Quantcast
Жената до Гешев постави рекорд за евтина имотна сделка | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

12 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Жената до Гешев постави рекорд за евтина имотна сделка

Жената, с която новоизбраният главен прокурор Иван Гешев живее на семейни начала, е сключила изключително изгодна сделка за покупка на апартамент от строителна фирма. Цената, която Детелина Ханчева е платила за квадратен метър в сграда ново строителство, е едва 465 лв., като цялото жилище от 85 кв. м с прилежащо мазе от 7 кв. м е излязло на жената до Гешев само 40 000 лв. Това става ясно от нотариалния акт, публикуван от разследващия сайт "Биволъ".  В последствие строителната фирма е купена от съдружник на бизнесмена Александър Ваклин, който е основният прокурорски свидетел по делото "Иванчева".

За съпоставка съседният апартамент, който е с площ от 133 кв. м, е купен от случаен гражданин за 87 500 евро. Така цената за кв. м е около 1300 лв., или 3 пъти повече от тази, която Ханчева е платила. Жилищата са част от кооперация в столичния квартал "Зона Б-17". И двете сделки са сключени през декември 2014 г. с продавача "МС Консулт 2010" ЕООД. По-късно дружеството е управлявано от Марио Кръковски, който е и едноличен собственик на капитала. Името на Кръковски фигурира и във фирмата "МС Консулт 2004" ЕООД, където си е партнирал с бизнесмена Александър Ваклин до 23 март м.г. Съдружието им прекъсва по-малко от месец преди показната акция срещу бившата кметица Десислава Иванчева. Към днешна дата тя е осъдена на първа инстанция на 20 г. затвор, тъй като Специализираният съд прие, че е поискала от Ваклин 187 500 евро подкуп, за да придвижи негова преписка.

През август апелативната спецпрокуратура потвърди косвената връзка между Иван Гешев и строителния предприемач. В нейно постановление се казва, че избраният за главен прокурор от дълги години е в близки приятелски отношения със съдружника на Ваклин - Марио Кръковски. Въпреки това държавното обвинение отказа да образува разследване, като стига до извода, че "в материалите по преписката липсват каквито и да е данни или индикация Иван Гешев да е използвал служебното си положение при формиране продажните цени на закупените от Детелина Ханчева недвижими имоти". 

Междувременно президентът Румен Радев даде заявка, че в крайна сметка ще подпише указа за назначаване на Гешев, въпреки отказа на Висшия съдебен съвет да стартира нова процедура по избор на главен прокурор. "Ще реша в обозрим срок. Виждате, че не съм човек, който протака и използва различни машинации. Отговорът на всички ваши въпроси е в Конституцията, четете внимателно и там ще си отговорите", отсече държавният глава пред журналисти във вторник. На настояването на ВСС указът да бъде подписан от 3 до 7 дни, Радев отговори: "Аз също се обърнах към ВСС с настояване, което те не изпълниха по най-добрия начин".

Според премиера Борисов връщането за прегласуване на кандидатурата на Иван Гешев от президента е било на инат. "Сега казват професионалните му качества са добри. Ние не избираме булка, избираме главен прокурор! Щом са му добри професионалните качества. Колкото го познават другите, толкова го познавам и аз. Изцяло сме стъпили на професионалните му качества. За избора с Христо Иванов така сме променили закона, че прокурорите да си избират прокурор, а съдиите - съдия. Толкоз по темата", заключи министър-председателят.

След тази позиция на премиера бившият правосъден министър Христо Иванов заяви, че Борисов за пореден път манипулира и бяга от отговорност. "Тя (бел. ред. - реформата) беше предадена от Борисов и провалена от ГЕРБ в съгласие с ДПС, БСП, АБВ (и половината РБ). И точно заради това предателство казах в парламента, че у нас има прокурорска република и си хвърлих оставката. Така че, не, нищо не сме променяли заедно, г-н Борисов!", написа Иванов в личния си фейсбук профил.

Към статията във в. СЕГА
Хулиган

Това са чиста проба интриги на завистниците.

Евтино е, защото няма тераса.

Няма и асансьор...

http://www.drago.info/index.php/2018/01/17/hotela-na-prokurora/

Сицилианецът
снимка на Сицилианецът

Даже не е давала и тези пари това е класическо усвояване на подкуп.

Както и с заем 

Оформят заема на лице  корумпе- да свърши нещо  друг го изплаща  ако се обърка нещо се обърка корумпиращия спира изплащането  и така контролират корумпето.

fractal
снимка на fractal

В градовете как се правят вътрешни преустройства на апартаменти на стари сгради без технически ръководител и документация от общината и разни архитекти и майстори си правят съчинения по картинка на компютър

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Дори да беше само съмнението, че Гешев е режисирал постановката и е предложил кастинга за фалшивото уличаване на Десислава Иванчева, -- само това съмнение да беше, то прави Гешев негоден за поста главен недосегаем на Републиката.

А то има и комбинаториката с делото КТБ с очевидното облагодетелстване на непривлечения Пеевски,

и опрощаването на ДДС-измамниците за стотици милиони...

 

След като всичко това се е случило под благосклонния поглед на досегашния главен прокурор:

Дали е правилно изобщо прокурор да заема тази длъжност?

Досега гласовете против тази теза не са много, но тогава:

Дали Гешев е най-добрият прокурор?

 

Г-н Президент?

Su38

Радев може би намеква, че повторно предложение от ВСС може да дойде само след изпълнение на цялата процедура - номиниране, изслушване, заседание и предложение?
Мисля, че КС ще допусне такава хипотеза за разглеждане.

Иначе комплотът е ясен - Цацаров настоява за Гешев, за да може той да вземе КПКОНПИ. Очевидно някой е силно загрижен именно тези две лица да поемат тези две институции.

Сега да видим партнерите, дето плюеха "цацата", как сега ще обърнат платната, и той ще стане чистичък-беличък...

майор

Тия все са рекордьори в нещо, обикновено по гьонсуратлък.

Това, разбира се, не прави никакво вчепетление на гербавите ни демократични събратя по форум

Интервал

Дали ще видим Диагноза за тази добра сделка? ?

bay Dragan

Браво, браво др.Гешев !

Гешевтар !

F1

Великият Баща от Уошингтън назначава министър на правосъдието, който е и главен прокурор. Що у назе не е тъй?

Magi

Оправна жена. Не е спал Гешев като я е взимал. Живеем в държава на крадци и лъжци, но си ги избирате.

Ураа

Евтино е, щото има ГешеФт 

?