Quantcast
Радев обвини прокуратурата в страх и зависимости | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

52 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Радев обвини прокуратурата в страх и зависимости

Напрежението между президента Румен Радев и прокуратурата очевидно няма да спадне. Вчера стана ясно, че още двама съветници на държавния глава, след Пламен Узунов, са викани на разпит. Радев днес е на обиколка в Шуменска област, а в Мадара заяви: "Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали за огромна корупция, за грабеж на държавни средства издава едно – страх и зависимости".

Обиколката на Радев в региона включва Каспичан, Нови пазар, Плиска, новият храм „Св. Димитър“ в село Стан и местен завод за санитарна керамика. Пред журналисти той заяви, че общините получават подкрепа от държавата според партийната принадлежност на кметовете и е необходима промяна на порочната практика. „Има несъразмерност във финансирането на големите и малките общини. Ако загубим малките, ще бъде пагубно, ще загубят и големите“, отбеляза държавния глава, цитиран от БГНЕС.

В Каспичан той участва в тържественото честване на празника на града, а преди това се срещна с кмета на града Милена Недева и нейния екип. Радев бе посрещнат от почетен караул на централния площад „Възраждане“ в града, където Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет. Венци и цветя бяха поднесени пред мемориал „Майка България“ в памет на загиналите за свободата на родината. В приветствието си към гражданите държавният глава посочи, че е необходимо да се създават по-добри условия за живот в малките населени места, защото младите хора там също искат качествено образование, здравеопазване, работа и обществени услуги. Президентът изтъкна, че държавата има неотменим ангажимент да подкрепи младите хора да остават в малкия град, да учат, да се реализират и да бъдат достойни граждани и наследници на своя край. „България ще бъде успешна, когато и малките общини са силни и независими финансово“, подчерта Румен Радев, който обсъди перспективата за финансова децентрализация на общините в разговора си с кмета на Каспичан.

Милена Недева пък отчете пред президента проблемите, свързани с все по-ниската раждаемост, високата смъртност и напускащите Каспичан млади хора, като основни предизвикателства за града. Недева посочи, че сред основните критерии за държавно и европейско финансиране е броят на жителите на дадено населено място, което не е достатъчно добър измерител на необходимостта от финансова подкрепа. Радев добави, че държавата трябва да подпомага уникалните местни дребни производства по примера на други европейски страни. 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Минувача
снимка на Минувача

Радев: Младите хора трябва да остават в малките градове и да се развиват

 

Как би се развило родното село Славяново, ако Радев беше останал там?

 

На последните парламентарни избори в с.Славяново: 81души са подкрепили ГЕРБ, а 80 - БСП. ДПС и ВМРО са получили по 10 гласа.

 

"Никой не е станал пророк в собственото си село" - библейска мъдрост

nottheone1

според теб, драги, сигур и най-добрия бг географ проф. тянко йорданов требеше да си остане там, в славяново.

 

бе тва гербавите сте... умни като на дедо ми свинските цървули.

 

аре връщайте си бацо в банкя да си пасе свинята и да си папка филийката с мас. че да вземем малко въздух най-накрая. то се вижда, че ниновците не могат. хуи-тата па ич. във вас ни е надеждата. 

шиши

Цитирайте нещо от пиг. А, Вие сте го изцрал.

Минувача
снимка на Минувача

Йорданов и Радев са несравними величини. Какво е направил до сега Радев (освен онова коремни набиране с официален костюм)?

шиши

диагноза, несравним си.

Каубой
снимка на Каубой

Чукал на ген деКи по вратата!👃

nafta

Хората ще останат по малките населени места когато имат достатъчно бърз достъп до големия град, където могат да се реализират. Само една шепа жълтопаветници не биха заменили централната част на София за къща с двор в малко населено място на 20-30 минути път от града с редовен обществен транспорт.

Приказките за завод във всяко село с 50-100 души са нереални и популистки.

Oldten
снимка на Oldten

Това същество става все по-смешно и страшно заприличва на попа, кайто казал да не го гледат какво прави а да го слушат какво говори. Празни мисли на един празен военен, защото не всички са такива!

nottheone1

викаш, друго си е да държиш половин милион в нощното шкафче

шиши

Пълно чекмедже - пълни мисли - пълен човек, защото не всички са изпълнени.

magik
снимка на magik

Лицето Ръ.Ръ., след като състави служебното правителство, спря всички плащания към общините на ГЕРБ......после окраде наличния резерв и натрупа борчове за над милиард......надмина и най гладните комуняги....и тосамо за 4 месеца

шиши

Минуващата диагноза продължава да цитира "вкръц". Не е добре за менталистиката Ви. 

редник

Досега си имахме един, дето редовно пише за "чесъни", вече си имаме нов с обсесия "цървул"

 

Короната и жегите не прощават!...

jojo1989

Г-н Президент, ако се съди по реакциите на презрените герберски тролчета в този форум, то Вие сте на прав път. Абсолютно. Продължавайте така! Успех! 

jojo1989

Тука някой попита "Какво е направил Радев?" до сега... Ми само това че РЕДОВНО и АРГУМЕНТИРАНО  шамаросва Шайката, Главатаря, а напоследък и Каскета, е напълно достатъчно. Към момента Радев е единствената заплаха за Шайката, и мажоретките на Главатаря това добре го усещат... затова е тая пяна по устата, обидите и небивалата активност под всяка тема за/с Президент Радев. 

Просто страх. Аз им съчувствам, ма не много... 

Oldten
снимка на Oldten

За този идивид някой казват, че е тъп фатмак и може би са прави. Същият е завършил военно училище, но може би е кръшкал от доста часове. Не можеш да обявиш война на правителството, парламента и прокуратурата и да очакваш победа, ще бъдеш сразен! Какво може да се очаква от един празен..., а хората, които вярват, че някой си, който и да е той ще държи милиони в нощното си шкафче и ще ги пази с пистолет, само адмирации, затова че вярват в дядо Мраз на тези години.

nottheone1

ти твойте пачки в пощенската кутия на входа ли ги пазиш? и сигурно ги пазиш с прашка?

Epikur

 

  Президента  Радев, неговите колеги от НАТО познават като пилот. Като професионалист от класа- умен, знаещ, хладнокръвен. Толкова за него , едва ли му е необходимо да се доказва пред жалки хора.

  А Фройд е казал нещо съществено. Недостатъкът на веществото  под мозъчната кора, ако  не  достига при раждането, не достига  до края на  живота.

  

Ференги

Колегите от ФИФА, УЕФА и разни други ФА, познават Христо Стоичков като футболист от класа. Едва ли му е необходимо да се доказва пред жалки хора.

Хората от своя страна не са спрели да се шегуват с думите, излезли от устата му. До голяма степен тези шеги са основателни.

Явно да играеш футбол е едно, да пилотираш самолет - друго, а трето и четвърто да говориш думи. 

Независимо какви тълкувания на казаното от Фройд си имал предвид, те са еднакво приложими, както към жалките за теб хора, така и към светли личности, като твоята и тази на пилота Р.Р.

Misho Stoyanov

От заглавията ви оставам с впечатление, че Тръмп ни е президент. 

jojo1989

Президентът Радев е стратег, гледа с няколко хода напред. Това е. 

А, да... и не е странно че герберите НЕ разбират какво прави. Те просто няма как да разберат, толкова си могат завалиите... а когато разберат ще е късно. 

Efraim Efraimov

"Президентът Радев е стратег, гледа с няколко хода напред. Това е. "

Което си е вярно, вярно си е... сущий малечък Вова... И той е голем стратег 😁

 

ловkия

Досега си имахме един, дето редовно пише за "чесъни", вече си имаме нов с обсесия "цървул"

Кефи ме как всеки път се разпознаваш...

редник

Кефи ме как всеки път се разпознаваш...

 

O, свещена простота...

Роден съм преди доста години в София, баща ми също, след раждането съм живял във фамилната къща на "Пиротска", строена в началото на миналия век в така наречения "Стар център"...

 

Дали ще поясните нещо за ловкото си минало?...

Каубой
снимка на Каубой

Аиде, бе! ! Родените на "Розова долина" кучета ги яли. Когато Дядо е бил банков чиновник и Камунист+ сиктир, бе! лозенец е бил вилна зона!👹

ловkия

Тоя па, ма ти наистина не разбираш значението на "чесън" и "цървул", не си разбрал, че не означава родно място?!? 🐑

Антей

 

Поправете или допълнете - с какво помним президентите си:

 

Ж.Желев - земята в реални граници ... 

П.Стоянов - нато, нато, нато ....

Г.Първанов - ...

Р.Плевнелиев - организира референдум

Р.Радев - ....

 

Президентите изразяват усещанията на гражданите за порочни практики и дефици, спъващи подобрението на живот, бит и култура и ги казват на тези, които имат властта да го подобрят.

Нали така?!

 

И дават идеи за развитието на държавата.

Като децентрализация и самостоятелност на общините, днес - прекрасно.

Без собственост върху водната инфраструктура как ще се постигне е доп.въпрос .. и т.н....  

 

Дали не трябва, да се повишат тез правомощия на президентите ни?!

Гледаме предоставя им се добър бюджет - 2008 г. е бил 7 млн.лв. - почти толкова е и днес.

............................

 

:) 

 

п.с.  Само в щатите - избраният от народа Президент си назначава и главния прокурор. 

Навярно за да носят пълната отговорност за защитата на интересите на държавата и на законността! Тръгва си президента - тръгва си и главпрокурора ...

 

Но из Европата не е така.

 

 

nebenebe

Йоан, не смотря на килограмите, доста пъргав.

Минувача
снимка на Минувача

Правилно обвинява прокуратурата в страх. Само трима от екипа му се разследват. 

Кога ще излезе решението на Конституционния съд за президента?

Зазимен

Тука някой попита "Какво е направил Радев?" до сега... Ми само това че РЕДОВНО и АРГУМЕНТИРАНО  шамаросва Шайката, Главатаря, а напоследък и Каскета, е напълно достатъчно. Към момента Радев е единствената заплаха за Шайката, 

Да, всичко това е вярно, но не е достатъчно. Наистина Радев използва  правомощита, дадени му от Конституцита, за да спре произвола на шайката Борисов- Гешев- Пеевски.  Вярно е, че те не са големи, вярно е и че има твърде малко съюзници и партньори в тази си кауза. Но, чини ми се, той не използва докрай символната си власт, произтичаща от прякото му избиране, не използва и енергията на хиляди честни българи, които повече не могат да живеят в състояние на страх и терор, не използва и малкото възможности за натиск от стрна на органите на ЕС.

Страници