Quantcast
Гърция обяви, че „затваря врати" за незаконните мигранти | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

10 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Гърция обяви, че „затваря врати" за незаконните мигранти

Гърция увеличава охраната по границите си, за да „затвори вратите“ си за мигранти, които нямат право на престой в страната, писа в. "Катимерини". В последния месец Атина сериозно затегна мерките срещу търсещите убежище заради нов наплив на мигранти към страната. Премиерът Кириакос Мицотакис заяви пред депутатите, че е одобрил ангажирането на 400 охранители на сухопътната граница на Гърция с Турция и още 800 охранители за нейните острови. Гърция също ще модернизира морските си патрули.

В сряда правителството обяви, че планира да затвори пренаселените бежански лагери на островите и да ги замени със затворени центрове, чиито обитатели няма да могат да ги напускат до разглеждането на молбите им за статут. От островите към континетланта част на страната е планирано да бъдат прехвърлени около 20 000 души до началото на следващата година. „Добре дошли в Гърция са само тези, които сме избрали. Тези, които не са добре дошли, ще бъдат върнати”, каза Мицотакис. „Ще затворим завинаги вратите си за незаконните трафиканти на хора и за тези, които искат да влязат, въпреки че нямат право на убежище“, категоричен бе той. Кабинетът също така разработи нова рамка за ускоряване на обработването на исканията за убежище, за да бъде ускорено разглеждането на документите на мигрантите.

Към статията във в. СЕГА
Bauleiter

Бе, то добре, ама като са си хвърлили паспортите къде точно че ги върнете?!! И новината принципно е лоша за нас, щото ако пътеката Турция-Гърция се затвори, познайте, коя че се отвори...

Доц.Трътлев

Гърция обяви, че „затваря врати" за незаконните мигранти

 Гърция не може да затвори никакви вратити. Тях ги затваря и отваря Ердо по собствено усмотрение.

Сичко е шес

Интересно как точно ще се процедира, когато лодка с незаконни имигранти приближи гръцкия бряг при тези "затворени врати"?

Защото и нашите обявиха още колко хиляди за охрана на границата, обаче какво ще правят като срещнат незаконен имигрант, никой не знае.

Сицилианецът
снимка на Сицилианецът

решението е пехотни мини  мини и стрелба.на втория гръм  и се отказват.

R.Atkinson

ИЗВЕРГИ!

Искат да лишат измъчените бежанци от основното им човешко право да пътуват.

Гърция трябва да бъде глобена за този геноцид с 283 милиарда евро, и след това изгонена от ЕС!

н16
снимка на н16

Хвърлят си паспортите и казват - "ми ние сме сирийци, бягаме от войната". А паспортите ги изгубили по пътя (запалили с бензин и унищожили).

 

Европа няма решение на тоя велик проблем, и ще ги прибира и заселва на държавни издръжки. И ще се превърне след известно време в Азия и Африка.

paragraph39

/:/ Гърция обяви, че „затваря врати" за незаконните мигранти

........................................................................................................................

ПАК да го кажа:

"Мястото на НЕзаконните имигранти НЕ е в центъра на София/ Париж, Берлин, Мадрид, Рим, Атина и т.н./, а в Централния софийски/парижки, берлински, мадридски, римски, атински и т.н./ ЗАТВОР!" /§39/

Това е така, защото навсякъде по Света/вкл. и в Европа/, НЕзаконното пресичане на държавната граница и влизане в държавата е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Изключение има само за Бежанците-но истинските, а НЕ мнимите!

А истински Бежанци са само чужденците, които влизат в държавата, но идвайки "направо"/ сиреч, ДИРЕКТНО!/ от държавата, на която са Граждани и от която бягат! Справка: чл. 31 ал. 1 от КОНВЕНЦИЯ ЗА СТАТУТА НА БЕЖАНЦИТЕ (Женевска конвенция) и чл. 4 ал.5 от българския ЗАКОН ЗА УБЕЖИЩЕТО И БЕЖАНЦИТЕ!

Сиреч, ЗА и В България истински/ а НЕ мними!/ Бежанци могат да са само Граждани на съседните по суша държави: Турция, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния! Или Граждани на която и да е друга държава по Света, но ако са влезли в България "направо"/ДИРЕКТНО!/- по въздух или по вода! ТЧК

КАЗАХ!

Slava
снимка на Slava

Към Гърция бежанци няма, има само азиатски мигранти, целенасочено пропускани от Ердоган през източната граница на Туурция, през цялата ѝ територия и през западната - морска и сухопътна. Две съзнателно отворени граници, (разстояние между тях около 1800 км) с цел провокация и тормоз на Гърция.

н16
снимка на н16

Това е така, обаче се вижда, че политическото ръководство на ЕС умишлено си затваря очите пред тоя въпрос, още от 2014 година. Така че е явно умишлено, това тяхно поведение.

 

Даже и да вземем Меркел, как тя тогава се снимаше с тях - а пресата им се радваше. Значи такова е било, нареждането. Aко се допусне, че политиците от Европа работят за нечии интереси - то те просто изпълняват замисленото.

 

Достатъчно е да се види и в Швеция, как се увеличи стрелбата покрай "новодошлите". И отделно, уж някакви независими мигрантски организации, наемат кораби и ги прекарват с тях от бреговете на Либия.