Quantcast
Община Варна се противопостави на ВАС за колите в Морската градина | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

15 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Община Варна се противопостави на ВАС за колите в Морската градина

Община Варна излезе с изявление тази вечер по повод определението на Върховния административен съд (ВАС), касаещо колите в Морската градина. Часове по-рано съдът разпореди градската управа да премахне забранителните знаци за движение и да не упражнява контрол по спазването им. ВАС се позова на факта, че забраната е въведена при стартирана, но незавършена процедура по промяна на генералния план за организация на движението в града - липсва административен акт или закон, на който да е основана. Определението на съда е от 27 ноември. 

От съобщението на градската управа обаче става ясно, че на същата дата - 27 ноември, кметът Иван Портних е издал заповед за одобрение на актуализацията на генералния план. Пак същия ден е е одобрил правила за достъп до парка. Така излиза, че липсващите според ВАС административни актове са издадени в деня, в който съдът се произнася с определение.

Развитието на казуса към момента е неясно. "Извършваната контролна дейност от служителите на "Общинска полиция" Варна във връзка с поставените знаци ("В2" и „Т17”) е в сила", заявява градската управа. Така става ясно, че тя не смята да пуска коли в Морската градина. Но пък е факт и определението на ВАС.

Всъщност казусът касае един от подстъпите към парка - алея около Делфинариума. Жалбата е на търговци, които развиват дейност в района. 

Към статията във в. СЕГА
JollyRoger's

Да покрият знаците с по един потник, дарение от ТИМ. 

Stern

За пореден път.

Докато кола отново прегази дете в градината, кметът ще изрече люти закани, общ.съвет ще забрани всякакво движение в градината, ще има по една патрулка на всеки вход, после съдът ще отмени решението.

Това се играе от поне 15 години.

Aniki

Koлата прегази детето на паркинг, намиращ се в края на градината.

duch

 В мотивите си ВАС посочва, че липсва административен акт или закон, на които да се основават действията на общинската управа.

И кой трябва да запълни вакума от липсата на нормативен акт ири закон, не ВАС а някой който има законодателна инициатива 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Егати държавата, в която Върховният съд казва как да се регулира движението, и то в градска градина! 

???

Хулиган

При такава съдебна система, очаквайте скоро джипки да се разхождат и по дворовете ви.

Стига на някоя мутра да му скимне, че така му е по-удобно да си придвижи седалищните части...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-na-prokurora/

 

ловkия

Бончо, тоя път - ?!

Здравка
снимка на Здравка

За пореден път.

Докато кола отново прегази дете в градината, кметът ще изрече люти закани, общ.съвет ще забрани всякакво движение в градината, ще има по една патрулка на всеки вход, после съдът ще отмени решението.

Това се играе от поне 15 години.

За съжаление си 100% прав.

Ще вземе някоя мутра да отслабне докато върви по 100 м. на ден пеша, или прилежащата и мутреса да си счупи токче на патък от хилядарка. Като нищо ще осъдят общината за увредено здраве и материални щети.

Върлаам
снимка на Върлаам

а в софето да пускат  в парка на свободата  коли ко чакат?

Калинчо

Така,  така,  колкото повече коли - толкова повече демокрация! 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

Тази вечер говорих с един първи братовчед, който живее във Варна от много години. Говорихме на различни теми и засегнахме и развитието на Варна, каза ми, че в сравнение с Бургас, Варна изостава много. Според него Бургас се развива много добре докато Варна е зле. Според него кмета бил наркоман или акохолик или и двете неща едновременно, не разбрах точно дали е само алкохолик но го държали там да е кмет, защото нямало кой друг да сложат на негово място а го избирали главно общински служители, бил много нисък процента на гласуващите и затова така се получавало.

Aniki

Знам че сте чували легенди за тим, но като варненец не знам да имат хотели там, нито съм ги виждал да ходят в морската. Благодарение на ДПС, контров и Р.Плевнелиев имат Алея първа и евентуално там ще имат хотели. Но тя не е в Морската. 

Nashenec

Дали ни харесва или не - ВАС позакон работи според съществуващите издадени нормативни документи (закони, разпоредби, административни актове на началници от различни нива). Това, че някой нарочно е оставил дупка в 2-3 закона, за да може да си прави каквото иска - ами това си е бизнеса на всеки в народното ни събрание от ерата на прехода насам.

Другият проблем е, че разни градоначалници, за да се докарат пред избирателите, правят гръмки декларации и подписват заповеди, които нормативно са нищожни. Сега, дали е защото самите началници са административно и правно неграмотни или защото хем ще се бият в гърдите как са се борили за избирателите, хем ще обясняват на паричните фактори как са ги покрили - не знам, а и не искам да знам.

Аз вече няколко пъти заради служебни безумия на началниците ми влизах във ВАС и винаги е било на принципа "има ли законен документ или няма".

Simplicissima
снимка на Simplicissima

 Какво толква неясно има?!

Гербаджи-кметът издава заповеди, с които маркира общополезна дейност.

И които са недействителни, с нулево правно действие. Изненадани?