facebook
twitter

Вие сте тук

18 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Лекарите са невинни за смъртта на 3-годишното момче

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи окончателния доклад от проверката, която възложи на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ /ИАМН/ по случая с починалото 3-годишно дете, съобщиха от Министерството на здравеопазването. В Министерството на здравеопазването постъпиха и констативните протоколи както от проверките в лечебните заведения СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ и УБ „Лозенец“, така и от практиката на личния лекар на детето. Всички получени от ИАМН доклади – два предварителни и един окончателен, както и съпътстващите протоколи, независими експертизи и документи от хода на проверката, ще бъдат предоставени на Прокуратурата, която също се сезира по случая. Целта е да бъде оказано пълно съдействие на компетентните органи в хода на разследването.

Окончателният доклад потвърждава причината за смъртта на детето – тежка двустранна хеморагична пневмония (двустранни масивни кръвоизливи в белите дробове), причинена от вирусна инфекция, при която са възникнали и допълнителни усложнения – тежки двустранни кръвоизливи, полиорганна недостатъчност в надбъбречните жлези. Последните са от съществено значение за изключително бързото развитие на болестта. Проверката на ИАМН не е констатирала пропуски в диагностично-лечебния процес.

С оглед приключването на проверката на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ в трите болници, от днес директорите на лечебните заведения са възстановени на работа.

Министърът на здравеопазването отстрани тримата директори под натиск от премиера Борисов, който публично пожела възмездие за смъртта на момчето. Обществената истерия срещу медиците доведе до напускането на двама анестиолози от Педиатричната болница. 

Още тогава "Сега" прогнозира, че лекарите не са виновни:" Борисов лиши от лечение стотици деца. Лично"

Към статията във в. СЕГА
Хулиган

В бантустаните е така.

Вождовете на племето се случва да грешат.

Очаквайте Боко да си посипе главата с пепел...

..............................................

http://www.drago.info/

Диагностик

Борисов лиши от лечение стотици деца. Лично.

 

Изключително пресилен и злонамерен извод! 

nobody2

агностика да прочете статията преди да дращи оценки.

и  пак лъже - не е извод, а статия.

Ракурс
снимка на Ракурс

В случая от тая трънка  нямаше? но  стана гнусен PR .

Забрана за частна лекарска практика в света са доста държави без такава 1 Канада.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Явно не са ти особено ясни нещата около здравеопазването в Канада. Подочул си нещо, ама не съвсем.

н16
снимка на н16

Те самите 3-ма директори може и да не са виновни, обаче са виновни тия, които са отказали на родителите, да го приемат детето и да го спасят. Както и ония, които са създали и поддържат такава система.

Magi

Въпросът не е , че не му е сложена правилна диагноза , въпросът е защо при толкова тежко заболяване са го разкарвали в три болници. В това е вината им.

ЙацкРоцк
снимка на ЙацкРоцк

Открийте разликите

https://www.youtube.com/watch?v=mROekpzSgEY

Аладар
Всички описани в статията без министъра членуват в един съюз-лекарския а той ги задължава да се пазят. Дори публичното приказване срещу колеги се наказва. Вещите лица на контролните органи не трябва да членуват в лекарския съюз ако искаме да имаме здравеопазване.
Dizma
снимка на Dizma
Глупост. Виждаме че тази глупост много я обичате , щото непрекъснато я повтаряте.?
Аладар
Прочетете етичния кодекс на лекарския съюз.
LAIO

Нищо не разбрах от дописката. Кой е виновен че са препращали детето от болница в болница след многочасово чакане? Кой е виновен за диагнозата "засега няма опасност"? Винаги ли това болестно състояние води до смърт или само в банонавите републики с банановите доктори?

Muktata
снимка на Muktata

Бананите се отглеждат при тебе. На запад бананите ги ядем. Като нищо не си разбрал от дописката , доброто възпитание изисква да си поставиш добронамерено въпросите. Току виж някой със съотвенто образование ти обяснил. Когато хем нищо не разбираш , хем поставяш риторични въпроси стил  - "Георги Димитров пред Лайпцигския процес" , може да получиш само една виртуална майна.?

LAIO

Май нещо се жегна. Според мен, такова нещо може да се случи навсякъде, само в банановите държави ще се приеме с манталитета на"ми отдавна го чакаме да се случи". А че дописката е неясна е очевидно. 

Muktata
снимка на Muktata

Вещите лица на контролните органи не трябва да членуват в лекарския съюз ако искаме да имаме здравеопазване.

Абцелутно. Вещите лица трябва да членуват в гилдията на фризьорите , автомонтьорите или водопроводчиците.  По изключение може и някой животновъд да се включи. Иначе здравеопазване -йок !?

Аладар
Едно е професия друго е антипациентска организация с огромни финансови възможности. Да не би пациентите да са се организирали в антилекарска организация в която плащат членски внос ? Нека да са доктори вещите лица но да не слушат какво им диктува лекарския съюз за да се пазят от зорлям уморени пациенти. Туй дети ако си беше стояло в къщи или в първата посетена болница на топло, а не да ходи немило недраго от болница на болница в студа можеше да е живо. Студения въздух в белия дроб свива кръвоносните съдове и имунната система не може да се бори ефективно с инфекциите.
Simplicissima
снимка на Simplicissima

диагнози постмортем

отнасят се за съвестта на българския лекар, Бог да я прости