Quantcast
Кметове от Гърция поискаха отваряне на всички ГКПП с България | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

49 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Кметове от Гърция поискаха отваряне на всички ГКПП с България

С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от Северна Гърция, беше поискано незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България, предава БНР.

"Отворете незабавно всички гранични пунктове с България", се посочва в официално обръщение към гръцкото правителство, публикувано днес и в медиите. На извънредно заседание 22 -ма кметове от Северна Гърция подписаха искане за възстановяване на режима за преминаване на туристи от всички гранични пунктове с България.

"Не виждаме логика в решението да оставите отворен само граничния пункт "Кулата - Промахон", се посочва в протестното писмо на кметовете.

Те съобщават, че са получили обяснение, че не могат да се осигурят екипи, които да проверяват баркодовете на влизащите туристи от други страни. "Това противоречи на всякаква логика", единодушни са от местната власт в Северна Гърция. В искането се настоява незабавна реакция на всички министри, свързани с това решение и спешна намеса на всички депутати от областта.

Затварянето на гриничните пунктове с България предизвика спиране на туристопотока в тази част на страната и поставя на изпитание хиляди гърци, работещи в туризма, оплакват се пред медиите хотелиерите.

През последните 24 часа в Гърция са регистрирани 43 нови случая на COVID-19, от които 85% или 36 са туристи, които са влезли в страната, съобщиха здравните власти, предава в същото време БГНЕС.

Според гръцката информационна агенция AНА-MПА, всичките 36 положителни случая са от тестове, извършени на граничния пункт Кулата - Промахон на границата с България, а 20 от тях са сръбски туристи. Гръцкото правителство обяви, че от 6 часа на 6 юли до 15 юли 2020 г. на гражданите на Сърбия е забранено да влизат в Гърция въз основа на анализа на епидемиологичните данни.

След няколко дни на километрични опашки и изнервени шофьори тази сутрин ситуацията на ГКПП „Кулата“ е спокойна. Няма опашка от леки автомобили, повече чакат камиони, разказва Би Ти Ви.

„Кулата“ е единственият отворен за туристите пункт за влизане в Гърция. Задължително се изисква QR код, а медицински екипи правят PCR тестове на произволен принцип.

Няма ограничение за пунктовете, от които може да се влезе от Гърция към България.

Преди два дни южната ни съседка затвори и ГКПП „Маказа” за туристи от България. Сега оттам могат да минават само българи с трудови договори в Гърция, а също и собственици на имоти там. През ГКПП „Илинден" и ГКПП „Капитан Петко Войвода" се пропускат само сезонни работници и товарни автомобили.

Към статията във в. СЕГА

Страници

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

А България какво чака и не затваря за гърци всички гранични пунктове, с изключение на Кулата? И защо не въвежда задължително тестване с PCR  за гръцки граждани. Открай време в междудържавните отношения се прилага реципрочност. Да вземат пример от  Англия, която не премахна карантините за българи. Нищо че разни посланици и др. учудени хора се чудят и маят защо е така.

Светозар

„Открай време в междудържавните отношения се прилага реципрочност.“

Във връзка с реципрочността, в Русия колко паметника има на българи или на България, с които да се признава някакъв принос на България към Русия?!?

idunno

...отколкото да овориш уста и да разсееш всички съмнения

п.п. Не беше за Карата

nafta

То па гърците се засилили да идват у нас..  Или като оня "хотелиер", дето ни оповести за засилен интерес от гръцки граждани да летуват на Черноморието. Две семейства били му дошли на крака, представете си!

nafta

Повторно изпратен формуляр, за да докажа, че не съм робот. Качествено!!

Каубой
снимка на Каубой

Щото "Мисия Лондон". Потърсете, прочетете.

ловkия

Тапата на Кулата миналата година я преодоляхме лесно, тая година ще сторим същото.

С жена ми прежалваме едни 30 евра, тръгваме следобед, минаваме бордъра надвечер, след час сме на къмпинга при бандата, където масата вече е сложена, нарязано е, бирата и узото са на студено, има две кофи лед, така че ние се меткаме в океана, после душ и в осем и трийсе вече мезим, а като ни се доспи си лягаме в бунгалото, така верно че изпускаме един плаж, но пък не се пържим часове в жегата.

Drupal

така че ние се меткаме в океана

Там океан чак няма. Ама има море. Егейско. По-хубаво от всички океани на всички земни кълбета. Γεια μας!

nebenebe

То за ченгета сигур има странична вратичка.

nottheone1

а на алепу сичко е спокойно 😁

nafta

Ама пък в Златните един хотел се бил напълнил на 50%.

Светозар

Няма да спра проекта, ако това питате. Знам, че ви е мерак на всичките да ходя като една екологична бухалка и да спирам това, което на някого не му харесва!“, заяви министърът на екологията Емил Димитров.

„Видях го по телевизията, много интересен обект. Не ми прилича на защитна стена, но предполагам, че пред него ще има хотел. Може би по проект е много хубав хотел”, посочи еко министърът.“, 16.06.2020 г. – (frognews.bg/novini/revizoro-merak-hodia-kato-eko-buhalka-niama-spra-proketa-alepu.html)

…………………………

Борисов се зарече, че няма да има хотел на Алепу, докато той е премиер и ГЕРБ е на власт:

„Виновните лица за строежа на Алепу ще си получат наказанието. Има разследване. Като се намерят виновни, ще стоят в ареста - министри, заместник-министри. Това е работа на независимата прокуратура, на независимите институции. Представяте ли си някой да даде разрешение. Не виждам по време на нашето управление това да се случи - там да има хотел. Това е абсурдно", заяви премиерът по повод строежа на Алепу и посочи, че той „ще остане прекрасно място за къщичка за птици". По повод скандала с подпорната стена той се зерече, че докато е премиер и ГЕРБ е на власт на Алепу няма да се построи хотел.“, 05.07.2020 г. - banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/borisov-se-zareche-che-niama-da-ima-hotel-na-alepu-dokato-toi-e-premier-i-gerb-e-na-vlast

…………………………….

Еми ясно е, че след Нено Димов и вторио еко министър на ВМРО, ке оди у аресто.

Luckbox

Опашките на гръцката граница при празни български курорти е най-големият шамар от страна на българи и румунци за българския туризъм. А нашите олигофрени продължават да строят хотели на пясъка...

Миналата година бях в Слънчев бряг за първи път от 20 години - бях на тийм билдинг, така че нямах избор. Еми не става, просто не става. И не само там - почти никъде не става.  Жалко, плажовете и природата като цяло са наистина впечатляващи. С такава природа можеше да се създаде по-висок клас туристически продукт, със съответните цени и клиентела. Ама за това се иска повече търпение, повече мозък и повече координация между бизнес и администрация. Аааа, замалко да забравя - и сравнително некорумпирана бизнес среда. 

Testament
снимка на Testament

👌

от март сме си в Гърция  всичко си е ок.

опашки оня ден нямаше сабаля.

вечер също.

 

там един  бил на бунгало

друг на къща.

има  стаи на 1 линия за по 26-28 Е

 

къмпинг  такси за 1 г почват от 600 евро годишно.

 

имам си земя и постройка но не ме спира да обикалям по острови  на всякъде  хората са се постарали вода ток  кофи за отпадъци. ясни правила.⛵️

 

Обаче в булгаристан медиите Насаждат негативизам за Гърция  но никога з а турция  и македонско

 

Nickolas

Реципрочността би изисквала България да пуска само през Маказа или друг пункт, пък да затвори Кулата за влизащи.

Колкото до шамара, действително е оглушителен!👍

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Капитан Петко ще е най-реципрочен.

levent

Още по-реципрочно ще бъде ако обявят че за да влязат  в България,  на гърците ще им бъдат предоставени услугите единствено на ГКПП Малко Търново, пресичайки Турция, и хоп- в Българското черноморие, на 14 дневна карантина.😁

Luckbox

Aaaa, и крайно време е всички кретени, участващи в пародията наречена български туризъм, да разберат едно:

Чистотата и здравето са най-важни. Всичко друго идва след това. Дали след като ми се е разказала играта цяла зима с 2 непрестанно боледуващи малки деца (а всеки с малки деца, току що тръгнали на градина, значе, че така са почти всички деца на тази възраст), ще отида на български морски курорт и ще треперя дали няма да си прекарам и почивката с деца с растройство? Само защото са влезнали във водата. Не, мерси. 

Както казах - кретени. И кметове, и политици, и хотелиери и всички. Пълни кретени.

 

6veik
снимка на 6veik
Другарят Вишински , с турските мелодрами за "болните роднини" пак е тук , под външност чужда и сериозно агресивен... По едно стечение на обстоятелствата , познавам лично един доста сериозен български хотелиер. Който пие студена вода вече 5-ти месец , минусът му нараства и яде от "белите пари за черни дни". Много ще ми е интересно другарят Лукумбоксов Вишински да му се изтупанчи лице в лице днес , и да му заяви че е "пълен кретен"... После ще си събира зъбите между Дуран Кулак и Резово.😁
nafta

Те зарадо таквиз хотелиери от Дур ан Кулак до Рез Ово сме на тоя хал де. Ако ни знайш.

Luckbox

Да, сигурен съм, че твоят познат хотелиер може да ми разбие зъбите - те много български хотелиери така решават проблемите си. То затова на границата с Гърция има 15км опашка. 

Solace

Швейк, щом твоят хотелиер 5 месеца папк от белите пари, значи не е много на зор. 

Защото за доста от хотелиерите дори и месец-два са проблемни.

А пък аз няма да им стъпя в хотелите. Отивам си в Гърция, и си изкарвам чудесно. А ако затворят границата си за българи - просто ще сменя надморското равнище от 0 на 2500+, и пак ще ми е хубаво.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Значи твоят приятел хотелиер си пази бухалката от едно време и е готов да разбива зъби ако не се застрахов.., пардон ако не отидеш в хотела му? Пожелавам му да му е сладка студената вода и да я пие до края на живота си. Както той, така и всичките му колеги които е..ха мамата на хубавото ни море.

 

anarhia

 Швейк ли си, шебек ли си ...

anarhia

 Разбивач на зъби ли си ....

anarhia

 Хотелиер ли си...

anarhia

 Лале ли си, зюмбюл ли си...

anarhia

 Или си минал под многоцветната дъга ...

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

 ще отида на български морски курорт и ще треперя дали няма да си прекарам и почивката с деца с растройство? Само защото са влезнали във водата.

О, да. Вероятността е голяма. 

nottheone1

ооо, тва е изпитана марка 😁

и радост каква - начи и аз съм йощ дете

Страници