Quantcast
Бобоков показа СМС и с Борисов за либийския танкер | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

78 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Бобоков показа СМС и с Борисов за либийския танкер

Бизнесменът Пламен Бобоков е имал кореспонденция за скандала със задържания либийски танкер "Бадр" не само с президентския съветник Пламен Узунов, но и с премиера Бойко Борисов. В ефира на Би Ти Ви той показа СМС до премиера  от 31март 2019 г., че България има голям проблем с кораба и че ще стане голям международен скандал. Веднага след това той се срещнал с Борисов, който взел мерки, обадил се на либийския си колега и дори се видял с него.

Въпреки че прокуратурата разполага с тази кореспонденция, тя не я оповести, както направи със СМС-те на Бобоков с Узунов. Не е ясно и защо за държавното обвинение разговорите между Бобоков и Узунов са търговия с влияние, а тези с Борисов - не, още повече, че за разлика от президента, премиерът публично се намеси в скандала. 

Текстът на изпратеното от Бобоков съобщение до премиера гласи: "Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия, моля те да се видим за 10 минути и ти ще си прецениш. Много те моля, въпросът е много сериозен. Аз от утре до 9-ти няма да съм в БГ, затова давам зор". Борисов пита: "Какво е станало"?. Бобоков отговаря: "За кораба!!!", и след това Борисов веднага го приел.

Бизнесменът уточни, че нарича Борисов "бос", защото е "бос" на държавата, началника. "Очевидно се познаваме отдавна", допълни Пламен Бобоков, но уточни, че не е близък с премиера.

Бобоков потвърди, че разпространената от прокуратурата негова кореспонденция с Пламен Узунов е автентична и той не вижда никакъв проблем в нея. Бобоков подчерта, че той няма телефонния номер на президента. Интересното е, че в чата си с Пламен Узунов той пита дали да се обади на "началника", а прокуратурата направи всичко възможно да внуши, че в случая става дума за президента.

"Какво лошо съм направил аз, като съм се опитал да спася България от огромен международен скандал ?!", коментира Пламен Бобоков и уточни, че интересът му бил инспириран от негови бизнес интереси в Либия.

Бобоков изрази недоумението си как никой в България не иска да разследва мафията, която се опитва вече 2 години да превземе танкера "Бадр". 

Бизнесменът обясни, че е предоставил телефона си на прокуратурата доброволно още на 28 май. Той не отрече, че е лобирал за назначаването на окръжен прокурор на Русе и на посланици. Според него всичко в държавата се случва "с връзки", но той не кадрувал, а просто е препоръчвал най-добрите хора.  Бобоков отново повтори, че не става дума за търговия с влияние, а за препоръчване на хора, но препоръките му не са били взето под внимание. "Нямам повдигнато обвинение за търговия с влияние, аз съм само свидетел", заяви бизнесменът.

Що се отнася до изказването на главния прокурор, че са навързани като "свински черва", Бобоков заяви, че "господин Гешев може да има много сериозни обвързаности, като гледам какво се случва в страната, за които можем само да гадаем".

"Не съм очаквал подобно поведение от държавен орган, който трябва да спазва законността в България. Изцепките на прокуратурата са в стил "Боливуд продъкшън". Ние нямаме нищо общо с италиански боклуци и такъв внос. Ние внасяме само скрап. От 20 години имаме рециклиращ завод, а от 10 имаме три такива завода. Боклуците в Червен бряг не са наши. Това е абсурдно. Естествено, че може да намериш всякакви видове отпадъци. Това какво общо има с нас. Ние имаме 5,5 процента отпадък и те се предават за по-нататъшна утилизация по всички закони", коментира той вчерашната акция на прокуратурата. Той все пак уточни, че не се занимава лично с тази тема, както и че от няколко години насам дават боклука на фирми, които да се оправят с него в България.

Бобоков разкри, че в 64 от 66 тома с доказателства на държавното обвинение никъде не се споменава неговото име.

"В другите два тома са свидетелски показания. Истината е, че брат ми като изпълнителен директор е разписвал документи и договори, но те са съобразени с европейското и българско законодателство. Той е задържан в изключително тежки условия и не се проявява никакъв хуманизъм към човек, който 28 години е правил бизнес в България. Веднъж го видях в съда и отвреме-навреме ми звъни по стационарен телефон. Липсата на доказателства срещу нас е причината за тази истерия в прокуратурата. Чатове, снимки - всичко това е насочено да втълпява какви черни и лоши хора са Бобокови", каза бизнесменът.

"Тези хора не могат да ни хванат, защото не зависим от държавни поръчки. 1 процент от нашия бизнес са държавни поръчки. Корупцията е там, където са държавните поръчки. Не е в експортния бизнес, какъвто е нашият. Бизнесът на "Монбат" е 220 милиона евро с 25 милиона евро брутна печалба годишно. Кой би рискувал такъв бизнес заради едни 600 000 евро", попита риторично Бобоков.

ПРОКУРОРСКИ ОТГОВОР

Само час след изявлението на Бобоков от пресцентъра на спецпрокуратурата разпространиха съобщения на бизнесмена към президента Румен Радев. На 29 септември 2019 г. Бобоков пише: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

Президентът и бизнесменът си разменят и други съобщения, които обаче са заличени от прокуратурата. От държавното обвинение прилагат и разпечатка от изходящи и входящи съобщения от телефона на Бобоков, от която става ясно, че си е писал със съпругата на президента Десислава Радева. "Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия. Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава", посочват от прокуратурата.

Главният прокурор Иван Гешев от своя страна заяви, че дори не се е запознал с публикуваните от прокуратурата смс-и между Бобоков и президента. Той коментира пред журналисти в Гоце Делчев, където се провежда поредната акция срещу битовата престъпност, че не е видял и какъв чат с премиера е показал Бобоков, защото "не следи творческата дейсност на обвиняеми и подсъдими лица". "Те могат да си извадят различни версии, че са били дисиденти и са почнали от Магурата. Аз не помня г-н Желю Желев и г-н Дертлиев да са започнали от Магурата. Могат да излязат и с версията, че са водили протестите срещу мръсния въздух в Русе. Други излагат теории за джуджета. Не дай си боже да стигнат до 10-те малки негърчета - неполиткоректно заглавие", продължи Гешев. 

Главният прокурор съобщи още, че материали по делото срещу Пламен Бобоков за боклука са отделени в друго дело срещу огранизирана престъпна група за търговия с влияние. На въпрос дали ще има повдигнати обвинения Гешев отсече: "Искате да окажа въздействие върху наблюдаващите прокурори. Аз нямам мнение върху този въпрос". "Бобоков е обвиняем и невинен до доказване на противното. Всички осъдени, не говоря за Бобоков, защото той още не е осъден, а може и да не бъде, ще кажат в интервю, че са репресирани от прокуратурата", обясни също главният прокурор.

По негови думи проблемът на българската прокуратура бил в това, че в затворите има основно социално слаби лица, а не влизат хора с пари и власт, въпреки че там им е мястото. "Разликата е и още една. Ромите в затворите или други социално слаби хора, не разполагат с техния финансов ресурс да плащат на ваши колеги от медии, на политици, да се явяват по студиа, да плащат на скъпоплатени адвокати", отбеляза Гешев.

"Хора, които построиха цяла държава, заводи, станаха на техен гръб милионери за една вечер. Нарязаха се заводите, открадна се всичко и сега са преследвани и репресирани. За Божков знаете ли к'во е? Цяла България знае. Знаете ли какъв е пътят? Всички знаят! И сега той е канонизиран от тези медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, свързани с подсъдимия Донев. Съветвам българските граждани да гледат кой какво прави, а не да гледат кой какво пише", каза още Гешев.

Президентът: Прокуратурата да публикува веднага целия чат

Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува   с Пламен Бобоков, съобщават от прессекретариата на президента.

Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков.

Бобоков: Дали пък не е от телефона на Президента?

Това, което казах и продължавам да твърдя е, че нямам телефоните на Президента в устройствата, иззети и задържани от Прокуратурата, а не че не го познавам или не съм си писал с него. Това становище на Пламен Бобоков по отношение твърденията на Прокуратурата, че е излъгал за чатовете с Президента, беше разпространено вечерта.

"Въпросът който увисва в пространството и никой не желае да зададе е: Тогава от чий телефон, след като не е от моя, са взети въпросните щедро разпространявани чатове? Дали пък не е от телефона на Президента?“, пише още в становището.

Към статията във в. СЕГА

Страници

pi_ta

 

Гешев, да привика за обяснение и иземе мобилният на Борисов за справка ! Кодът за отваряне на апарата е "00" на kirilica !

 

Sine_metu

трябва да помисли как ще се защитава в дела през следващите 20 години

Калпазанче

Пълно фиаско за "обективността" на Инструмента МУ!!!! Аперкут и гроги е тая мантра на Каскета!

Sine_metu

„Който чат вади, от чат умира.“ Българска народна поговорка

 

А иначе и в най-лоши сънища не съм допускал, че българското „право“ ще се раздава с чатове. Бог да пази България

 

Hasta la vista

И на слепите стана ясно каква е целта на тая прокурорска "операция"...Някой е решил да цапардоса бизнеса на Бобокови, това едно, и второ, и не по-малко важно - да се окепази Президентът. И човек не трябва да е ясновидец или вътре в играта, та да не разбере от къде идват инструкциите...Във всеки случай не са на каскетлията...

mick

Просто им се услади да прилапват бизнеси... да не говорим, че са гладни, много гладни. Така, че това ще продължи .. даже нищо чудно след година да дойде ред и на Домусчиев. Както се казва - приятелството си е приятелство.. ама гладът и алчността са по-големи.

 

 

hamer

Какво приятелство? БХ отсвирва всеки и го хвърля на вълците ,ако по някакъв начин хвърля сянка върху образа му. "Сам съм като куче".  Последният пример е с Валентин Василич.

Жозефа
снимка на Жозефа

 

Борисов, отговаря на ... KIRILICA ?!? ха ха ха порасна ли нослето Бойко ? Порасна ли ? 

 

На латиница отговаря.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/plamen-bobokov-pokaza-korespondencija-s-b-borisov-kogoto-naricha-bos.html

 

Но не това е важното, а други две нещица.

Тъмно пиво

Само да попитам: Ако Бобокови са следствени за нещо си защо техния БОС все още не е? 

Evasion

моля те да се видим за 10 минути и ти ще си прецениш. ....

Бизнесменът уточни, че нарича Борисов "бос", защото е "бос" на държавата, началника. "Очевидно се познаваме отдавна", допълни Пламен Бобоков, но уточни, че не е близък с премиера.

 Направо да му вика кръстник...

 

geo_19

Твърде знаменателно и опознавателно интервю (за тези които не знаят кои са Бобокови). Дори Хекимян не успя да попречи на Бобоков да изложи своята позиция (но май и не искаше, като заяждането му бе вяло, само за да не строши хатъра на началниците). Моите поздравления за Пламен Бобоков за достойното представяне.

Weiß

Бобоков твърди, че е имал кореспонденция и с премиера Бойко Борисов.

Уточни, че нарича Борисов "бос", защото е "бос" на държавата.

Конфузно е някак си за Бобоков,

защото както е известно, "бос" в държавата е само Кольо Босия.

mi6osp.

Хъм, Бобоков  само е изчеткал многозначително една дребна мутра , която цял живот е мечтала да е като Дон Корлеоне. 

 

Weiß

Хъм, изчеткал казваш.

Милионерът Бобоков четка и сервилничи, а Барниту Ръбалов цалива.

Хубава работа, ама слугинска..

nottheone1

ся бацо че се чуди - бтв божков тв ли е или бобоков тв

много бтв-та му станаа на главата

bay Dragan

Сладолед "Бос" ? 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Не знам що всички сте се зазяпали в акумулаторите като публика зяпаща лявата ръка на фокусник., докато с дясната вади гълъба...

Преди петилетка Бобокови взеха як заем за да изкупят дяловете на чужди инвеститори в Приста. Вече е изплатен или почти на финала

Някой реши да получи дял. С ЕБВР и чужди институционални инвеститори щеше да стане международен скандал като натиснеш акционерите да ти подарят дял, но частни компании с изцяло българско участие и без големи задължения са гледани като бройлери от рейдърите на власт.

fractal
снимка на fractal

Бистра водица мирна главица

Цар е ВЕЦ

nottheone1

някогаж му викахме - лява ръка-десен джоб.

доста сходен е, например, случая с божков. лявата ръка пуска - прибира десния джоб.

Калпазанче

Видимо е, че БОС се е поддал на "мекия натиск" на Бобоков и танкера БАДР все пак отплава и стана от малтийски израелски флаг според публикациите по случая.

Пълна каша с "почетното участие"  на Емил Радев- евродепутат от ГЕРБ, според биволарите !

Sine_metu

в къщата на обесените не се говори за въжета и депутати от герб

ЕСОФ

БНР: "Господин Божков", "Кралев", "Ревизоро" - това си е чиста проба социална класация от страна на националната медия.

БНТ: "Господин Борисов", "професоре" (обръщение към именити учени), "бабата" (за ограбена възрастна дама), "госпожата на детето" (за учителката), "Брендо" (прякор на престъпник) ... Безброй отровни за нормалното българско общество, но многозначителни сигнали (в полза на излъчващите ги).

Докато не се научим да си говорим на "Вие" с всички, които не са ни близки роднини, съученици и добри приятели, една невидима, но добре представена йерархична мрежа ще владее нашето общество. Ако не се научим да използваме учтивата форма, а тя е и поставяща на място всеки, който се опитва да интимничи - винаги в наш ущърб!,  всички сме уязвими. Докато ние не наричаме свойски с малко име всеки непознат, докато ние не покажем, че изискваме от всекиго учтивата и изключително нужна за нормалните отношения дистанция, докато не настояваме да се запознаваме със семейното си име, докато ... ще продължим да сме роби на мрежата "Бос".

Вижте англоговорещите. Те всички си говорят на "Вие", "Ти" е останало в XVII век. Една нюансирана нотка на приятелство е позволеното използване в личните отношения на малко име и форма "Вие", както е в много европейски страни.

 

Zmeja

А по времето на Улоф Палме в Швеция всички си говореха на "ти" и това не им пречеше. Не е там въпросът!

----------------

Сега не знам как е.

ЕСОФ

Точно там е въпросът! Започна се с лъже демокрацията на северните леви либерали, народите от тъмата. Улоф Палме бе първата жертва на този късащ с традиционнно установените демократични отношения натрапен отгоре жест. Горкият Улоф Палме - никога не му е минавало през ум до какво ще доведе "Ти"-тосването! Ние пък всички си станахме другари, вкл. учителите и професорите (Прабаба ми казваше - "другарките ми от училище", но никога - "Другарю, не хвърляй фасове на тротуара!"). Френските леви либерали пък се опитаха да минат само на име и семейно име. Спомням си едно официално френско интервю: "Жак Делор, какво мислите за ..." Левите американци пък смятаха направо за нахално да ги питаш как се казват: недай Боже, още от 70-те г.XXв., да попиташ как се казва токущо запозналата се Тина (тя да ти била Катрин Смит, ама Катрин е долнопробно буржоазно, пък Смит давало прекалена информация за семейството ѝ!?). Е, дотам го докарахме - негрите да смятат за недопустимо да са негри.

Olvido

Екоф ☝️ за ремарката - в калта на миналото сме ,да ,ондулирани от медийната власт  "...Те всички си говорят на "Вие", "Ти" е останало в XVII век "

Fabia

👌 Много точно и вярно наблюдение! Споделям го напълно.

Доц.Трътлев

ЕСОФ👍

atlantis

Ето и още един нюанс - "Он, че ми каже на мене ти, кога я съм вие." Когато всички започнат да се Виевосват, Вие-то става едно обикновено Ти. Мисля, че значението е в интонацията съпровождащ съответното обръщание. Защото само "професоре" си едно обикновено ти, а "Вие професоре" дори написано звочи различно. Всъщност темата "ТИ и Вие" е много обемна и май не и мястото тука.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Никога нямаше да се досетим, че толкоз хрисим човечец, като гус'ина Магнолиева е баш Босът в държавицата ни.А и Бобоков спокойно би могъл да употребява към Шефа и други обръщения: Ваше Високо Благородие, Господин Корлеоне, Скъпи дон Боко, Уважаеми Кръстнико, и прочие.Със сигурност е целувал и кунките Му.Традицията повелява.......

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Капо ди тути каскети

Страници