Quantcast
На петия ден протестът е най-многоброен | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

175 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
На петия ден протестът е най-многоброен

Няколко хиляди са вече протестиращите пред Министерския съвет. В петия ден на протеста срещу мафията и полицейското насилие броят на гражданите на площада е най-голям, предаде репортер на "Сега". 

Първо стотици протестиращи граждани се събраха пред президентството със скандирания за оставка на правителството и главния прокурор, след това блокираха движението по бул. "Дондуков". 

На протести са излезли граждани и в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, Хасково, Видин, Ямбол, Сливен.

Тримата критици на властта, Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, които оганизираха първия протест на 10 юли, призоваха гражданите да вдигнат национална стачка. Обявявяме стачна готовност, която ще продължи една седмица, каза пред множеството адвокат Николай Хаджигенов. По-рано тримата публикуваха "възвание", в което обясняват защо предлагат трансформация на протестните действия:

 

Снимка на Отровното трио.

"Вчера оповестихме трите основни цели на протеста: 1. Оставка на правителството, 2. Оставка на Гешев, 3. Велико народно събрание (нова Конституция), 4. Дистанционно гласуване (електронно и хартиено по пощата). Последното ако не се приеме, тутакси го заменяме с оставка на съществуващото НС", написаха тримата, които са известни като "Отровното трио" в  коментарно тв предаване.

Триото дава и пояснения за исканията: 
"Оставката на главния прокурор е задължително условие, доколкото последният е влезнал в ролята на инквизитор и палач за неудобните и инакомислещите. Също така е бранител на „своите" олигарси или казано иначе „шишипазител".
Новата конституция е задължително условие, доколкото ще ни се наложи да съградим държавата и демокрацията от начало и за целта ни е нужда здрава и добра основа, стъпало на което да стъпим."

Бабикян, Хаджигенов и Минеков смятат, че е необходим още по-сериозен граждански отпор, защото "разходките по паветата не просто разпиляват енергията на протестиращите, но и нямат полезно действие".

"Преследвайки драстична промяна на статуквото ще правим различни неща. Нека покажем силата си на площада и площадите в цялата страна", призовават тримата.

"Осигурете начин да вземете ефективно участие в стачни действия, като минимум ще отсъствате от работа няколко дни. Подгответе се за отпуск или друг начин да отсъствате от работа. Помислете как бихте могли да бъдете полезни лично вие в осъществяването на национален протест",  пишат организаторите.

 

 

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Solace

По т. 3 и аз всеки път като се повдигне темата казвам, че тези, които сега биха правили Конституция, е по-добре да не припарват до такава възможност. Некадърни, лакоми, безскрупулни, зависими - такъв акт ще съставят, че освен да хвърляме бялото знаме и да емигрираме, друго няма да остане...

Тъмно пиво

На тези, които сега ще пишат Конституция, ще им е много лесно. Просто ще махнат недостатъците от написаната от " Не-некадърни, Не-лакоми, Не-безскрупулни, Не-зависими" автори на сега действащата КРБ.

 

Solace

Ако махнат само недостатъците - да. Но ще вкарат и други недостатъци, спрямо конюнктурата. Представи си Барни Ръбъл и ЦеЦа да пишат Конституция в угода Нему...

ЕМОКОМ

КОНСТИТУЦИЯ Глава първа ОСНОВНИ НАЧАЛА

 

Чл. 1. (2) Цялата държавна власт произтича от народаТя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

 

 

Slava
снимка на Slava

 Велико народно събрание (нова Конституция)

 

с автор Шоуто на Слави😂

Тъмно пиво

Само така, Слава! Конституцията на РБ, писана от БКП - юристи, трябва да се брани по матросовски!

geni1

Друга гледна точка на текущият момент

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ss4kI36upbY

Slava
снимка на Slava

Тези тримата кого представляват?

 

Двете крила на бесепе, адвокатът им пише "възванията".

Forza NATO

Стачка няма да има и е добре триото да се поуспокои малко и да прецени по-добре реалностите.

 

Също така е добре да спрат с добавянето на искания в списъка, за да не заприличат на учиндолски референдум.

 

Добре свършена работа дотук 👍

Място за опиянение и прекомерен ентусиазъм обаче няма.

volog2

Ще ударите накриво със синдикатите. По-добре една масова национална данъчна стачка. Седмица-две без ДДС  и ще им свършат парите за крадене и за хранене на копоите им.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

В десятката 👍

Тъкмо ще имат време да си напишат оставките и завещанието, вместо да бройкат приходите в бюджетните шкафчета.

АдМин

Безконтролно лапане имаше далеч преди тази сакрална дата. Например PHARE, ISPA, SAPARD. Лапкане от бюджета също имаше по онези вемена...

pasamaz

сега има обществени поръчки и те не са спряни и не могат да бъдат спряни. в тях се налива и бюджет и европски пАри

Каспър

А който има дори само подозрения, че е загубил обоняние, има температура, неразположение или какъвто и да е там симптом на коронка да се обади на личния си лекар, да следва указанията и да поиска болничен или тест за сметка на държавата естествено. Ако излезе отрицателен значи се е объркал от притеснение, здрав е и... ей де е Гърция.😉

noooo1

Оставката на Гешев, трябва да върви заедно с оставката на ВСС, който го избра. Ако новият избор ще го прави сегашния ВСС, то резултатът ще е сходен - нов Гешев. За БайХ няма спор - оставката е задължителна.

nafta

А Конституцията? Нали предложенията за промяна в нея се правят от Народното събрание, предхождащо Великото? 

noooo1

16-ти наближава и хамериканските медии започнаха с публикациите https://www.nytimes.com/reuters/2020/07/11/world/europe/11reuters-bulgaria-protests-corruption.html?referringSource=articleShare&fbclid=IwAR0ZOjhTgew0ARfJ9DDvIwZzcXtI5fGAd6FPTSsQ70ZxXeCk9fqT-u1Tbno

geni1

https://www.facebook.com/StefanSStanev/videos/721977108634125

 

nottheone1

мноо як

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Стачка...хубаво.Обаче е твърде вероятно в момента Пламко и Митко (назначени за ''синдикални лидери" в БГ), да играят скамбил в спалнята на депресирания Магнолий, успокоявайки го, че такава няма да има.

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

Тия тримата палячовци ли ще градят новата демократична система? Откъде изкочиха?

Кара Колю

Е? Как от къде? Нали спонтанните протести трябва да имат организатори? 😁

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

От чалга-тв на Славуца, там им дават трибуна през ден.

Дежурния

А Конституцията? Нали предложенията за промяна в нея се правят от Народното събрание, предхождащо Великото? 

Доколкото се разбира от Посланието, само правителството подава оставка, а Народното събрание - не (оставката на парламента - само ако не се приеме дистанционно гласуване). Та сегашното Народно събрание ще пише нова конституция, докато вероятно управлява  служебно правителство. 👀

Николай Хаджигенов май се водеше юрист. 👀

nafta

Да де. Ама трябва и съгласие от 2/3 от народните представИтели. Сегашните. Де ги?

Flamand

От протестиращите и от тези трима лидери някой работи ли, че да стачкува? Може би Бабикян като стачка ще си спре сайтовете за фейк новини?

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

"Николай Хаджигенов май се водеше юрист"

 

Толкова е юрист, колкото и илитерата Гешев. Единият завършил в МВР, другият - в НБУ.

Тъмно пиво

"Николай Хаджигенов май се водеше юрист"

Хаджигенов не може да се намаже на малкото пръстче на Данаил Кирилов!

Такива, които не могат да прескочат високо вдигнатата от Данаил Кирилов правна лента, изобщо нямат място в правосъдната система.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Стачка е забранена дума в България. Тука няма стачки, а "протести". И протестите виаги са "граждански". Най-страшното и скверно за един "протест" е да го "яхне" политическа партия. Затова всички протестиращ

и бягат от политиката като гяволи от тамян. Партиите "защитават" интересите на хората, но нямат право да правят политически протести.

Getsbi

"A бедният тоб търпи и ние

 

без срам, без укор, броиме време,

 

от как е в хомот нашата шия,

 

откак окови влачи народа,

 

броим и с вяра в туй скотско племе

 

чакаме и ний ред за свобода!"

 

Хр.Б.Петков

Страници