Quantcast
Тръмп изтегля САЩ от договора „Открито небе“ | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

13 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Тръмп изтегля САЩ от договора „Открито небе“

Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че САЩ се оттеглят от договора „Открито небе“, обвинявайки Русия в нарушаване на условията му, предава Франс прес, цитирана от БНР. „Русия не се придържа към договора. Така че, докато те не започнат да го спазват, ние се изтегляме“, каза той. 

По-рано бе съобщено, че администрацията на Тръмп е уведомила международните партньори за намерението си да изтегли САЩ от договора „Открито небе“. 

Този договор позволява на над 30 страни да извършват невъоръжени наблюдателни полети над териториите си едни на други с цел насърчаване на доверието и избягване на конфликти чрез следенето на движения на военни части и на мерки за ограничаване на въоръженията.

Администрацията на САЩ иска да денонсира договора, защото според нея Русия го нарушава, а и защото събраните кадри от тези полети могат да се получат по-бързо и евтино от американски военни или търговски сателити.

Договорът „Открито небе“ е подписан в Хелзинки през 1992 г. и влиза в сила от 2002 година. Подписан е от 35 страни, сред които България, припомня Националното радио.

Русия не е била официално уведомена от САЩ, че те се оттеглят от договора „Открито небе“, заяви руският заместник външен министър Александър Грушко. „Не ми е известно да сме получавали някакво официално уведомление“, каза той. Излизането на САЩ от този договор ще навреди на системата на военна сигурност в Европа, заяви Грушко.

 

Към статията във в. СЕГА
mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

Колко познато - Русия виновна нанаглокраварите за денонсирането на договора. 
Като почне WWIII в промеждутъка между пуска на МБР-тата и  наавлизането им в атмосферата  наглосаксите и мъдурокрепителите им по света е добре да си припомнят стринга от събития които са довели до това. Ако имат нещо в краниумите си освен вакуум в което се съмнявам.

Антей

 

Мистър Тръмп

продължава да запушва течовете в държавата си и да ОПТИМИЗИРА държавния си бюджет. 

 

И може така да е по-удобно, отново да се посочи, че  "Русия нещо си ..."

 

Въпреки, че много ясно посочват причината:

 

"Администрацията на САЩ иска да денонсира договора, защото според нея Русия го нарушава,

 

а и защото събраните кадри от тези полети могат да се получат по-бързо и евтино от американски военни или търговски сателити."

 

Ми хубаво.

Парите на данъкоплатците трябва да се ценят!

 

:) 

Калорифер

 

За сведение на хвъркатия от Улан Батор, за първи път концепцията Открито Небе е предложена от американците, руснаците не са я приели. Приемат я след второто предложение на американците. Та не бързай да си хабиш слюнката, нещата са много по-сложни.
 
Това, което мен ме впечатлява обаче е, че СЕГА малко половинчато поднася нещата. Договорът поставя условие, че след официално уведомяване на един участник към другите подписали, започва шестмесечен срок до окончателно оттегляне. Изисква се и среща на всички подписали в рамките на два месеца. 
 
Също нещо много интересно е, че според New York Times преди година Тръмп е заявил, че няма да поднови договора, освен ако и Китай не се присъедини. А и самият Тръмп казва, че той се оттегля, докато Русия не започне отново да се придържa към договора.
 
Нещата изобщо не са в една плоскост...
 
Хайде, лека на всички!

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

За сведение на оребрения отоплителен уред с прокраварска настройка договорът за ПРО и неразполагане на ядрено оръжие в космоса бяха руски преложения отменени и отхвърлени от САЩ.
И като второ сведение да му сведа че неговото сведение не ни свежда нищо съществено по темата. 

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Няма сведение което може да наруши братската монголско -съветска любов и омразата към краварите.

 

bilbotorbins

То май не остана договор, от който САЩ да не са се изтеглили. Явно се готвят за нова надпревара във въоръжаването. Това при 35 млн. безработни в държавата.

geo_19

Май е въпрос на търговски сметки. Цитат от статията:

 

Администрацията на САЩ иска да денонсира договора, защото според нея Русия го нарушава, а и защото събраните кадри от тези полети могат да се получат по-бързо и евтино от американски военни или търговски сателити.

geo_19

По словам екс-посла, над "пленками Деркача" "кто-то поработал", а потому они "не дают точного понимания" ситуации. "Поэтому скандала я просто не вижу. Это старая история и не новость. Кто-то работал над этими пленками и мы знаем, в чью угоду: и одного огромного государства, и одного огромного бизнесмена". В то же время на вопрос о возможной причастности России к "пленочному скандалу" чиновник сказал следующее: "Безусловно. Я помню пленки у Кучмы".

Подробности читайте на УНИАН: https://www.unian.net/society/eks-posol-ssha-v-ukraine-ne-uvidel-bolshogo-skandala-v-plenkah-derkacha-novosti-ukrainy-11006729.html

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

За сведение на хвъркатия от Улан Батор, за първи път концепцията Открито Небе е предложена от американците, руснаците не са я приели. Приемат я след второто предложение на американците.

 

Какво трябва да ни каже този "убийствен" факт?

Калорифер

 

Dani boy - 

 

не чети избирателно, а се старай да вникваш в контекста. 
Другарят от Улан Батор (или предградията му) казва "...е добре да си припомнят стринга от събития които са довели до това..."
Та рекох де внеса някакво пояснение върху стринга.
 
И не разбирам защо слагаш класификация "убийствен". В кавички или не, никой факт не може да бъде убийствен - освен в литературата, пропагандата и агитацията, разбира се.
 

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

Хийтинг дивайс - ти за  дислексия чувал ли си и знаеш ли кво е?

Ако не си - бегом в най-близкия хоспитал и ще ти напишат в една малка жълта книжка туй като диагноза...

KTP

Мисля че САЩ още не са разбрали че Пакс Американа приключи преди да е започнал... нищо, ще го разберат по трудния начин...