Quantcast
Мегапоръчката на ЕК за защитни средства се оказа успешна | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

10 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Мегапоръчката на ЕК за защитни средства се оказа успешна

Първите две от общо 4 мегапоръчки на Европейската комисия за защитни средства и медицинска апаратура приключиха успешно. Европейската комисия е получила достатъчно оферти и по двете обявени позиции - 1. за гащеризони и ръковации и 2. за маски от класа 2 и 3, очила, предпазни шлемове и хирургични маски. България се включи по втората позиция и е сред страните, които спешно трябва да подпишат договори по процедурата, уточниха от българското представителство на ЕК. Очаква се защитните средства да бъдат налични до две седмици след подписване на договорите. 

Европейската комисия не обявява конкретните количества, като се очаква това да направят самите държави-членки при подписването на договорите. От ЕК уточняват, че за всеки поискан артикул производителите са дали оферти, които са покрили, а в някои случаи са и надвишили заявените количества. „Навсякъде по света в момента има огромна нужда от защитно облекло и медицинско оборудване. Поради това смятаме за успех, че Съвместната европейска инициатива за обществени поръчки бе в състояние да осигури конкретни оферти от световния пазар в значителен мащаб във възможно най-кратък срок. Това е пример за солидарността на ЕС в действие. Това показва, че от членството в ЕС има полза", коментира по повод успешното приключване на процедурата председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. 

Европейската комисия стартира и други две процедури за бързо възлагане на общи поръчки - за закупуване на респиратори и за тестове, реагенти и хардуер, като за тези търгове ще се събират преложения. 

България успя да се включи в обществените поръчки въпреки проблем със забавена ратификация на рамковото споразумение на ЕС за съвместни общестевни поръчки за медицинско оборудване. Споразумението мина през светканична ратификация в парламента на две четения в рамките на един ден, без дебати. От МС оправдаха късното ратифициране с липсата на официален превод на споразумението. 

Към статията във в. СЕГА
Forza NATO

Европейската комисия стартира и други две процедури за бързо възлагане на общи поръчки - за закупуване на вентилатори и за тестове, реагенти и хардуер, като за тези търгове ще се събират преложения.

Верно ли и вентилатори са преложили за закупуване? Щото е жега ли?

 

Или да има в какво да се удря шитът на очевидно липсващия прочит преди публикуване?

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Верно ли и вентилатори са преложили за закупуване? Щото е жега ли?

А, не. Щото няма кой да духа. Затова.

IvanM

А климатици кога?

IvanM

.

Съжалявам, механична грешка. Моя. Поправих се. 

nobody2

ти, колега, си се поправил. но тия са неспасяемо непоправими:

От МС оправдаха късното ратифициране с липсата на официален превод на споразумението

IvanM

Респираторът е като вентилатора. Истинското име е апарат за изкуствена (командна) белодробна вентилация (дишане). 

 

Респираторът е защитно средство. Каквото е и противогаза.

По аглицки ventilator означава таман такъв апарат, защото те си имат отделна дума за вентилатор - fan. По български е друго.

indiec

Защо го извъртат СЕГА и винаги към ползата от членството в ЕС?

 

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

Защото СИГА отразява становището на собственика. Даже си мисля,че поради тази причина направиха "реформа" на стария Форум.