Quantcast
НА ЖИВО: Горанов дискутира с бизнеса Наредба 18 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

8 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
НА ЖИВО: Горанов дискутира с бизнеса Наредба 18

Министърът на финансите Владислав Горанов и ръководството на Националната агенция за приходите (НАП) се срещат в Министерски съвет с представители на бизнеса, с които ще обсъдят изискванията към касовите апарати и софтуера за управление на продажбите в спорната Наредба Н-18.
"Сега +" ще излъчи на живо дискусията тук. 

Поканени са представители от различни икономически браншове - ресторантьорство, хотелиерство, туристически услуги, медицински услуги, счетоводни и финансови услуги, електронна търговия, търговия на едро и дребно.

Дискусията се случва десетина дни, след като финансовият министър отложи действието на наредбата с 6 месеца. Тя трябваше да влезе в сила от 31 януари, но търговци излязоха на протест, притеснени, че не могат да спазят срока. Финансовият министър обеща в следващите 3 месеца НАП и бизнесът да изчистят всички неясноти по прилагане на Наредба 18.

Към статията във в. СЕГА
Нашенец

Притесненията на различните бизнеси са различни, но най вече поради неясноти и противоречивост на наредбата. А пък дребните и най-дребните направо ги закопава. За личните лекари да не говорим- там закопава не само лекарите, ами и пациентите им. И още и още. Е, има и доволни- разработчиците на програми. На тях държавата им осигури пазар. И всичко това трябва да го платят първо фирмите, а след това кой? Обикновените хора. Цялата патърдия се прави да се съберат едни между 170 и 300 милиона приходи, а НАП се готви да тегли чертата на едни 20 милиарда декларирани, но несъбрани приходи, защото не можела да ги събере от бездомници и клошари. М,чи що не ги събрахте, когато фирмите бяха на добре облечени "бизнесмени", се пита в задачката.

 

nebenebe

Горанчо е пътник.  До тук се докара, като е подлога на БХ.

tatyana1

Не вярвам и разработчиците на софтуер да са  чак пък толкова щастливи, щото задание от рода на "Направи това, не знам какво, и да отчита онова не знам как" се изпълнява трудно. Само продавачите на разни касови апарати са щастливи без грижа. 

Калпазанче

Тоя гений на крадливата шайка още ли не е следствен и /или арестант? Золумите във подведомствените му структури са ежедневие- НАП, Хазарта, валутния курс, а сега се опитва да натрапи и харчове на дреборляка.  ?

Антей

 

Хайде стига го тормозете този български бизнес!

 

Хора, българи от Великобритания 

 

където 140 000 от вас искате уседналост

както обяви посланик Хопкинс,

 

публикувайте молим ви - правилата и механизмите,

при които работят 

предприемачите и бизнеса във Великобритания.

 

Регистрация на фирми, данъци, осигуровки,

касови апарати - дали имат

и как следят приходите тези британци в най-успешната

икономика в света!?

 

Оставете българския бизнес ... въздух да си поеме,

бе министре на финансиите!

 

Ако не може да диша бизнеса -

как и какво да вкарва в хазната?!

 

⚓️

Ковачев

Тоя един апартамент не може да си купи...финансите върти. 

Интервал

.