Quantcast
Под полицейски ескорт протестиращите се добраха до плажа на Доган | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

238 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Под полицейски ескорт протестиращите се добраха до плажа на Доган

След няколко часа протести, в които се стигна до сблъсъци и арести, полицията допусна протестиращите по обходен път към плажа в парк Росенец. Няколко часа след началото на протеста си, те най-после стъпиха на брега до Догансарай, изпяха химна на България и под погледите на привърженици на ДПС, които ги наблюдаваха от кея се отдадоха на плажуване.

Дотук се стигна след дълго разиграване на гражданите и периодично покачване на напрежението, докато по същото време стройни редици привърженици на ДПС с еднакви шапки на движението обграждаха резиденцията на Ахмед Доган. За кратко двете групи протестиращи се озоваха едни срещу други, разделени от броени метри, но и плътен полицейски кордон. Едните скандираха "ДПС", другите - "Мафия".

ДПС финтира намеренията за протестен плаж пред Догансарай, като снощи стовари автобуси със свои привърженици от цялата страна в района. Те завардиха резиденцията от рано сутринта и дадоха извинение на полицията да не допусне другите протестиращи до зоната в името на тяхната безопасност. ДПС са поискали разрешение за присъствието си в парка след "Демократична България" и въпреки това именно тях полицията пусна, а хората на Христо Иванов бяха оставени да чакат на пътя.

Така, с услугата на местната полиция и бургаската община, затворилият се в Догансарай почетен председател на движението разиграва няколко часа гражданите, които настояваха да получат достъп до района. До напрежение се стигна, когато в предните редици на протестиращите се появиха момчета, които провокираха сблъсък с полицията. В последвалата суматоха един от основните фигури на протеста - Ивайло Мирчев, бе повален на земята, закопчан с белезници и отведен, но впоследствие освободен. Кметът на Бургас Димитър Николов, който опитваше да се изкара застъпник на протестиращите пред полицията, беше залят с вода. Част от протестиращите за кратко блокираха пътя Бургас-София и протестираха пред общината в Бургас. На блокадата дойде и шефът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров, който отказваше категорично да допусне хората до плажа в парк Росенец.

Сотиров бе посрещнат от протестиращите с викове "Лъжец!". По-рано той заяви на кмета, че носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност. След като овладя вълненията, полицията се прегрупира и предложи да пуска на групи протестиращите до плажа. Те обаче бързо се ориентираха, че униформените се опитват да ги отпратят към друг плаж и отказаха да се подчинят. В крайна сметка бе постигнато съгласие и протестиращи и полицаи поеха по обходен път към крайната цел на протеста.

 

 

 

 

Posted by вестник Сега on Saturday, July 11, 2020

Какво се случи по-рано:

Полицията проверява лични карти на всеки, който иска да премине, но според очевидци пропуска без проверка хора с шапки "ДПС". Споменатият от комисар Сотиров план за безопасност не е известен за публиката и за протестиращите.

При невъзможност да стигнат до резиденцията по суша и вода, протестиращите се пръснаха на групи. Една част останаха на бариерата, където плътна редица полицаи не ги допуска да минат по пътя. Друга част успяха да стигнат до брега по вода, където отделни граждани тестваха с плуване докъде ще бъдат пропуснати от охраната. Не ги допуснаха до брега. Привърженици на ДПС избутаха единия катамаран от кея под мълчаливия поглед на полицията. Част от медиите също заеха позиции до кея на Доган, където се виждат негови привърженици и равен брой полиция.

Група протестиращи се отправи и към община Бургас, където на шумен протест настоя кметът Николов да спази закона и да разреши на протестиращите достъп до резиденцията. Опитите на Николов да ги омиротвори само предизвикаха освиркване и възгласи "Лъжец!", "Купени!" и "Съучастник!". Част от хората блокираха за кратко пътя Бургас-Созопол. Пред протестиращите пред общината, кметът на Бургас нарече поведението на полицията “грешка” и се ангажира да отиде лично на пътя за Росенец и да поиска пропускането на хората, съобщи Иванов след протеста.

Привържениците на Доган още снощи започнаха да пристигат в резиденцията в Росенец и влизат без препятствия до парка. Протестиращите срещу мафията обаче са спирани от полицията, въпреки че имат надлежно издадено разрешително от общината за протест в 11 часа. От пререканията между протестиращи и полиция се разбра, че вчера от районното управление в Бургас са уверили, че няма друг планиран протест в региона. Сега обаче стичащите се на протестен плаж не биват допускани именно с аргумента, че там вече е допуснат митингът на ДПС и от съображения за сигурност двете групи не могат да се смесят. Полицаите са преградили плътно пътя и не допускат нито един от идващите да участват в митинга срещу Догансарай да премине, независимо от показаните документи за разрешен протест.

На "протеста", свикан от ДПС, се забелязват и депутати на движението, например Илхан Кючук. Протестиращи разказаха, че полицаите, които са преградили пътя, са пускали към Догансарай само хората с шапки с надпис "ДПС".

Малко след 10 часа полицията разреши на Би Ти Ви да стигне до плажа по вода. На брега и на кея се виждат симпатизанти на ДПС, като долу-горе равен брой полицаи ги охраняват.

 

 

Posted by Ивайло Мирчев on Friday, July 10, 2020

 

 

Какво се случи вчера:

Бариерата в парк „Росенец“ беше премахната, но още тогава се видя, че продължава да няма свободен достъп до имението, свързвано с Ахмед Доган. Почетният председател на ДПС бил вътре и поканил екипа на bTV да снима скандалната плажна ивица, станала известна с акостирането на Христо Иванов, посочва телевизията.

Екипът на bTV e пуснат в имота само с условие да не снима почетния лидер на ДПС. "Малкият кей завършва със синя стъклена пирамида, целта на която е да генерира енергия. Вляво от нея е пясъчната ивица. Вече е сложена преграда между частния имот и така наречения плаж в парк Росенец, плажната ивица тук със сигурност няма 200 квадратни метра", твърди телевизията.

В имота било пълно с рози, за които лично се грижел Ахмед Доган. Пред тв екипа той разказал, че ще остане в сградата. От Младежкото ДПС се организирали също да присъстват в негова защита. Охраната от НСО не била по негово желание там, а случаят с Христо Иванов смята за провокация. Въпреки това, знамето било оставено забито да се вее на пясъка, посочва още bTV и пуска нарочни кадри. За влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната смята, че не е особена гордост и че нищо няма да се промени, защото българският народ винаги търси месия да го спаси.

В огромен парник около имението лидерът на ДПС отглеждал био краставици и домати. А за сградата и земята твърди, че всичко е законно, закупено от пенсионния фонд на приватизирания Нефтозавод. Затова и в непосредствена близост се намират резервоарите, където разтоварват танкерите петрол. 

Той отказал да бъде сниман, но разговарял с екипа на чаша кафе, като се надявал масовото плажуване да не доведе до ескалации и сблъсъци

Симпатизанти на ДПС се организират да защитават почетния председател на движението Ахмед Доган и по-специално неговия т.нар Догансарай в парк Росенец, край Бургас. За там е насрочен протест на граждани под наслов "Масово ходене на Росенец". Би Ти Ви показа, че цял автобус със "здрави момчета" от Гърмен, организирани от кмета на общината Феим Иса, е пристигнал на място. Кметът също е с тях.

Запитани от репортерката някои от тях казаха, че са дошли на екскурзия и ще отседнат в хотел (всъщност са настанени в почивна станция на около 1 км от парка Росенец). Били дошли "за кеф", а един от пристигналите гърменчани, който трудно говореше български, заяви иронично, запитан дали е симпатизант на ДПС, че е привърженик на "Атака".

Към статията във в. СЕГА

Страници

soika prismehulka

те ще отидат,ноне ги пускаъте да си тръгнат.ДА ползуват ААL ENCLUZIVE.

wreckage
снимка на wreckage

ще го защитават од въоръжените с хавлии и джапанки дзверове.

Veni V

👍😂

Luis Man Gaal

Това ли е новото НСО? Че то като старото.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Е ся стана мазало

ловkия

ще го защитават од въоръжените с хавлии и джапанки дзверове.

😂

ловkия

От кво ше го пазят, той още завчера си е бил камшика...

Бронщайн
снимка на Бронщайн

За помаците от Гърмен къде е дръндарският циганин е без значение. Те ще си защитават правата и свободите да живеят па шариата. Трябва някой да им е виновен че отказват да  живеят в 21 век. Е това е етническият мир със стожер агата.

Доц.Трътлев

Бронщсайн 👌

Forza NATO

Битката с пълния член явно е била неравна.

riapa

😁😁😁

Нали? Неравна битка е! Той е пълен, а някой е с празен втори етаж! Аз само като видя ник- доставчик на ток и ме втриса. Този, новият, поне не ни залива с партайгеносета😁😁😁

de_Ruyter

Що бе, автобусите от София към Росенец ли ще минат за по напряко? Недялко, Ива, ти ли си?

 

😂

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Кои са тия ''симпатизанти''?

Да не би... хората на Сиври билюкбаши, на Едерханоглу, на Дели Кадир и други главатари.Водени от Емексиз Пехливан и Топал Хасан.

Предводител нa ...

***

bradatio

Е ся вече ша има кьотек! За всичко е виновен каскета, не можа ли ден.-два след дебаркирането при росенец да изчака ,след това да прати двама служители и со кроце со благо да свършат работата. Нали не си представяте че някой ще ги спре! Що беше тоя цир с въоръжени до зъби мутри и то на другия ден.Сякаш излезе че доган му заповяда!!! 

3biri

Слон в стъкларски магазин и тайминг.  Несъвместимо.

Аладар

Ще пазят някой четник от операция Козлодуй 2  да не влезе в басейна на Доган вместо да стои на камъните.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

То, дето ще влезе, ами да не го препикае.

vasilevil

Много пушилка заради един циганин който се прави на бей.А тия пехливани явно ще пазят държавният плаж.До къде стигнахме всеки да граби и да спори че е негово.

АлСал

До къде стигнахме всеки да граби и да спори че е негово.

Че то оттам почнахме преди 30 години.

Meto_ot_Interneto

Както вече писах другаде, Баце черпи опит от станишев, който докара турски представители с автобуси и се разцелува с местан. Нищо ново шпд слънцето. Планетата на мустафетата...

mercury
снимка на mercury

Мюсюлманското гето ... Създадено като такова да обслужва спахиите. 

Epikur

 

  Мисля че е безсмислено да се занимава някой с десетината амуджи, отишли там за да провокират и дразнят. Дори може да е опит на управляващите да насочат омразата на обществото в друга посока, да отслабят протестите. Правилния път, мисля аз, е да се извърши основната цел, да се изхвърли мафията от държавата и после да рестартираме и  пренаредим ценностите. Тогава кърлежите впили се в държавата и смучещи от нашата кръв, сами ще отпаднат и изчезнат.

inventus

Сега е моментът да им бъде платено за Баташкото клане. Щото и тия са от потомците на извършителите извършителите.

Forza NATO

Колко надница си им определил?

inventus

По десет тояги на голо ще свършат работа мисля. Ако сега не ги получат остава им само една крачка до организирането на башибозушките тайфи. Както знаем от историята башибозукът е вършил мръсната табота на правителството със негласната негова подкрепа. В по късни времена са наричани "неотговорни фактори " с това правителството си е умивало ръцете. 

Domi

Тези са Милет...от делиормана не са турци само говорят тонгата завалено......  

Damien
снимка на Damien

Симпатизанти много. Мангасари в БГ не липсват.

Доц.Трътлев

И не са скъпчии.😉

Peaceful Citizen
снимка на Peaceful Citizen

Тия от гърмен такъв бой ще хапнат утре, че ще се върнат на село тихи кат мишленце в трици. 

Страници