Quantcast
Румен Радев поиска незабавно оставките на Борисов и Гешев | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

218 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Румен Радев поиска незабавно оставките на Борисов и Гешев

След вчерашното насилие по време на протестите, президентът Румен Радев днес поиска незабавно оставките на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Държавният глава отправи искането по време на извънредно обръщение към нацията от "Дондуков" 2.

"Всяко забавяне тласка България в безизходица. Всяко упорство увеличава риска от хаос. Опитите да се задържи властта и завоеванията на олигархията, като се противопоставят хората по партийна принадлежност, етнос или друг признак, са недопустими и обречени. Формира се национален консенсус Антимафия. Той обединява милиони почтени граждани и е по-силен от парите, медиите и административният ресурс на властта", обобщи президентът ситуацията.

Радев определи решението на управляващите да организират свой партиен митинг в непосредствена близост до недоволните от властта граждани като "целенасочена и недопустима провокация към гражданския мир".

Сбълъсъците между протестиращите и органите на реда президентът коментира така: "Опитите на премиера да прехвърли отговорността за общественото напрежение не могат да заблудят никой, който познава ситуацията в България. Корупцията, всяването на страх, прокурорският рекет и бездействие спрямо грабежа, погазването на презумпцията за невиновност, задушаването на свободата на словото, безскрупулните лъжи и липсата на справедливост са онова, срещу което въстанаха българите ... Гневът е дълбок, трупан е с години и не може да се потиска със страх и сила."

По думите му "мафиотизацията на управлението накара свободолюбиви българи от всички възрасти, независимо от политическите си пристрастия, да издигнат искания за законност и възвръщане на основни граждански свободи, методично погазвани през последните години". 

Той за първи път направи опит да въвлече и европейските ни партньори във вътрешната криза. "Сега, когато българите са на площада, Европа няма право да гледа България с широко затворени очи. Съюзът има нужда от демократична България. България на закона, принципите и правилата", заяви Радев.

От органите на реда президентът поиска да спазват закона, а от протестиращите - да избягват насилието и да не се подават на провокации.

 

ОТГОВОР

Минути след обръщението на Румен Радев главният прокурор Иван Гешев написа на профила си в "Туитър":

“Обединителят на нацията“ за пореден път си позволи да наруши независимостта на съдебната власт и да окаже груб натиск върху Прокуратурата на Република България. С това си действие Радев наруши Българската Конституция, уреждаща разделението на властите!

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Минувача
снимка на Минувача

Дали ще си признае за поръчаните ултраси т Левски?

жана д'арк
снимка на жана д'арк

Ти да си чул Борисов да си признае за нещо, освен, че е прост - нещо толкова видимо, че обезсмисли признанието.

noooo1

За кои ултраси на Левски става въпрос? Да не би за София- Запад дето са подчинени на Таки?

Citimen

Правилно отбелязвате - подуенският фалирал тим е собственост на дуото Пеевски/Борисов, прикривано неуспешно зад адвокати и офшорки. Изпращането на подуенски лумпени от двамата собственици е явна и нагла провокация и още един повод да се сдобият с белезници.

craic

Само това ли успяхте да измислите в отговор на аргументираното искане на народа, изразено от президента? Следях протестите цял ден вчера (тъй като живея в чужбина) и видях нормални хора, на които им е писнало мафията да се разпорежда с настоящето и бъдещето им. Видях хора, с които лично аз се идентифицирам - млади, уверени и свободно изразяващи мнението си. Вие какво сте видяли - не знам, ултраси на "Левски", явно. Който каквото търси, това и намира.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Ултрасите на Левски  имат ли повод  да не обичат Бойко?

☺️

шиши

отговор на #7

👌👍

Светозар

Как точно г-н Радев ще се бори срещу мафията, след като:

1.Не попита как може руската рафинерия „Лукойл“ да работи вече 20 години на загуба и да не плаща данък печалба;

2.Не попита защо в нефтеното пристанище „Росенец“ не важат българските закони и не се проверява танкерите какво вкарват и какво изкарват;

3.Не поиска оставката на вицепрезидента си, която коленичи и целуна ръката на руския патриарх Кирил, а при клетвата й в НС, демонстративно подмина българския патриарх;

4.Не каза, че ако назначиш любовницата си при себе си по втори трудов договор, това не се счита за  голяма борба срещу мафията и е морално укоризнено.

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Грипена е получил подаръци от Дубай, организираха му митинг и той реши, че е велик.

Той и съветниците му вносители на боклук от Италия ще свършат в панделата.

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Само с хонорарите на ултрасите, да не стане като с милионите от "Националната лотария".

Да дават парите след 20 години.

SHRINK
снимка на SHRINK

да каже за  цру от 1994 г какво и как- тогава мнозина  ще го замерят с камъни...

Sine_metu

Съб., 11/07/2020 - 15:59 (нов)

Светозар

Как точно г-н Радев ще се бори срещу мафията, след като:

1.Не попита как може руската рафинерия „Лукойл“

 

„Лукойл“ е холандски, др. трол, поне това можеше да научиш за 20 години.

А защо да пита, когато и децата знаят - не плаща данъци заради трансферно ценообразуване, на което „парламентът“ на Борисов 10 години не дава определение

Минувача
снимка на Минувача

Президентът Румен Радев поиска оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. В извънредно обръщение към нацията той заяви, че се формира национален консенсус "Антимафия", който бил по-силен от парите, медиите и административния ресурс на властта. Като призова органите на реда да се придържат към закона и обяви, че не бива полицаи и жандармеристи да пазят мафията. И отправи апел към протестиращите да запазят мира. "Силата е в истината", отсече той.

Радев засегна темата за съдебната система, като настоя за промяна на прокуратурата. Мафиотизацията на управлението накара българите да поискат законност и възвръщане на основните свободи, методично погазвани години наред. 

nafta

Да дойдат танковете. Или Станко. Или който и да е. Само да е от Европа.

риболовец 5

 И Иван Костов може да дойде.

nafta

Не. Той остава в Драгалевци.

Светозар

Танковете не могат да дойдат, защото са или повредени или без гориво или екипажа не може да влезе в тях, поради големи шкембета или поради полагаем се отпуск за бременост или майчинство.

А от Европа ще дойдат Габриел, Майдел, Асим Адемов, Сергей Станишев, Атидже Алиева, Илхан Кючюк. За толкова години от тях никаква файда не е имало, че сега ли.

Мицо

ОСТАВКА!

Ференги

craic

Само това ли успяхте да измислите в отговор на аргументираното искане на народа, изразено от президента? 

Нито е искане на народа, нито е аргументирано. 

Satchi

Народът излезе на улицата с ясно искане за оставка на правителството и отмяна на привилегиите за Доган и Пеевски. Аргументирани искания с фактите за корупцията им.

craic

Ференги, имате право на своето мнение. Може и да приведете някакви доводи в негова полза, при възможност.

Mаndalorian

Българската мафия е с комунистически руско-съветски корени. Няма как борбата срещу мафията да бъде водена от Радев, който е от същите корени издънка...

аман бе

Последно Радев руски агент за влияние ли е или американски? Разберете се най-накрая! Та и ние, останалите, да разберем защо непрекъснато го плюете.

Котаракът Чарли

Служители на ръководеното от Радев НСО правят глупости, но по някакъв начин виновен е Борисов. Типично за БСП-все друг им е виновен. 

Begemot
снимка на Begemot

"Какъв безславен завършек на политическата кариера на Борисов.Започна като охрана на Живков и завърши като охрана на Доган." 

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Няма значение кой е виновен.

Важното е кого недолюбва тълпата.

Щото накрая той яде сопата.

По един или друг начин.

☺️

Satchi

Чарли, чети какво е публикувал твоят любимец Борисов. Той нарежда на НСО да свали охраната на Пеевски и Доган. Лично си го пише във Фейсбук. Типично за тъпа мутра е да си противоречи и да се излага, но да плюе достойните мъже. Но вие клакьори и слуги си го подкрепяйте.

zumer

Много точно и на място казано 👍

Котаракът Чарли

"Всяко забавяне тласка България в безизходица. Всяко упорство увеличава риска от хаос. "

 

Всяко доближаване на червената сган до властта тласка България към режим на тока...

аман бе

Къде я видя тая "червена сган", котьо? В БСП ли? Че то в ГЕРБ има сигурно повече бивши членове на БКП, много от тях с пагони и то милиционерски...

Страници