Quantcast
Починалото в София дете е имало риновирус | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

18 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Починалото в София дете е имало риновирус

"Тъй като в публичното пространство започнаха да се спрягат някакви коксаки вируси и други неща, бях принуден да направя изявление, че в Националната референтна лаборатория, беше получен от „Пирогов” материал на това 3-годишно дете и се доказаха риновируси. Не твърдим, че това е причината за смъртта, възможен е сепсис, възможни са други неща”, обясни пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра по заразни и паразитни болести.

Каква е причината за смъртта на детето ще бъде изяснено от проверката, която беше назначена от здравно министерство. Детето почина в четвъртък, след като обиколи 3 болници.

Детето първо е заведено в специализираната болница по педиатрия в София. След като се наложило родителите да чакат и се оказало, че няма свободни места, те решили да отидат в болница „Лозенец”. Оттам изпратили момченцето за домашно лечение. Междувременно то обаче се влошило. Родителите се върнали педиатрията и момченцето било е настанено. Заместник-директорът на СБАЛ „Иван Митов" доц. д-р Димитър Калайков обясни пред медиите, че детето е пристигнало в задоволително състояние и в рамките на 2 часа се влошило. Лекарите положили усилия, за да го стабилизират, но преценили, че е по-добре да го препратят в „Пирогов”. Там, въпреки реанимационните действия, детето издъхва.

 

Към статията във в. СЕГА
nobody2

Не твърдим, че това е причината за смъртта, възможен е сепсис, възможни са други неща

възможна е и марсианска намеса.

нещастници - боко-професори 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

Жалко за детето!

 

Затова не толерирайте вашите деца и внуци да преписват в училище. Гледам покрай моите деца какво се случва в училищата. Децата се учат на тарикатлъци да преписват още в училище. Събират им смартфоните да не преписват, но те си носят по два смартфона. Единия оставят от другия преписват. После същите деца се учат на тарикатлъци и в университетите...стават лекари, иженери и т.н...Учителите и по 10 бона да им направят заплатите пак няма да следят дали се преписва, защото системата е направена така, че самите учители имат интерес учениците да покажат по-добър успех на изпитите, защото е много лош успеха, директорите търсят проблема в тях...и така те си затварят очите и оставят децата да преписват...дори често излизат по 10-15 минути по време на контролно за да може учениците да преписват на спокойствие...

 

...и накрая детето Ви или внучето като се разболее попада в болницата на такива тарикати, които знаят много добре как да ти вземат парите но нямат капацитет да лекуват внучето ти или детето ти...защото не умеят...нямат знания...не могат да различат различните болести...защото не са учили а са преписвали...

rorik

Едно време бабите ни са раждали по 3,4 . Винаги е имало  по едно  да си отиде.

Но хората са придобивали имунитет.

Сега се трепери над едно и цял живот го гледат болно.

slavabg

Продължавайте да събирате капачки мили хора, но моля ви - спрете да внасяте здравни осигуровки и без това не отиват където трябва! 

premier

Положението е неспасяемо. Тази държава трябва да се закрие. И да се започне отначало.

Johnny2965

От всичко казано и написано по случая, не стана ясно, откога детето е имало симптоми на заболяване и защо родителите са потърсили лекарска помощ в толкова напреднала фаза на заболяването?

Luft hans

В напреднала фаза?!?? Ако е така какъв лекар трябва да си за да пратиш детето за домашно лечение в този случай? Моля Ви, четете първо.

Johnny2965

Ако фазата не е напреднала, то вероятно смъртта е причинена от нещо друго?

Аладар
Връщат понеже нямат страх - лекарския съюз винаги ще ги защити понеже контролните органи също са му членове. . Така пише в кодекса му.
н16
снимка на н16

1) 3-годишно дете е заведено в специализираната болница по педиатрия в София 
2) след като се наложило родителите да чакат - се оказало, че няма свободни места 
3) те отишли в болница „Лозенец”
4) оттам обаче изпратили 3-годишния пациент на домашно лечение
5) състоянието му обаче се влошило. Отишли пак в (1), където първоначално нямало свободни места, и то било взето там
6) изпратили пацианта в „Пирогов”. Там, въпреки реанимационните действия, пациентът е починал.

Ho каква точно е била причината за смъртта? Отказ на органи, нещо друго, кръвна картина?

 

Информация няма, но става ясно, че в (1) не са могли да си свършат работата, защото е нямало свободни места. От (2) пък, го пратили да си ходи вкъщи.

Явно и там е нямало "свободни" места.

 

Та се оказало в крайна сметка, че "капиталистическата", пазарната и европейска здравна система на днешна България, не може да помага на болните, да оздравеят - а ги праща вкъщи, защото нямало свободни места, или защото се преценява, че трябвало "домашно лечение".

 

А след като от "Лозенец" cа преценили, че само "домашно лечение" ще помогне - защо не се самозакрият, и да пращат по къщите на хората - лекари и оборудване?
 

Muktata
снимка на Muktata

Системата не е "капиталистическа" , а мафиотско престъпна. Не адвокатствам на никого. Но когато си поставен в идиотска система , с престъпни правила , и античовешка мотивация , трябва да си Господ за да избегнеш престъпления и гафове . 

н16
снимка на н16

Системата не е "капиталистическа", а мафиотско престъпна.

А как е "системата" по света? Откъде може да се вземе положителен пример, и да се направи друга система? Как е в Китай, Куба, САЩ, Германия, Англия, Швеция, Португалия?

 

И как може, "здравната" система на днешна България, да е "мафиотско- престъпна", а не "капиталистическа"? Държавната идея каква е, след 1990 г.?

 

Съдилищата могат ли да променят, със съдебни решения - самата държавна система? Как да се прави това, или онова? Или "държавата" нищо не прави, а оставя Пазарът, да регулира отношенията между хората?

kaily
снимка на kaily

Провери за Англия и Франция.

После се тръшкай.

PlaNed
снимка на PlaNed

Починалото в София дете е имало риновирус

Или не е имало, допълни  еКСперта.

hamer

Как едновременно болниците приемат фиктивно болни, които си стоят вкъщи и идват след 3 дни да ги изпишат официално, за да може болницата да получи парите за тази пътека  и всъщото време когато дойде истински болен, го разкарват от една в друга болница, докато се влоши необратимо или почине?

kaily
снимка на kaily

Ми то е същото и с телковете, хамере.

И не само.

Все не так как надо на територията и все по на зле отива

Muktata
снимка на Muktata

Как така ще отива на "по-зле" , Кайле ? Ей в съседната тема един горд капут заяви, че докторите се връщали от Германия ! Да работят в кочината за по 10 бона , минимум ! ? Вярно е неспасяем положението. Само колегата Д-р Н.Михайлов може да помогне...