Quantcast
Появиха се нови кадри от бруталния побой на Евгени Марчев | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

298 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Появиха се нови кадри от бруталния побой на Евгени Марчев

Наяве излизат нови записи на бруталното полицейско насилие от петък вечерта. Един от тях показва нова гледна точка към побоя на студента Евгени Марчев. Публикува го Сашо Диков в предаването си "ЕвроДикоф" по телевизия "Евроком". На записа се вижда как момчето дълго лежи в безпомощно състояние, а полицията се мае около него, като на моменти прескача тялото му. Други протестиращи неколкократно призовават да се викне линейка, но извършителите на побоя бездействат. На други записи са вижда как няколко пъти полицаите хвърлят другото бито момче върху лежащия на земята пребит младеж.

Тези шокиращи кадри на побоя се появиха веднага след протеста, но премиерът Бойко Борисов, подчинените му политици от ГЕРБ, ръководството на МВР и главният прокурор Иван Гешев скандално неглижират тези свидетелства на полицейско насилие и изкарват полицията жертва на платени провокатори. След като днес Евгени Марчев напусна "Пирогов", главният секретар на МВР Ивайло Иванов даде това като пример, че нищо му няма. За себе си обаче се ожали: "А мен защо никой не ме пита как се чувствам!". Той цитира спешния институт, че момчето е в добро здраве, а това, че е ритан и блъскан, докато лежи на земята в безпомощно състояние, не коментира.

Случаят с Евгени Марчев бе описан от баща му пред Диков вчера и тази вечер пред Би Ти Ви. Момчето е държано в тежко състояние цяла нощ в Трето РПУ, без да получи медицинска помощ и с три припадъка. Едва вчера сутринта е отведено в "Пирогов", където първото денонощие го държаха под полицейска охрана и с отнет телефон, като обяснение за това МВР така и не даде. Адвокатът му Николай Хаджигенов обаче разказа пред "Сега", че Евгени е под охрана, за да не може обществеността да се видят нараняванията му. Днес охраната му бе свалена, но родителите разказаха, че тормозът от полицаите е продължил, като накрая младежът е изпаднал в истерия и е настоял да бъде изведен от "Пирогов".

Решението Евгени да си тръгне от "Пирогов" е взето след спречкване с полицаи в двора на болницата тази сутрин, където е бил изведен на въздух в инвалидна количка. Отношението на униформените, които го заплашили, че пак ще бъде "закопчан", е накарало Евгени и родителите му да решат той да напусне държавната болница, разказа пред "Сега" адвокат Николай Хаджигенов. По думите му момчето задължително трябва да бъде под лекарско наблюдение, защото тепърва ще стане ясно колко сериозни са пораженията от побоя, нанесен му в петък вечер от полицията.

"Родителите ги разбирам, него го разбирам. Мен никой не ме попита аз как се чувствам... Никой от хилядите полицаи на улицата не могат да кажат как се чувстват. Да, не е приятно това, което се е случило. Дали е така или не е така, не мога да твърдя. Никога няма да кажа той е виновен или той ги набеждава", коментира по същата тема главният секретар Иванов. Той бе далеч по-възмутен от разпространението на фалшиви новини по случая. По случая все пак ще има проверка, а нейният срок е едномесечен, защото не можело току-тъй да се наказва служител - полицаите също били граждани на държавата и трябва да се проверяват обстойно действията им. Според Иванов фалшивите новини влияели много по-лошо, отколкото някакво наказание.

Хаджигенов ще представлява Марчев, както и още трима младежи. Засега на тях са им назначени служебни адвокати. Марчев няма обвинение. Един от другите е обвинен за хулиганство. Втори пък утре ще бъде воден пред съда, заради което адвокатът допусна, че или ще бъде изправен пред магистратите по указа за борба с дребното хулиганство, или ще бъде разпитван от съдия.

Прокуратурата, която обикновено безспирно съобщава за всякакви обвинения, както и разпространява доказателства, за да илюстрира нечия вина, засега мълчи по казуса.

Междувременно Юлия Педева - майка на едно от другите бити момчета, заяви пред bTV, че два дни никой не е съобщил къде е синът й. Гледайки медиите решава да звънне в болница. Така разбира, че синът й е с наранявания, в белезници и с обвинение.

 

ПРЕДИСТОРИЯТА

Вестник "Сега" попита сутринта МВР дали момчето е под охрана, въпреки че няма обвинение. Оттам отговориха, че не са запознати със случай на пребит от полицаи и отказаха да дадат информация освен тази в сайта на министерството. Там в последните часове се публикуват благодарности от главния прокурор, свидетелства от тримата леко пострадали полицаи, твърдения на главния секретар Ивайло Иванов, че "българската полиция не е враг, а пази мира и спокойствието в страната", и т.н. По-късно от МВР съобщиха за "Сега", че вече няма полицейска охрана на пострадалия Евгени Марчев в "Пирогов".

 

ОТЗВУК

Случаят продължава да предизвиква отзвук въпреки опитите на управляващите да го заглушат. В интернет събира подписи петиция с искане за уволнение и съд за полицаите, които пребиха студента Евгени Марчев. "Евгени се намира в неврохирургията на "Пирогов" с тежко комоцио, множество кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка, но е жив. Въпреки това, той е държан под арест от полицаи, които са отнели телефона му и не допускат контакт с него", пише в петицията, подкрепена от над 3600 души. "Това беше екзекуция", коментира тази сутрин и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, който настоява за незабавна оставка на вътрешния министър.

Американският колеж, чийто възпитаник е пребитият студент, излезе с изявление, в което призова за въздържане от насилие. "Подкрепяме своите възпитаници и всички граждани, които се застъпват за свободата на словото, демокрацията и правото на мирен протест", заявяват от учебното заведение.

 

ОЩЕ ЗАПИСИ

Междувременно в интернет се завъртя и видео как полицай налага протестиращ в полицейския микробус. Стоп кадри от това видео обикалят от два дни социалните мрежи с искане полицаят да бъде уволнен. МВР мълчи и по този случай.

 

 

Posted by Валентина Каменарска on Friday, July 10, 2020

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

SvSophia
снимка на SvSophia

Не мога да гледам това.

 

ВСИЧКИ ВЪН!

ОСТАВКА!

СЪД! (истински)

ЗАТВОР!

ЕМОКОМ

Здравейте!

 

Петиция за набиране на 1 милион гласа

с искане за оставка на Министерски съвет

с Министър-председател Бойко Методиев Борисов.

https://www.peticiq.com/1___________-

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Даже на кадрите сложени тук, дето уж показват побой, нищо не се вижда.

Просто са проснали на земята, провокатори дето са отишли да правят безредици.

Даже някаква жена се смее.

 

Сироко Леванти

Животни. 

51, Съб., 11/07/2020 - 20:55

Сироко Леванти

[...] Имам впечатления от полицията в Уганда, двата Судана, двете Конго. И още няколко екзотични, от БГ гледна точка, места. Нашите уверено поведоха.

банда

Вчера гледах изявленията и на ранените полицаи. Имаха стреснатия вид на хора изправени пред камерите с нежелание, по команда " от горе".

rorik

Попитахте ли  лекарите в Пирогов , какво е състоянието на този хубавец?

Дрогиран ли е бил? Що за новини от някакви си видеа?Как се озптява  човек който не може да контролира емоциите си ?

geni1

Коментар на боя на завързан човек с белезници от полицай ще направите ли?

Воден прах

Колко деца родихте и изгледахте?

dream team
снимка на dream team

Tи не си добре с главата.

🐔

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

Нед., 12/07/2020 - 10:26 (нов)

@rorik

Попитахте ли  лекарите в Пирогов , какво е състоянието на този хубавец?

Дрогиран ли е бил? Що за новини от някакви си видеа? Как се озптява  човек който не може да контролира емоциите си?

А вие? Дрогирана ли сте?  И кой лекар и къде да попитам за вашето състояние? Надявам се и да сте хубавица.

Under_My_Thumb

rorik, фашистките възгледи не са ти чужди, нали? 

ЛАФЪРДИЕВ

Маце, маце.. Ма чети си Баце.. Та в клозетния разговор, Баце казва:

Умните жени, не са убавици.. Значи, ти си избери ква си.. Дъл не си втората му "тъпа, не знам от гдеси, @@@@@" - знайш какво.. Ама не са надай, че и теб ша та оближе..

Ако беше софиянка, щеше да знайш, че това са кадри от входа на министерския МУ съвет. И там е бъкано с камери. И ако полицията не се бе "погрижила" за момчето, сега от ТВ-тата, и най-вече Севда ТВ-то ти друго нямаше да видиш . 

Но сега кадри оттам, от входа на министерския МУ съвет, ша видиш след като ти покаже  първо РИТОНА.

А дотогава си сънувай, как и теб та облизва..

ЛАФЪРДИЕВ

И още нещо "тъпа, не знам от где си @@@". Що не питаш

Ма тоз полицай от първия ред на кордона що не взима телефона, с който се прави записа?

И тий ли е срещу Бацето ми?

Туз
снимка на Туз

а видяли някъде това/ с белезници вързан и 9 полисмана не могат да го озаптят с камери на реверите аде бе?

novichok
снимка на novichok

Мутрите вън! Форума на Сега не е за мутри ! Мутрите вън!

 

 

банда

Как се озптява  човек който не може да контролира емоциите си ?

От пет полицая ли? Лесно. И без да го пребиват до смърт. 

Да не е робокоп?

А другото момче което вече беше арестувано и в микробуса, а някакъв дебелак продължаваше да го налага с юмруци?

Да бяха го хванали да ограбва някоя бабичка - щях да разбера, дори да одобря, ама така...Един полицай ако не може да прави разлика между тези неща- значи не е за тази професия. 

FreeBSD

Рорик, понеже на това видео не си личи много как всъщност са третирани хванатите хора,

излгледай това. И обърни внимание на 3:30 мин.

https://gospodari.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80/

SvSophia
снимка на SvSophia

На тоз фон - пребити хора с белезници в Министерския съвет на божем Републиката, изпълзя още една калинка:

 

Не ви ли омръзна да ви употребяват на площадите? Един популист ви вкара в евтината си програма

12 Юли 2020, Неделя, 09:31 ч. 

Автор: Калина АНДРОЛОВА

Флагман

За незнаещите - "Флагман" се явява трибуна на булката на втория по важност парламентарен патрЕот след лицето Валери Симеонов.

 

Sine_metu

За чест на форума трябва да напомня, че др. Андролова беше основателно нашокана още при ранните й изяви тука и докато минаваше за мислеща.

Туз
снимка на Туз

по него време тя напуска бургас  ,пускаше  снимки голи в bgdate, хвана се със фъфлека и прописа в 1 друг форум, мислеща и лява.

а този форум се изврати когато една  баба домъкна всякакви даде им админски права и те четяха   тогавашните лични бележки, и създаваха раздори ,клевети и помия смениха  интернет фирмата  добри журналисти се махнаха и тук стана пристън на доносници и интриганти някои сме банвани по 4 п месечно   за неясни поводи но най веч  доноси, а други са свещенни 💢

keen_

Тази Андролова не беше ли пачаврата на Волгин?

А преди него на Карбовски.

Сега чия пачавра е, нямам идея, но коментарите й винаги са според възгледите на титуляра :)

geni1

ОСТАВКА!

 

Оставка на цялото правителство!

 

Оставка на гешев!

SergElias
снимка на SergElias

Евгени Марчев- българският Джордж Флойд. 

Aniki

джордж флойд е престъпник, наркоман и псевдо-икона. 

Карапетров

Ще да си прав/а. За негъра се знае, че е наркоман. Друго не съм чувал за него. Ако по това си приличат, ... !!!

SvSophia
снимка на SvSophia

Контактът с пострадалия в момента е невъзможен, тъй като той е с отнет телефон и е арестуван в неврохирургията, пазят го полицаи, въпреки че няма обвинение. Устно му казали, че ще го обвинят за хулиганство.

Дневник

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

Евгени Марчев- българският Джордж Флойд.  

джордж флойд е престъпник, наркоман и псевдо-икона. 

 

Tогава - мутро-ченгетата - колективен български Derek Chauvin.

FreeBSD

А защо го пазят? без никакви обвинения..Не допускат никой до него.

Може би, за да не видят хората в какво състояние е.

vvatkov

   Полицията на България се командва от мафиоти , пази мафиоти и се проявява като разбойническа! Съд за пребивачите и оставка на това мафиотско правителсрво! Веднага!

usmivko

Към структурите на МВР, под прикритие за борба с тероризма си има отдел за убийства. От време на време ги пускат да тренират върху невинни хора.

Провокаторите на агитките също са зависими от МВР, от десетки години има регистър на всички агитки и използват дребните им нарушения за свои цели.

В охраната на Гешев също има такива, снимка на брадатия коийто влезе в Президентството:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8664571

Страници