Quantcast
Кантарджиев: Слушаме самозванци и изведнъж нещата се изпуснаха | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

239 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Кантарджиев: Слушаме самозванци и изведнъж нещата се изпуснаха

Според най-нови изследвания в България циркулират 35 щама на COVID-19, обяви пред bTV директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев. Увеличението на случаите обаче не се дължи само на по-заразните мутации, нито на повечето тестове, добави професорът, който направи откровено признание:

"Ръстът е в държавите, които не спазват мерките, където народът не слуша специалистите, а самозванците. Лично мен ме притесняват тези стойности. Май месец бяхме държавата с най-контролирана инфекция. Изведнъж нещата се изпуснаха. По религиозни, по спортни причини. И дискотеките на закрито. Не съм за тези мерки".

Думите му бяха коментар на рекордния брой новозаразени с COVID-19 от началото на пандемията у нас. За последното денонощие броят им е 182 при направени 2538 PCR теста, според официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ..

Така общият брой на заразените нараства до 5497 души. От тях активни са 2366. От графиката за заразените по денонощия личи, че тенденцията е твърдо към покачване на случаите, като отчетливо по-малко се регистрират в неделните дни, когато се правят и много по-малко тестове:

За последното денонощие са починали 7 души, а 90 са излекувани. Общо 450 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 29 са в интензивни отделения.

Най-много - 69, са новите потвърдени случая на коронавирус в София-град, следвани от Пловдив - с 22.

Националната информационна система показва, че медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус у нас, са 445. През изминалото денонощие са регистрирани 21 нови случая на заразени медици. 11 от тях са лекари, 8 - медицински сестри и 2 – санитари.

От седемте нови случая на починали през последните 24 часа са мъж на 52 г., за когото няма информация за придружаващи заболявания, жена на 55 г. с пневмония, за която няма информация за придружаващи заболявания, жена на 59 г. с астма, мъж на 21 г. с тежки вродени бъбречни заболявания, жена на 70 г. с диабет и други придружаващи заболявания, мъж на 49 г. със сърдечно заболяване и жена на 48 г. със сърдечно и онкологично заболяване.

Същевременно графиката за общия брой положителни тестове за заразени с коронавирус е стръмно нагоре, по подобие на случаите в страни като Италия и Испания през април и началото на май.

А от друга страна, въпреки увеличения брой на нови случаи на заразени с вируса хора в България, се наблюдава рязко намаляване на броя на карантинираните. Докато през май те са били средно по 30 000, с пик на 20 май - 40 600, от началото на юни и в първите дни на юли броят на карантинираните е намалял почти двойно, като се движи около 19 000 - тук пикът е на 2 юли (22 000).

 

ЧАСТНИ ЛАБОРАТОРИИ

 5981 души са тествани в цялата страна от 6 април до 4 юли в частни лаборатории с бързи тестове за антитела, показва статистиката на сайта LabTestCovid19.com. От тях в 120 случая (2%) са регистрирани положителни проби за антитела IgG, а в 62 случая (1 %) - за антитела IgM. Първото означава, че тестваният е прекарал инфекцията, а второто - че заразата е в ранен етап.

Има и 57 проверени (1%), при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, но считани за "златен стандарт" PCR-тестове са 796, от които 14 (1.8% ) са дали положителна проба за коронавирус. Статистиката в сайта се базира на извършени тестове от лицензирани лаборатории в страната, които са се регистрирали в системата и споделят данни.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Самуил Петков

От кога им го разправяхме, че така ще стане!

 

Лично аз питах най-най-най изявените ковидисти поне по 10 пъти (те с по-малко  трудно зацепват, завалии ) "Имате ли план, реално какво да се прави?"  - ама те попържат Чесъните и мълчат!

 

Та  очаквано развитие ...

SvSophia
снимка на SvSophia

Подобни smart въпроси - към мънгърите, които обещаваха, че до края на юни ще сте забравили за "грипчето", и тия дни обясниха, че носенето на маски от населението било глупост.

Поне към починалите лекари - вчера един на 42 включително, малко почит да имаше в цялото мънгърене. Но къде ти.

geo_19

Поне към починалите лекари - вчера един на 42 включително, малко почит да имаше в цялото мънгърене. Но къде ти.

----

И с какво помогна носенето на маска (всъщност носенето на доста по-сериозно предпазно оборудване) на 42 годишния лекар (всъщност 50 годишен)? Отговор: С нищо!!!! Или докторът е бил небрежен към предпазните мерки или прилагането им е по принцип е безмислено. Като осъзнаем ситуацията - пак ще кацнем на мангъровия.

Самуил Петков

TRENDA

Вход свободен на на стадионите за олигофрени с план

Контурите на Плана на олигофрените , май веч се очертаха..

 

"Седи дома- чети "Шок" ..  Друго не казват!

 

Амбицията на най-най-запалените ковидисти е да са в социална изолация , с маска, със специални ръкавици и наметала  докато всичко отмине , па ако ще и да е 15 години!

 

Подвигът на ковидното пустинничество!

 

Иначе едно нещо се сбъдна - да се пооталожи малко Яростта на Бурята!

 

Няма я веч, комай !

Няма го тъпото злобно блещене на олигофрените по форумите, няма ги лютите триетажни псувни към софийските Чесъни-Заразители,  няма ги призивите да се разправим по нашему  - по ковидному със всякаква чесънност ,няма ги истеричните мирандаджийски крясъци!

 

Олигофрените полек-лек куртулисаха!

Малка победа, но победа!

 

 

Самуил Петков

TRENDA

  .овньо като си толкова ербап що не влезеш в инфекциозното по бански за няколко дена  и да правиш репортажи за влиянието на слънчевата светлина в/у мангъренето на шведите.

Хубаво беше казано - "олигофрени" ..

 

Ко става с наметалата, шием ли ги, шием ли ги ??

 

Те ще ви дарят богатирско здраве и радостта на живот вечен! 

Каубой
снимка на Каубой

Може Би генерАлша ваша нас ще ни спаси? Надали, важното е да "кацнем на мангъровия"  и да се пише неКой ЛОШ.

Stоrmbringer

...

HKAndersen
снимка на HKAndersen
Носенето на маски не е обикновена глупост. В летните жеги да се карат хората да стоят с развъдници на бактерии , вируси и гъбички на устата, е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Запишете си го в академичното тефтерче.
Джиджи

Самуил Петков

TRENDA

  .овньо като си толкова ербап що не влезеш в инфекциозното по бански за няколко дена  и да правиш репортажи за влиянието на слънчевата светлина в/у мангъренето на шведите.

 

Хубаво беше казано - "олигофрени" ..

Не. Мноо по-хубаво беше обръщението към теб – ОВНЬО 😃👌👍🐏

 

Но най-точен е епитетът на д-р Кантарджиев САМОЗВАНЦИ по отношение на истинските ОЛИГОФРЕНИ ... 😰

Джиджи

SvSophia 👍💞

Джиджи

HKAndersen 👎

Джиджи

Самуил Петков

Амбицията на най-най-запалените ковидисти е да са в социална изолация , с маска, със специални ръкавици и наметала  докато всичко отмине, па ако ще и да е 15 години!

Ако в това време случайно оживеят, де ...

 

Но най-вече ТИ !!! 😜

цепи
докторе 👍
w_bro

Спазвам ги, да. А ти?

w_bro

Не съм виновен, че устата ти е пълна с бактерии и гъбички.

Johnny2965

 Признавам, сгреших в прогнозите си. Очаквах над 200 случая дневно.

duzov2

Ако довечера, на мача между Лески и Славия, публиката пак започне да вика "Бойко, *урво", като нищо ще минат и 300 заразени на ден!

Самуил Петков

TRENDA

14 дни след финала може и да са 300

Може и да са 3000!

 

Както многократно казвах - то защита и гаранция реално НЯМА!

 

Освен рорикови наметала де + славкови ръкавици и отговорното поведение на Ловкия - подвига на Пустинничеството!

Те гарантират живот вечен!

 

Иначе всеки ще се   СРЕЩНЕ С ВИРУСА , та нали живеем в живия живот, ходим на работа, ходим из населените места, виждаме си родителите и приятелите, ходим яден, ходим на шивач и зъболекар, ходим в автомивка и в сервиз за гуми!

 

Как иначе ??

 

А вирусът е на Земята и дори в Европа да бъде напълно ликвидиран, с помощтта на Мерки и Наметала , все някой българин може да срещне в някое кътче на Земята коронаносител и  да примъкне петата вълна на Пандемията!

 

Или не??

Самуил Петков

TRENDA

Лошото е ,че млади и здрави хора без съпътстващи заболявания се заразяват.Всеки с късмета си ,но да се хвърляш сам не е много здравословно.

Общо-взето поне едно 70% от активното население между 30-60 години активно живее.

 

Всеки ден е по 8 часа на строеж, на волана на камион или автобус, в халетата на завод , взема децата си от градина, оставя ги , пазарува , ходи да му правят реглаж на предница, купува си тапети и ги слага с приятели, ходи си на село и се вижда с роднини и с родителите си  .. механик е в сервиз .. 

 

Правилната им житейска антиковидна позиция би била да зарежат всичко и да са в Социална Изолация!

 

Това си го дискутирахме отдавна с приятеля ми Ловкия!

 

Давах му кураж !

duzov2

Лошото е ,че млади и здрави хора без съпътстващи заболявания се заразяват.

Да, заразяват се, преболедуват /някои от тях/ и продължават да си живеят нормално. Така е било и при всички грипове досега.

ruff

какво означава "заразен"? срещнал вирусът и какво? сборва го и подминава! не се ли научихте да правите разлика между "заразен" и "болен"?

не всеки заразен ще се РАЗБОЛЕЕ!

здравите индивиди в популацията ще "задушат" вируса! и любимото ви СЗО на няколко пъти обяви - тези, които носят вируса, но не се разболяват - не го предават!

нека най-сетне да започнат да обявяват не в колко проби са открили коронавируса, а колко са БОЛНИТЕ от ковид-19!

защото надявам се, че правите разлика, поне, между коронавирус и ковид-19?

 

Аладар

Да мерят силата на имунната система на всеки.

Който е със слаба да му дават имуностимуланти.

Каубой
снимка на Каубой

Аха, супер мисъл. Цитокиновата буря нещо на някой говори ли? Свръхреакция на имунната система? Ръчкайте, ръчкайте там дето не ви е работа. После ще викате, жуженце памагни нам.

Без

От кога им го разправяхме, че така ще стане!

 

Лично аз питах най-най-най изявените ковидисти поне по 10 пъти (те с по-малко  трудно зацепват, завалии ) "Имате ли план, реално какво да се прави?"  - ама те попържат Чесъните и мълчат!

 

Та  очаквано развитие ...

Сократ излезе прав за гьонсуратите.

Самуил Петков

Без

От кога им го разправяхме, че така ще стане!

 

Лично аз питах най-най-най изявените ковидисти поне по 10 пъти (те с по-малко  трудно зацепват, завалии ) "Имате ли план, реално какво да се прави?"  - ама те попържат Чесъните и мълчат!

 

Та  очаквано развитие ...

Сократ излезе прав за гьонсуратите.

За Сократ не знам, ама АЗ излязох напълно прав!

 

 

Бих могъл и да се самоцитирам, как предвидих ВСИЧКО КОЕТО ЩЕ СТАНЕ!

 

Казвах им, че вирусът ще е тука и тука ще остане, казвах че ще започнат вторичните и третичните огнища, козвах им че няма голяма вероятност изведнъж да се промени откъм заразност и патогенност ,  казвах им  че  ВСЕКИ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ВИРУСА В БЪДНИТЕ 7-8 ГОДИНИ , питах ги на какво разчитат и как си представят бъдещото развитие на Пандемията след 11 или 24 месеца  питах ги ко ще става с пътуванията по Коледа и заразните лъжици покрай Великден 2022 година..

 

Но ковидистите бесняха, скачаха , блещиха се и попържаха - това им е стериотипен отговор на всяко външно въздействие!

 

Наподобяват някои животински видове, от дивата природа, не ли??

 

Хубаво някой вече спомена "олигофрени"!

Самуил Петков

*

Самуил Петков

TRENDA

Както многократно казвах - то защита и гаранция реално НЯМА!

 

 

Вземе ли някой да цитира себе си , този форум му е тесен - мъдрият се вдъхновява от собствените си цитати👀

Налага се .. уви .. щото олигофрените, хем имат слаба памет, хем Господ им е дарил упорство, съчетано със заядливост..

 

Та ей как сме говорили за Плана за Мерките с приятеля ми Ловкия- виден ковидист -  и че в един момент Мерките не могат все да продължават, а дереджето няма да се е променило много :

 

 

Ср., 22/04/2020 - 13:42

Самуил Петков

ловkия

Но  КАКЪВ ВИ Е ПЛАНЪТ, все пак? 

Планът ли, ми питай "онези отгоре"

Тебе питам, като най-яростен привърженик на Плана..

 

Какво направихте до СЕГА..

Поограничихте да се празнува Великден и май вече се каните да разгонвате седянката ...

Друг резултат се не видя

 

И??

Хората , които се чувстват застрашени, заради здравословното си състояние в момента, след 13 май трябва ли да се поуспокоят?

Що?

 

Вирусът няма да е така "яростен" или що?

Ми спокойно може да се зарази и умре, някой уязвим и септември, или как?? Защо бурята  няма да е "яростна"?

 

На КОЛЕДА как няма да има пик на заразени, ако олабите мерките???

Кво става със заразната лъжица за причастие , дето е в някаква църква?

Вече не е опасна??

След Великден заразната и сила е намаляла, или що??

 

ТИ самият, какво постигна с бръщолевене, зъбене наляво и надясно,  скачане, попържане на чесъните , злорадство за тарикатите  и злобни подмятания..

 

Освен че , четейки те си спомнихме за младия Христо Стоичков и ни домиля.

 

А дето  доверчиво споделяш готовността си за още социална изолация и Подвиг на Пустинничество - браво.

 

Не само аз, мисля си, те подкрепя напълно в това начинание..

Седи си в стаята-грей се, като ти дойде смс-смей се!

 

 

 

Pojar

Само да добавя, че олигофренията е болест, а не начин на мислене. 

geo_19

Вече и от НОЩ кацнаха на мангъровия като сами повтарят неговата мантра: "Време е да свикнем да живеем с вируса".  Ами свикването не означава от сега до края на живота си да го прекараме оборудвани като за химическа война (газ, чорапи, наметало). Е, трябва да има промяна на някои навици (ръкуване, прегръщане), спазване на физическа дистанция и избягване на обществения транспорт, често миене на ръце... и това е. Нощните барове и дискотеките сами ще затворят поради липса на клиенти. 

Каспър

..."Нощните барове и дискотеките сами ще затворят поради липса на клиенти."...  Ааа, туй нема как да стане, откак ги отвориха, да срещна синковеца  е събитие😁. Излиза в 5 следобед, прибира се в 5 сутринта😂

Страници