Quantcast
Сачева отказва да се срещне с протестиращите майки | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

8 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Сачева отказва да се срещне с протестиращите майки

Социалният министър Деница Сачева отказва да се срещне с протестиращите майки и даде да се разбере, че няма да ревизира назначението на Адриана Стоименова за зам.-министър по въпросите на хората с увреждания, въпреки че то се приема за провокация. Това стана ясно от участие на министъра в предаването на Цветанка Ризова "Лице в лице" по Би Ти Ви. Преди няколко дни майките подновиха протестите си с палатков лагер пред Министерския съвет заради опасения, че законът за личната помощ, написан с тяхно участие, ще бъде ревизиран и те ще бъдат лишени от подкрепа.

"Срещам се с тези, които имат конкретни предложения за решаване на проблеми" - така Сачева отговори на въпроса дали ще разговаря с протестиращите. Тя ги обвини, че исканията им са политически и не се отнасят до хората с увреждания и изрази недоумение защо майките първо пишат законите, а после протестират срещу тях.

По съществения въпрос - какво ще се прави със закона за личната помощ, социалният министър увери, че той няма да се отменя, но ще се усъвършенства. При приемането на закона депутатите записаха, че в срок до 30 юни тази година министърът трябва да внесе в парламента анализ за действието на закона и предложения за неговото усъвършенстване. Именно този текст породи опасения, че предвидената по закона помощ ще бъде орязана.

"Този закон има нужда от усъвършенстване, защото той създава несправедливости между различни категории хора, той е приет при отрицателна финансова обосновка от министерството на финансите и министерството на труда", посочи Сачева. Тя напомни, че за да се удовлетворят всички искания са необходими 900 млн. лв., "които трудно биха могли да бъдат намерени". "Това не значи, че хората, които имат нужда от личен асистент и помощ, няма да я получат. Въпросът е в какви обеми да бъде тя, че да не бъдат нарушавани правата и на други българи", обясни министърът. Тя обяви за цел на предстоящите промени по-справедливото разпределение на ресурса. За тази година по това перо има 93 млн. лв. Сачева не пропусна да изтъкне, че проблемите с личните асистенти на хора, които не са с ТЕЛК - самотно живеещи възрастни и др. - трябва да бъдат решени със закона за социалните услуги, който обаче е отложен с шест месеца, а от днес - и атакуван от БСП в Конституционния съд. Законът падна жертва на истерията със стратегията за детето и "норвежката психоза".

По другия проблем - със зам.-министъра, Сачева обяви, че Стоименова е нейна номинация. Назначението взриви още повече напрежението сред протестиращите, тъй като преди 2 години Стоименова твърдеше, че протестите им са платени отвън. Те вече поставят ултиматум за две оставки - и на Сачева, и на Стоименова. "Аз я предложих, предложих да има човек, който да ръководи политиките за хора с увреждания. Темата за взаимоотношенията бих оставила г-жа Стоименова сама да я разреши и да изчисти недоразуменията между тях", коментира Сачева. Тя настоява на заместничката й да бъде даден шанс да покаже какво може да прави. По отношение на съмненията към неправителствената организация, чийто шеф бе Стоименова (Център за психологически изследвания), Сачева увери, че са направени шест проверки и шестте са завършили без констатация за извършени нарушения.

Към статията във в. СЕГА
PlaNed
снимка на PlaNed

С четвърт милион лева народна пара почерпи себе си в качеството си на шеф на неправителствена организация заместник-министър. 

В бюджета за 2020 г. 250 000 лв. фигурират като дадени от Министерството на труда и социалната политика на Центъра за психологически изследвания. Това е награда за миналогодишната позиция на шефката на центъра Адриана Стоименова като враг на протестиращите майки, а иначе уж е на базата на членска маса, която в случая с тази НПО е фантасмагорична. И никога не е проверена от Министерството. Защо ли? Ами, защото Адриана Стоименова е заместник-министър и то ресорен в същото министерство.

Conviction
снимка на Conviction

КогаТо  изродите бродят  врачките лудуват.

майор

Тая прилича на надзирателка в концлагер...

Само за физиономия трябва да ѝ дадат поне десет години строг тъмничен

peniko

?

И мен тръпки ме побиха .... 

Антей

 

Това е голямо нещастие за държавата!

 

ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ - опозиция и всички извън парламента

 

ПОДКРЕПЕТЕ МАЙКИТЕ, бе български политици!

 

Това са български майки борещи се за

справедлив и човеколюбив закон за всички нещастни

и изпаднали в беда хора!

 

 

ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ в държавата 

 

ПОДКРЕПЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ!

 

 

Ако не подкрепите правото на ДОСТОЕН ЖИВОТ на българските граждани -

 

то за какво се друго се борите български политици?!

 

⚠️

 

 

 

Калпазанче

Оставка! 

тодор георгиев1...

Ето такива с нередовен секс ни разказват играта в милата ни родина.