Quantcast
Хуморът е мощно антивирусно средство | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

8 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Хуморът е мощно антивирусно средство

“Хуморът е мощно антивирусно средство и реакцията на хората в социалните мрежи е здравословна”, заяви главният редактор на “Стършел” Михаил Вешим в “Тук и сега със Светла Петрова”.

“На карантината трябва да гледаме като Швейк, който насрочва среща на сапьора Водичка в 6 часа след войната в кръчмата “При чашата”. В тези времена трябва да се обърнем към класиците на хумора - препоръчвам днес, на рождения ден на Чудомир, всеки да прочете на децата си по един негов разказ. Сега е прекрасно време да прочетем книгите на някои доктори - доктор Чехов, доктор Булгаков”, допълни Вешим.

“В мен се борят две сили - не разбирам мерките, но ги приемам”, казва писателят и допълва: “Хубаво е да има и страх. Като видиш тези камиони с трупове в Италия и ледени пързаки, превърнати в морги в Испания… Затова приемам мерките”.

“Ние сме от това поколение, което не е страдало много, но видяхме хиперинфлация и зимата на Луканов. По-младите са видели само марката на телефоните и маратонките си, така че случващото се има и поучителен ефект”, обясни Вешим.

Писателят напомни, че общественото пространство се е препълнило със съветващи хора. “От много съвети се превърнахме в страна на съветите. Като оня грузинец, който искал да си купи овен в СССР, но му казали: “Аа-а, няма - ние не сме страна на овните, а на Съветите”.

Към статията във в. СЕГА
maestrata

Това е великата шаячна правда!Хвала!👍👍👍

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

"Светът е оцелял, защото се е смял"

☺️

Bozhilko

Препоръчвам "Руският съсед" от Михаил Вешим.

Аз де

Нищо срещу таланта на г-н Вешим, но лично на мен ми е малко еднопластов и виждащ света по твърде черно-бял начин... 

Nickname186

Вешим, защо продаде таланта си на дявола?

Джиджи

И той ли, ве?! 😰

vvatkov

👍👨https://www.facebook.com/aleksinvodka/videos/10213456738253304/?t=17