Quantcast
Колко е дълга каишката на Vladi Goranov? | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

22 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Колко е дълга каишката на Vladi Goranov?

Всеки приближен на премиера Бойко Борисов е бушон и гърми по различен начин. За някои е нужно минимално напрежение. Други са подсилени. Целта обаче е една - лидерът да излезе чист и неопетнен и от най-голямата каша.

Без никакво съмнение, че финансовият министър Владислав Горанов е от втория вид бушони, които трудно гърмят, каквито и гафове да сътворят. Затова вместо да бъде светкавично уволнен след скандалната кореспонденция с хазартния бос Васил Божков, от която ясно личи как финансовият министър осигурява безметежно съществуване на един бизнес чрез влияние в регулаторен орган, който трябва да го контролира,

 

той получи индулгенции

 

Не само от премиера, но и от главния прокурор Иван Гешев. Което не е изненада. Как Борисов да се възмути от този тип комуникация, като сам зададе тон с емблематичния случай с Мишо Бирата?! Или как Иван Гешев да изневери на стила си да забелязва само проблемите, от които може да извлече лесни дивиденти. Той дори се похвали,  че не е чел съобщенията на Горанов и Божков. (Това не са "Диалози" на Платон. Прочитането отнема по-малко от минута, но не са и от типа zdr ko pr). Били му казали, че в тях няма нищо нередно. А и не било работа на главния прокурор да се занимава със сигнали срещу Горанов?! Няма никакво съмнение, че ако такъв разговор беше изтекъл за някой от хората, които Гешев припознава като врагове, той тутакси вече щеше да е излъчен по YouTube канала на прокуратурата като "абсолютен престъпник", а държавното обвинение щеше да е намерило още двама, с които да го вкара в организирана престъпна група. Сигурно щеше да е разпространило и други доказателства за вината му.

Горанов обаче е друг случай. Вече сме виждали

 

обвинителната гъвкавост на прокуратурата,

 

когато става дума за финансовия министър. Повече от година и половина не може да приключи проверката за престъпление по служба и търговия с влияние заради чуждия апартамент, в който Горанов живее безплатно. Единственото ясно по проверката, която стартира през ноември 2018 г., е, че от март 2019 г. е в Специализираната прокуратура. Такова протакане на практика е отказ прокуратурата да си свърши работата. А когато става дума за действащ министър, означава, че или над него има разпънат чадър, или че това е начин да бъде държан на каишка. Историята с SMS-ите само доналива катран в меда на управлението.

Борисов все пак си остави вратичка да подаде оставката на министъра. Покрай намаляването на ДДС премиерът обяви, че ако финансовият министър не е съгласен, а той не е, може да подаде оставка. Ако тя се случи сега, е пределно ясно, че изобщо не е заради намаления данък. Засега липсва и най-малък знак, че Горанов е в немилост. В понеделник той демонстрира завидно самочувствие за министър, изобличен в нерегламентирани контакти. На настойчивите въпроси на репортерката на bTV за смс-ите с Божков първо нагло подметна, че тя проявява нездрав интерес, а после приключи обясненията с: Не си спомням.

При такова сериозно увеличаване на политическото напрежение Борисов обикновено изтръсква тежестите от себе си. Ако кадрите са му особено близки, минават на заден план, за да работят за него, без да се набиват на очи.

 

В редки случаи ги хвърля на прокуратурата.

 

Да си спомним транспортния министър Ивайло Московски. Той бе в правителството до края на август 2018 г., когато подаде оставка заедно с регионалния министър Николай Нанков и с вътрешния Валентин Радев. Причината бе катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души. Московски обаче беше назначен от правителството за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие, а прокуратурата прекрати с нелепи мотиви делото за катастрофата, с управляваната от него моторна шейна, при която загина невръстният му син. Нанков все още се вози в джипката, макар и като зам.министър. Делян Добрев, ойто оцеля в хасковската сага "Кумгейт", беше принуден да подаде оставка покрай "Апартаментгейт". Евтините жилища изядоха главата на правосъдния министър Цецка Цачева, че дори и на дясната ръка на Борисов - Цветан Цветанов. Само бившият вече екоминистър Нено Димов изгърмя много лесно покрай водната криза в Перник. И макар че беше политически ресурс и на ГЕРБ, и на патриотите, три месеца търка наровете в следствения арест.

Защо ли Горанов е толкова важен? Защо излиза сух от скандали, каквито малцина от кръга на Борисов биха преживели. Спаси се след НАПлийкс, спаси се покрай надплатените субсидии на партиите, след смс-ите с Божков. И колко е дълга каишката му? Дали е само една? Може да има няколко обяснения. Може би крепи правителството и неговия път към еврозоната. Или е необичайно близък до сърцето на Борисов.

 

Или има "пълен съпорт" от някого, от когото зависи управлението на Борисов.

 

Ако все още е финансов министър, защото не му е измислена подходяща синекурна позиция, може да оглави държавната петролна компания, чието създаване бе обявено в опит да бъде замазан скандалът с Божков. 

Така или иначе, финансовият министър става все по-голям проблем на управляващите. А горановщината вече стана стил на управление. Което е проблем на избирателите.

 

Към статията във в. СЕГА
maestrata

Амбър?

шиши

Недосегаем?

vasilevil

Недосегаемите" на Брайън де Палма е шедьовър, който трябва да се види. Той обрисува по невероятно реалистичен начин историята на мафиотския бос управлявал Чикаго по време на Сухия режим и човекът, заклел се да го залови. Класическият сблъсък между добро и зло среща Кевин Костнър в ролята на федерален агент Елиът Нес, Робърт Де Ниро като царят на престъпниците Ал Капоне и Шон Конъри като Малоун, полицаят, който научава Нес как се побеждава мафията - чрез бърза и навременна стрелба.

За тия ли говориш?

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Чисто визуално е започнал е да прилича на Косьо Самоковеца от късния му период.

Не знам дали има връзка с господаря на другия край на каишката, но нали казват, че с времето кучетата почвали да приличат на стопанина си.

:)

fractal
снимка на fractal

Като сте се заяли с този апартамент без наем питате ли се наемателите които плащат наеми от къде им са парите за наем храна отопление ток телефони автомобили 

шиши

lловкия, come on, come on.

wreckage
снимка на wreckage

Със или бес Гораноф, Магнолий е недоклатим.

 

Нали, Глория?

Хулиган

Имам сериозни подозрения, че каишката този път е съвсем къса.

Горанчо, като мафиотски счетоводител, знае прекалено много.

Затова Боко и пуделът му ще вървят заедно.

Дали към затвора?

Дали по дяволите?

Все някога...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/nagletsi-treto-deistvie/

fractal
снимка на fractal

Май горанов слуша нобеловия лауреат с 2 млрд за 8 самолета на договорка меум виктум ис меум пактум

Минувача
снимка на Минувача

Повечето от „фактите” са съчинени, пресилени, без доказателства и правни последици. Омразата развива въображението. Навярно Р.Гечев ще свърши по-добре работата на Горанов!?

 

atlantis

Какво те ръчка да пишеш глупости?

Интервал

atlantis, длъжностната характеристика. Съставя цели изречения, значи интелигентността на амеба отпада.

Zmeja

Горанов е плочка от доминото и то от първите в редичката. Не е безопасно да се бута.

whw

Алчно простовато момче с големи амбиции. Най-запомнящото се негово изказване в последно време - "търговецът трябва да сключи трудов договор с едноличния търговец, за да може да кандидатства по схемата 60/40"

Тоя е такава кукла, че и сам да поиска да си подаде оставката, няма да му позволят.

Begemot
снимка на Begemot

Хм...а има ли значение, всъщност? Дали е на Боко, на ДП, на ДПС, далие е Общи на групата, т.е държи някаква обща каса или регулира КОЙ какво взема и следи за договорките - има ли значение? По малко мафиотска ли става работата? ПО-нагла става, със сигурност, по-явна, но...по нашенско това едва ли има значение.

geni1

Каишката на гораноф е дълга толкова, колкото е дълго най-малкото трърпение на някой с възможности за намеса.

Калорифер

 

Джени, вие разсъждавате в правилната посока...
Бих добавил и следните въпроси: по кой вектор каишката ще бъде оценявана - колко е дълга, колко е дебела, от какъв материал е направена, по чии стандарти е усукана, колко издържа на опън...
 
И така до края на света

 

Звън®
снимка на Звън®

Осман Октай пред Фрог: Най-уязвимото място, от всички зависимости на Борисов, е Горанов

   

https://frognews.bg/novini/osman-oktai-pred-frog-nai-uiazvimoto-miasto-

vsichki-zavisimosti-borisov-goranov.html

 

Може да не е съвсем вярно, но е любопитно.

Epikur

 

 

   Доста интересен анализ на авторката. Едва сега го видях и прочетох.   Добра класа.

дъртреалист

Излиза, че Осман Октай може да напише най-вярното описание на "прехода".

Under_My_Thumb

Кръстникът на Горанов осигурил и луксозна вила

https://bivol.bg/goranov-yarema.html?fbclid=IwAR3O4S2GDWZH6yy_jsDtvdxMpG8mqrCW88DTR2MrxunlX_PTF9ZAGnjTCCk

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bsd9-ihIF9M&feature=emb_logo

 Вилата на Кръстника