facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Големи опашки се извиха пред Агенцията по вписванията

Опашки се извиват пред Агенцията по вписванията в столицата въпреки призивите да не се събират хора на едно място.

Причината този път е въведеният строг режим на обслужване на клиентите на гише. В салона на агенцията се пропускат по двама-трима, а останалите трябва да изчакват пред сградата.

По този повод от Агенцията по вписванията напомнят, че граждани и фирми може да използват електронните услуги на агенцията.

Достъпът до тях се осъществява с електронен подпис чрез портала www.brra.bg

Всички услуги от регистър Булстат, Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел се предоставят и по електронен път. Таксите за тези услуги са с 50% по-ниски от тези на гише. 

Преди дни от Агенция "Електронно управление" обявиха, че заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса, гражданите и бизнесът ще могат да получат от „Борика“ АД и „Евротръст Технолъджис“ АД безплатен облачен или мобилен КЕП, с който за период от един месец да подписват безплатно заявления за електронни административни услуги. 

Подписването  може да се извършва в платформите на тези дружества - https://my.b-trust.bg и https://portal.evrotrust.com, а с КЕП на физически носител, по стандартната процедура. За повече информация използвайте следните телефони за връзка -   За Евротръст: +359 2 448 58 58; За Борика: 0700 199 10 или *9910.

Към статията във в. СЕГА
Калпазанче

Това работи ли? Да не вземе пак да зацикли...

×