Quantcast
165 новозаразени с COVID-19 и двама починали у нас | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

162 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
165 новозаразени с COVID-19 и двама починали у нас

165 заразени с коронавирус от направени 2896 теста през последното денонощие бяха открити у нас. Така общият брой заразените вече е 5154. С изключение на 28 юни, когато бяха направени много по-малко тестове, вече девети ден броят на новооткритите позитивни случаи е над 100. Случаите от последните 24 часа вчера са само с един човек по-малко от рекорда от 25 юни. Починали са двама, а от началото на пандемията загубилите битката с COVID-19 у нас са 232-ма. 

По данни на Единния информационнен портал, към 0:00 ч. на 2 юли активните случаи у нас са 2200, от тях в интензивни отделения се намират 32, а за последното денонощие са оздравели 46 души. 

Най-много инфектирани има в София - 46, и в Пловдив - 33. Следват Варна - 12, Благоевград - 11, Кюстендил и Смолян - по 9 случая, Бургас - 7, Русе и София област  - по 6, Враца, Разград и Сливен - по 4, Пазарджик и Ямбол - по 3, Габрово, Плевен и Стара Загора - по 2, Добрич и Перник - по един. Сред заразените има двама лекари и три медицински сестри. Националната информационна система показва, че у нас новият коронавирус е потвърден при 418 медицински служители.

В тази тревожна обстановка, вместо да чака от държавата да затегне мерките, управата на курорта Албена е взела решение да затвори нощните заведения в комплекса от тази нощ. Целта е да се намали струпването на хора, съобщава „Стандарт“. В Албена мерките са сред най-строгите по нашето Черноморие - всяка превозно средство, влизащо в комплекса се дезинфекцира, чадърите и шезлонгите на плажа, всички помещения в хотелите, местата за хранене, спортните съоръжения  също.

Дали и държавата ще върне някои ограничения ще стане ясно до десетина дни. Тогава ще се види дали как са се от отразили на епидемичната обстановка последните футболни мачове.„Ще обсъдим какво ще правим с публиката по данните от следващите дни", каза каза по БНТ директорът на Центъра за заразни и паразитни болести д-р Тодор Кантарджиев. 

Според проф. Кантарджиев големият брой заразени с коронавирус в последните дни не се дължи на увеличения брой направени тестове. „Процентът на положителни проби расте и това води до увеличаването на общия брой заразени“. Проф. Кантарджиев уточни, че ако в началото на пандемията положителни резултати са давали 1 - 2 процента от направени тестове, сега гоним 10%.


По данни на Worldometer по брой положителни тестове България е на 86-о място в света с 5154 потвърдени случая на коронвирус, а по брой починали от коронавируса (232-ма) сме на 64-то място. 

 

ЧАСТНИ ЛАБОРАТОРИИ

5954 души са тествани в цялата страна от 6 април до 2 юли в частни лаборатории с бързи тестове за антитела, показва статистиката на сайта LabTestCovid19.com. От тях в 119 случая (2%) са регистрирани положителни проби за антитела IgG, а в 62 случая (1 %) - за антитела IgM. Първото означава, че тестваният е прекарал инфекцията, а второто - че заразата е в ранен етап.

Има и 57 проверени (1%), при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, но считани за "златен стандарт" PCR-тестове са 796, от които 14 (1.8% ) са дали положителна проба за коронавирус. Статистиката в сайта се базира на извършени тестове от лицензирани лаборатории в страната, които са се регистрирали в системата и споделят данни.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

joshzack

С какво точно се лекуват болните продължава да е най-строго пазената тайна. Да не би с вълшебни билета и заклинания? Загиналите в неравен бой са 232, сякаш допреди 6 месеца бяхме безсмъртни, та сега за развлечение всеки ден броим трупове. 

П.П.

Честит рожден ден, г-н Ананиев!

Пожелавам Ви след време да не Ви мъчат видения и угризения!

Без

Щатите цъфтят и връзват.

 

Coronavirus cases rose by nearly 50 percent last month, led by states that reopened first

 

https://www.washingtonpost.com/politics/coronavirus-cases-rose-by-nearly-50-percent-last-month-led-by-states-that-reopened-first/2020/07/01/3337f1ec-bb96-11ea-80b9-40ece9a701dc_story.html

 

Live updates: Daily reported coronavirus infections in the U.S. top 50,000 for the first time

 

Every state should have a mask requirement to help prevent the country from seeing 100,000 cases per day, according to Harvard Global Health Institute director Ashish K. Jha.  “I just think we can’t dither around on masks,” he said Wednesday morning on ABC television’s “Good Morning America.” “Everyone needs to be wearing one when they’re outside of their home.”  Jha’s statements follow a warning from the country’s top infectious-disease specialist Anthony S. Fauci, who said Tuesday that the U.S. could record 100,000 cases per day if behavior stays the same and infection rates don’t decline.  To curtail the spread of the virus, Jha said, indoor gatherings at restaurants, bars and nightclubs should end while testing and contact tracing is increased.  “If we can do all of that, we can avoid the fate that Dr. Fauci mentioned,” he said.

 

 

Джиджи

В Аризона охлабиха ...

Ти я мАни Аризона ... 😁

 

Ей ти и у нас информация от първа ръка /сутрешния блок на БНТ1/:

 

Вчера "Албена" е затворила отново нощните си заведения ... ❗️❗️❗️

ИнжИнер

Повод за голяма радост, нали Без.

Без

Повод за размисъл.

ppipi7766

Купувайте лопати!

Ще им се вдига цената нали са с двойно предназначение.

За копаене на гробове и за копаене на миши дупки тип бункер където спокойно можете да си кютате и да си преварявате водата.

 

Прага изпрати пандемията с пир на 500-метрова маса

 

https://www.manager.bg/covid-19/praga-izprati-pandemiyata-s-pir-na-500-metrova-masa

Nickname186

Уьп-с-с-с

Без

Купувайте лопати!  Ще им се вдига цената нали са с двойно предназначение.  За копаене на гробове и за копаене на миши дупки тип бункер където спокойно можете да си кютате и да си преварявате водата.

Някои май вече са изкопали дупките. Разправяха, че тва било сезонно грипче, ма нещо зачезнаха напоследък...

Сократя

А, те са гьонсурати.

Ще се върнат с една от двете позиции:

А. Че то аз никога не съм оспорвал. Само смятах, че трябваше да се действа не така, ами онака.

Б. Аз оспорвах само числата. Като събирах данните винаги ми излизаха с един-двама повече или по-малко.

Дежурния

В. Аз нали ви казах!

(даже може да не е със сменен ник).

Дежурния

Честит рожден ден на Кирил Ананиев.

Разнесе се слух, че вчера след мача е пратен да ходи и на бар и на дискотека. 👀

Джиджи

Честит рожден ден и от мен. ✌️

 

Само дан' сЪ го пратили да ходи на бар и дискотека в "Албена" ... 😁

Minderbinder
снимка на Minderbinder

Егати мухльото. Да го юркат като клозетен чистач ... Ако имаше грам достойнство би хвърлил оставка.

Rendeto

Тука всички клозетни мишоци се извъдиха с големо достойнство.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Бурно , радостно сутрешно хорце в сектата. Нови цифри , нови "заразени" , нови "жертви" , нова храна за психопатията ! Дежурните наблюдатели доволно потриват ръце ,хвърлят съчки в огъня...
Дежурния

Сухи и много умни съчки.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Ами ти си знаеш. Началниците ти ще решат дали си добър или послъгваш. Реално тъпчеш на място и сектата /форумната/ не расте. Същата бройка е от два месеца , не си вербувал никой нов за член... Напротив , дискретни "изпускания" показват идеологическа нестабилност у някои сектанти. Няма да ти ги изброявам , ти си знаеш подчинените 👀👀
Rendeto

Само ченгеджийски простотии са им в главите на низшите духом и интелектуланом - вербувания, бройки, идеологическа нестабилност, подчинени ...

Издава милиционерска шлифовка, миризливи чорапи и лош дъх под никотинов мустак.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Яко се мре. 

От катастрофи загиват 2 пъти повече (628 души за 2019), ама от това не може да се направи извънредно положение.

ловkия

Бе чак яко не, но си се мре...

И не е лошо да се погледне какво става по света.

Да вземем Русия и САЩ, двете най-обичани и мразени страни - голям брой заразени и починали, въвеждане и после отпускане на карантинни мерки, спад в доходите заради бездействащата икономика и пр.

Su38

Колко, колко са умрелите в Русия?

Джиджи

И не е лошо да се погледне какво става по света.

👍

 

Например, вчера на пазар в Пекин са унищожени 15,000 тона плодове и зеленчуци. Заради заразата!

 

/отново информация от Сутрешния блок на БНТ1/

Дежурния

Число умерших от коронавируса в Москве превысило 3,8 тысячи

https://www.interfax.ru/moscow/715413

 

Населението на Москва се оценява на около 12 милиона човека.

За цяла Русия, към днешна дата 9 536

https://стопкоронавирус.рф/

👀

Самуил Петков

В Русия - военни камиони по улицата!


А Путин плаща, та да  се издига един ковидозаразител от Минеаполис - Джордж Флойд за знаме!

 

Ей ги камионите :

 

https://www.youtube.com/watch?v=vJtdAFe_b6w&t=4s

Самуил Петков

ловkия

Бе чак яко не, но си се мре...

И не е лошо да се погледне какво става по света.

Да вземем Русия и САЩ, двете най-обичани и мразени страни - голям брой заразени и починали, въвеждане и после отпускане на карантинни мерки, спад в доходите заради бездействащата икономика и пр.

Че ще се мре , и че  ВСЕКИ БЪДНИТЕ 5-6 ГОДИНИ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С ВИРУСА - лично аз го обяснявах многократно на ковидистите.

 

Разбира се, има и начин човек да се запази и да е сред Избраните - ще му е дарувано богатирско здраве и радостта на живот вечен.

 

Просто е - трябва да има ВЯРА и да следи НОЩ и брифингите.

Трябва да се попържат Чесъните-заразители, да се бичуват несъзнатените!

 

Трябва да се напъва за затварянето на църквите и парковете и да се води антилъжична борба- против Заразната Лъжица!

 

Ако на заразнолъжичния фронт поне бъде постигната победа и бъдат ликвидирани Чесъните-заразители , като класа - това ще спаси много хора! 

toronegro
Прегледах заглавията в испанската преса и щях да си глътна очите в едно тях: "Аситнтомичните заразени са голям проблем" 🙄Ми разболейте ги и тях,БЕ!
Джиджи

аситнтомичните заразени

😂✌️

 

"Асимптоматичните" заразени ... 💋

 

С една дума тези, които нямат проявени симптоми.

 

И няма нужда да гледаш испанската преса и "да си гълташ очите",

щото това го обясниха от НОЩ още почти в началото на пандемията ... ❗️❗️❗️

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Болест има болни няма ! Що е то ?
Джиджи

Болест има болни няма ! Що е то ?

Много си умен, няма що!!! 😝✌️💘

ловkия

Колко, колко са умрелите в Русия?

216, 216 за сутки.

Коварно летно грипче това, ма властите не го разбират и все още бая от мерките са в сила.

https://xn--80aesfpebagmfblc0a.xn--p1ai/information/

Абе мамамустара, какво направиха, та линковете вече не се отварят, ама че безобразие!

Като не искат форум, да го затварят, пфу! 👎

Страници