Quantcast
КПКОНПИ поиска 5 хотела и "Ролс Ройс" на Арабаджиеви | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

13 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
КПКОНПИ поиска 5 хотела и "Ролс Ройс" на Арабаджиеви

Антикорупционната комисия ще внесе иск в Софийския градски съд за отнемане на имущество срещу Вълчо и Маринела Арабаджиеви и свързани с тях юридически лица на обща стойност 379 444 968 лв. Двамата са обвинени от прокуратурата в участие в организирана престъпна група за финансови престъпления. Комисията претендира отнемане на апартамент в центъра на София с две паркоместа и парцел с двуетажна сграда в строеж в кв. Бояна на обща стойност 5 750 000 лв. В иска са включени и и два луксозни автомобила – Ролс Ройс Фантом и Рейндж Роувър за 401 250 лв, както и левовата равностойност на намерени парични средства в различни валути, равняваща се на на 2 295 806 лв. Освен това се иска отнемане и на дружествени дялове и акции, които са обезпечени с възбрана върху хотелски комплекс в София, три хотелски комплекса в курорта Елените и един в Свети Влас.

През октомври КПКОНПИ внесе в СГС иск за отнемане на имущество на обща стойност 6 815 744 лв. и срещу сина на двамата подсъдими - Вълчо.

ПРОВЕРКИ

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) започва проверки за конфликт на интереси по отношение на шефа на Националната служба за охрана, бившия генерален директор на БНР, ректора на Икономическия университет във Варна, както и общинари и зам.-кмет. Решенията за това са взети на днешното заседание на мегаоргана, ръководен от бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

Комисията се е задействала по сигнал, в който се твърди, че шефът на НСО бригаден ген. Красимир Станчев е преназначил без конкурс лице, с което е в близки отношения, на длъжност "началник сектор". Имало данни, че са били извършвани и други такива преназначавания на по-високи постове в службата за охрана.

Другият проверяван за конфликт на интереси е бившия генерален директор на БНР Александър Велев, който ръководеше националното радио от 2016 г. до 2019 г. В сигнала срещу него се съобщава, че Велев е предоставил за ползване на Съвета за електронни медии лек автомобил, който се поддържал от бюджета на БНР. По този начин генералният директор си е осигурил подкрепа от членовете на медийния регулатор.

КПКОНПИ ще търси конфликт на интереси и при ректора на Икономическия университет във Варна. Поводът за проверката е информация, според която той е работодател на съпругата си, както и че двамата са членове на Академичния съвет. Като ръководители на научни звена получават значителни месечни доходи - възнаграждения за заеманите длъжности.

Заместник-кмет на Сливен пък ще бъде проверяван от комисията заради сигнал, че е учредител и председател на фондация, която е партньор на общината по много от реализираните проекти в региона. КПКОНПИ атакува и двама общински съветници от Пазарджик. Те били членове на органите за управление и представляващи спортни клубове, които получават пряко финансиране от бюджета на общината. Те самите като общинари са участвали в заседание, на което са приети решения за актуализация на бюджета и одобряване на плащания за тези сдружения, като са гласували "за".

УСТАНОВЕН КОНФЛИКТ

От антикорупционната комисия се похвалиха, че са установили конфликт на интереси по отношение на главния архитект на община Благоевград. Той е издал разрешения за строеж на свързани с него лица, заради което са му наложени две глоби за общо 10 хил. лв.

Към статията във в. СЕГА
Дъбест

Плужекът се слага яко на господарите си, нищоправене за дебела заплата.

Половин милион души са на сухо без вода заради помияри-неграмотници, този въздухар се прави че не забелязва.

ЕК сгази ГЕРБ за магистрала Струма през кресненското дефиле, този дори не знае за това!

по-зле и от времето на турското робство!

de_Ruyter

Другият проверяван за конфликт на интереси е бившия генерален директор на БНР Александър Велев, който ръководеше националното радио от 2016 г. до 2019 г. В сигнала срещу него се съобщава, че Велев е предоставил за ползване на Съвета за електронни медии лек автомобил, който се поддържал от бюджета на БНР. По този начин генералният директор си е осигурил подкрепа от членовете на медийния регулатор.

* * * 

 

Ми що не проверят тогава и СЕМ бе?! ?

 

Ей, караколювите ловки диагностицирани калинки са големи смешници... 

nebenebe

Тоз дан'земе да отслабне от много работа. Ще му липсва телевизията.

Умберто Жеко

И как ще ни върнат с тези закони,корупция  мръсотия?

На мен не ми се налага да работя ,щастливи сме си тук на топло,чисто уредено.

sega_reader

Познайте какво ще стане с хотела и Ройса.

Ще бъдат купени на организиран от конпи търг, на който достъп ще имат все правоимащи и цената ще е като за свои хора.

По същия начин изпродадоха апартаментите на хората на унизително ниски цени, а купувачите бяха само от сой.

nebenebe

Търг без явно наддаване, не е никакъв търг.

inventus

Самият закон за организирането на търговете е така ремонтиран че да позволява всякакви манипулации. Пускаш офертата предния ден в уж запечатан плик ...после кой го отпечатва и запечатва не се знае и накрая печели този който дори не е пускал оферта а ми са му я нагласили през ноща.Търгът може и да е с явно и с тайно наддаване но ако е с тайно офертите се пускат пред всички в урната и пред всички се отварят и изчитат една по една.Както беше едно време.Сегашните ...ако нещо им пречи на уйдурмата веднага променят закона че да не им пречи.

марк

 

 

 

                                 КПКОНПИ поиска 5 хотела и "Ролс Ройс"

 

                                                 А бившият си шеф , лъжец и мошеник пратиха за дипломат в странство.

ppipi7766

379 444 968 лв

 

Това по какви цени са го сметнали?

Пет хотела и два кичозни автомобила няма да покрият и половината.

 

КПКОНПИ ще търси конфликт на интереси и при ректора на Икономическия университет във Варна. Поводът за проверката е информация, според която той е работодател на съпругата си, както и че двамата са членове на Академичния съвет. 

 

За това може и да има някакъв закон, обаче е куца работа.

Не ги познавам, но е практическа забрана евентуално две сродни академични души да сключват брак.

Добре, че не сме разрешили еднополовите бракове,  тогава колко "конфликта" ще цъфнат не е за приказване.

 

 

Жозефа
снимка на Жозефа

Пет хотела и два кичозни автомобила няма да покрият и половината.

 

Абе да им приберат поне Японския, да върнат първоначалния му вид барабар с градината и сакурите, да го обяват за защитена културна ценност и да го предоставят за стопанисване на някоя японска фондация, та никога повече да не се пипа. Тва стига.

 

А, да. И да забранят на хахавелата да дизайнерства.  

peniko

Аз мисля, тук има иновация:

Служителите на КОНПИ ще се возят в конфискуваните коли и ще спестят пари на бюджета за служебни. Ще спят в конфискуваните хотели - това ще ги предпази от сутиации подобни на тази в която изпадна бившия им шеф......

Апропо: в соц. времената една от най-големите облаги беше "правото да ползваш". На твое име няма нищо, (не си се охарчил за покупка), не плащаш данъци, поддръжка и пр., а пребиваваш в неописуем лукс. Накрая ти казват, много учтиво: Ами сметката е платена, не се безпокойте.  Попадал съм 2-3 пъти за кратко и по случайност в такива места ....и си "гълтах граматиката". По мое мнение: тогава/някога точно това беше най-големият фактор за да искат хората промяна. Нали всички бяхме равни, но имаше някои по-равни......Факт е обаче, че след 30+ години системата/ситуацията не се е много променила (кой каквото и да ми говори): преди бяха тези с правото на ползване, сега са тези т.нар бизнесмени от национално значение, а народа духа габровски таратор.

П.С .За който не знае: Габровски таратор като няма кисело мляко, заместваш го с вода и оцет на вкус. Хубаво мезе.

ppipi7766

П.С .За който не знае: Габровски таратор като няма кисело мляко, заместваш го с вода и оцет на вкус. Хубаво мезе.

 

Счуква се хубаво чесън до пюре.

Вода краставица и пюрето се разбъркват, получава се млечно мътна консистенция.

Мляко само на големи празници.