

 

"Кучетата" вече почнАха да сЪ препъват и да сЪ слунят немили-недраги ... 😍

 

Доказателство – днешната карикатура на Комара!!! 👌👍💞

Жозефа
снимка на Жозефа

Другарят Череп осигурил ли е химически тоалетни за протестиращите?

 

Другарят ви Череп осигурил ли беше парите за вашите протести, за да се върнат аверите му и да разпънат чадъра над хазартния му бизнес срещу доста нескромно заплащане?

pasi

Долу крадливата шайка воглаве с Главатаря на хунтата и неговия Инструмент!  Всеобщи избори! Прекратяване властта на Хидрата по места. Съд и затвор за корумпираните , като се почне от Простака и Каскета, през Даскаличката, та до последния местен дерибей. Крадат с гъза си! Де що докопат! Не пускат властта от неистов страх от възмездието което неизбежно ще ги сполети! 

SergElias
снимка на SergElias

На българските чазовци ими липсва само един самобитен градинар и самосвал тор от Мировяне и досущ ще замязат на сиатълските си събратя.

pasi

Сбогом ГЕРБ
Мравуняка се раздвижи
Боце хвърли в нови грижи.
В “Нова” само упования,
и на Вожда заклинания,
напора да удържи.
Бента вече не държи!
Сбогом ГЕРБ-пробойни светят!
Сбогом ГЕРБ-разбита чета!
Сбогом ГЕРБ- тъга, печал…
Сбогом ГЕРБ-разжалван крал.
12.12.2013 г.

Минувача
снимка на Минувача

От кого трябва да поискам разрешение, за да си опъна палатката в центъра на Варна? Лято е.

банда

От мене. Разрешавам, отивай.

Страници