Quantcast
8 км от водопровода към Перник са готови | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

8 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
8 км от водопровода към Перник са готови

8 км от водопровода към Перник вече са готови, обявиха от "Софийска вода", цитирани от БНТ. В момента обаче той е достигнал до скално препятствие, което можело малко да забави строителството. От "Софийска вода" вече са направили два теста за капацитета на водното количество, което трябва да стигне до изходната точка на водоснабдителната им система - резервоар Мало бучино. "Имаме готовност, в момента в който се завърши водопроводът за Перник, да пуснем водата, предполагам, че това, което казват фирмите изпълнители ще бъде изпълнено - средата на март", заяви изпълнителният директор на "Софийска вода" Васил Тренев.

За тази година за инвестиици в столичната ВиК мрежа са предвидени 40 млн. лв. за 40 км водопреносна мрежа - 2 км канализационна мрежа и още 2 км канали. Нов софтуер трябва да намали загубите на вода в София под 41%, при сегашни 43%. Другата седмица започва смяна на водопровода на бул. "Сливница", който ще бъде затворен от кръговото движение на Сточна гара до ул. "Раковски". "Обектът е важен по отношение на качеството на водата и очакваме до края на април да сме приключили. Ключови проекти за нас са изградраждането на нов довеждащ вопоровод от Бистрица до Кокаляне. Ще работим и в Модерно предградие и Суходол", обясни Петьо Велев, директор "Инженерни дейности" в "Софийска вода".

За миналата година потребителите са платили 96 от сметките към дружеството, което е рекордно висока събираемост, а с прекъснато водоподаване през 2019 г. са били около 40 абоната.

Към статията във в. СЕГА
Wolf ACE

Ама нали 13 км бяха готови, оставаха една скала  и няколкостотин метра...?

А за скалата колко милиона ще отпусне МС "в името на народа"?

geo_19

Сякаш чета за строителството на Балкански поток - по 5 км. на ден. 

Джиджи

Или за прокарването на "Прохода на републиката"!!! ???

John Slow

https://www.youtube.com/watch?v=rlTLb2Fs4UI

 

?

k99

Както е тръгнало, докато го построят този водопровод и язовир Студена ще се напълни. Но пък нашта хора ща са "усвоили" едни пари.

Паисий2

За миналата година потребителите са платили 96 от сметките към дружеството, което е рекордно висока събираемост

В милионна София само 96 човека са си платили сметките и това е рекорд?!

Джиджи

???