Quantcast
Поетът Недялко Йорданов се оплака от прокурорски тормоз (видео) | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

59 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Поетът Недялко Йорданов се оплака от прокурорски тормоз (видео)

Поетът Недялко Йорданов се оплака от тормоз от страна на прокуратурата. Причината, според него, е работата на единия му син Асен Йорданов, който е собственик на разследващия сайт Биволъ и редовно критикува действията на държавното обвинение, както и писмото, което той е написал в негова защита.
Конкретният повод за тормоза е пътен инцидент, в който поетът е участвал - на пешеходна пътека той удря с колата си възрастен човек. Недялко Йорданов закарва пострадалия в болница и веднага се обажда в полицията. Пострадалият няма никакви претенции към него, даже се сприятеляват. Прокуратурата обаче привлича Йорданов като обвиняем и отказва да се съобрази с пострадалия, който не смята, че поетът е виновен за инцидента, и иска разследването да бъде прекратено. Според Недялко Йорданов това е станало по нареждане от най-висшите етажи на прокуратурата.
По ирония на съдбата другият син на поета - Недялко Недялков, е собственик на ПИК и е сред най-яростните защитници на прокуратурата, като даже организира протести в подкрепа на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев. Ето целият разказ на поета, публикуван във “Фейсбук”.

“СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,  

Днес няма да има стихотворение, защото ми се иска да споделя най-после нещо, което ми тежи от доста време, но упорито се опитвах да не мисля за него.

Дано имате търпение да изчетете всичко това, което ще ви напиша.

Не се обръщам директно към съответните органи, а така би трябвало, защото това засяга именно тях и главно Прокуратурата и Полицията в лицето на прокурорите Цацаров и Гешев, министърът на вътрешните работи  Маринов и – вероятно– министър председателя Борисов. Но съм убеден, че те ще прочетат това.

Случи се случайно на 26 март т. г. в 10.30 сутринта. Шофьор съм от 50 години, обиколил съм с колата си цяла България с моите рецитали, 30 години съм шофирал  в гъсто  населения център на  София и нямам нито едно  нарушение, да не говорим за пътно-транспортно произшествие.

Бях с колата си в Бургас, отивах към гроба на баща ми – навършваха се 72 години от убийството му. Движех се по ул. „Ген. Гурко“ към бул. „Демокрация“  – и на кръстовището пред Трета поликлиника /не зная как се нарича сега/ светна зеленият светофар за направо и наляво. 

Потеглих направо и после  завих наляво, стигнах до пешеходната пътека, когато внезапно пред мен изневиделица сякаш изникна човек. Слава богу, имам светкавичен рефлекс и моментално натиснах спирачка. Човекът падна на земята и на главата си имаше кръв. 
Тогава не се уплаших, имах чувството, че гледам някакъв филм. Веднага го качих в колата и тръгнахме към Спешна помощ в Окръжна болница. По пътя той ме заговори, оказа се, че е 87 годишен, с бастун, чувстваше се съвиновен. Разказа ми, че е вдовец от доста време и има само един син, който се грижи за него, но иначе си живее самостоятелно.  Спомни си, че ме познава от онова време, когато работех в Бургаския театър и се тюхкаше как е могло да се случи това неприятно произшествие. Предложи ми да кажем, че е паднал сам.

Разбира се не приех такъв жест,  заведох го в болницата, зашиха с няколко шева обелената кожа на главата и му сложиха лепенки.

Аз, разбира се, разказах какво точно се е случило, съобщих на полицията  мястото на произшествието и се върнах с колата там. 

Чакахме, както е бил редът, около 3 часа с полицаите – добри момчета – да съставят протокол и да получат сведение от болницата по телефона има ли сътресение на мозъка. И да се направи скенер на главата. 
Не ми се разказва какво преживях през това време на чакане...

Слава богу нищо такова нямаше! 

Оказа се, че трябва да се сложи гипс на крака му – което се записа като средна телесна повреда.

Все пак оставиха го в болницата да преспи и там още същата вечер той е дал своите показания пред „дознателката“. Това понятие „дознателка“ научих тогава. Той твърдо е заявил без колебание, че няма никакви претенции към мен и е поискал случаят да бъде приключен. 

А на следващия ден аз също дадох показания пред същата дознателка, както е редът.

Дознателката каза, че нашите  показания са достатъчни и случаят наистина е приключен.

Изминаха цели пет месеца от тогава.

Сприятелихме се с този мил старец . През цялото лято, когато бях в Бургас си говорехме, ходих му на гости... Имахме общи теми. Включително „старчески“, защото  бях претърпял операция на тазобедрената става и трудно се движех като него. Оказа се много симпатичен и обективен  човек и непрекъснато повтаряше, че не съм виновен, че случилото се е „малкия дявол“, защото и двамата сме живи и здрави и нека го забравим. И наистина го забравихме. Но остана едно вярно приятелство с бай Калчо, който хвърли патериците и си пое като мене верния бастун. 

И тук правя едно необходимо отклонение от този сюжет.
И стигам до Прокуратурата в лицето на единствения кандидат за прокурор Иван Гешев.

Нямах никакво мнение за него и не беше моя работа кой ще стане Главен прокурор на републиката.

Но когато разбрах, че е почнала жестока  и безмилостна разправа с големия ми син Асен, собственик на сайта Биволъ и когато той след дълги разговори ми призна това и каза, че не вижда друго спасение освен да напусне България – не можах да остана безразличен към тази несправедливост и написах едно писмо във фейсбук. Асен е заклет родолюбец, никога не е мислил да напуска родния си Бургас, камо ли България, а за да стигне до такава крайност, явно положението беше станало непоносимо, дори и за устойчива личност като него. 
Може би сте чели това мое кратко писмо, защото  видях, че има десетки хиляди  лайкове и споделяния в трите ми страници. Ето го – с малки съкращения:

––––––––––––––

Скъпи приятели,
Извинете ме, че днес няма да публикувам стихотворение...
Времето в което живеем не е за поезия. Искам да споделя с вас своята тревога като човек и баща за съдбата на моя син Асен – собственик на сайта „Биволъ“Това, което се случва днес, през август 2019 година надхвърля всички възможни гадости.
Прокуратурата в лицето на единствения кандидат за главен прокурор Гешев си позволи да обяви „Биволъ“ за поръчител на акцията за разкриване на личните данни на пет милиона българи от една компютърна фирма.
Тепърва ще стане ясно, че собственикът на „Бивол“ Асен Йорданов няма абсолютно нищо общо с въпросната фирма, но вече пресата на Делян Пеевски и съответно на Петю Блъсков му лепна етикета „рекетьор“.
Сега започват наказателни мерки срещу сайта и единствената фирма на съпругата му„Имидж едвъртайзинг“ от страна на прокуратурата и съдебните органи под формата на ревизии и финансови проверки години назад с цел да се унищожи напълно и без това останалата без почти никакви средства фирма.
Малкото ѝ клиенти, които са дръзнали да останат, получават вече заплахи и предупреждения.
Съвсем възможно е в най-скоро време да нахлуе полиция в дома и офиса на Асен и да изземе компютрите и цялата му документация.
И това става днес, 30 години след толкова очакваната демокрация!
Тези хора не подозират, че всичко това ще се обърне срещу самите тях или са решили, както не веднъж през тези години, че всичко ще отмине безнаказано и ще се забрави, но важното е непокорният „Биволъ“ да бъде унищожен.
И не им пука за назряващия международен скандал...
Извинявайте, че днес вместо стихотворение четете всичко това...
Но в случая реагирам не само като баща, а и като гражданин на тази измъчена и болна държава, която носи вечното име България...

16 август 2019г.

https://www.facebook.com/nyordanoff1/posts/2632656643432866
–––––––––––––

Обърнете внимание на датата, защото само 25 дена след това последва небивала репресия към самия мен от страна на прокуратурата... Това до вчера не бях го споделил  с никого, дори с Ивана и с малкия ми син Недялко, който почти фанатично тръгна публично да защитава каузата Гешев да бъде избран за главен прокурор. Не исках да му влияя и не му казах, защото уважавам правото на собствено мнение на двамата си сина. 

На 9 септември т. г. – е написано съвсем ново „Постановление за привличане на обвиняем  и вземане мярка за неотклонение на лицето Недялко Асенов Йорданов“, подписано от прокурор Р. Ганева. 
Бях извикан от София в Бургас, за да ми беше връчена призовка за повдигнато обвинение от страна на Прокуратурата. 

Тогава разбрах, че  точно по моя случай е сменена първоналната дознателка, на  която  дадохме своите показания с бай Калчо в деня на произшествието и е назначена друга. Попитах новата дознателка за какво точно е това „Постановление за привличане на обвиняем“? Отговорът беше абсурден: „Няма да Ви кажа, като дойдете след три дена, ще го видите.“
Отидох, разбира се, обзет не толкова от безпокойство, колкото от любопитство.

Попитах защо отново трябва давам показания, след като вече съм ги дал на 25 март и получих отговор, че тогава съм бил само Свидетел, а сега съм вече Обвиняем. 
На тръгване и подадох ръка за довиждане, но тя заяви, че е забранено да се ръкува с обвиняеми.

Прочетох  Постановлението на прокуратурата и останах като гръмнат. В него  никъде не се споменаваше, че потърпевшият е заявил недвусмислено, че няма никакви претенции към мен, че няма никакво намерение да води дело, да не говорим за това, че  аз /обвиняемият/лично съм съобщил за произшествието в МВР и съм го завел веднага в Спешна помощ с колата си, както и, че поради бързия си рефлекс съм предотвратил  друг много по-тежък изход. 

Нещо повече – Прокуратурата изисква от мен като престъпник мярка за неотклонение „Подписка“, която предвижда, че нямам право да напускам града и ако я наруша следва принудително докарване или обявяване за издирване. 

Скъпи приятели,

Преминал съм през невероятни и тежки катаклизми и изпитания, от страна на властта през годините, още от най-ранно детство. Но такова нещо ми се случваше за пръв път в живота. 

Научих от сигурно място, че действията на новата дознателка и местната прокурорка са продиктувани  „отгоре“. Техни колеги бяха категорични, че тези жени никога не биха поели сами отговорност да търсят поводи и да повдигат обвинение, което няма реално основание. И то цели пет месеца след произшествието, изяснено и обявено за приключено.

Съвем ясно беше, че   Онези горе искат да ме сплашат в отговор на моето писмо във фейсбук и  очакват да почна да се моля да се прекрати делото и да им дължа вечна благодарност и покорност.

А може би разчитат, че след четирите операции, които претърпях през последните две години, може да получа от притеснение инфаркт или инсулт и проблемите, които причинявам с позицията си да се решат по-лесно и бързо... Все пак вече съм на 79...

Напразна надежда...

Какво ли не съм преживял в този живот, включително брутални прокурорски заплахи по времето на Иван Костов, така че реших временно да не давам никаква публичност на тази очевидна отмъстителност на господин кандидата Иван Гешев и на тези, от които е получил съответното съгласие.

Точно тогава бях пред премиера на моята пиеса „Каквото такова“ в Народния театър „Иван Вазов“. Тези, които са били в театър, знаят какво означава това за един режисьор и автор. Още повече, че след осемгодишно прекъсване отново за последно бях решил  да се появя на театралната сцена. Опитах се пред моите актьори връстници да не покажа какво ми се случва и мисля, че успях. Но нямах време и възможност лично да се защитя.
Затова поверих делото в ръцете на господин Сава Каров от Бургас – човек с много дълъг адвокатски опит  и бивш служител в МВР.

Оказа се, че милият бай Калчо, както и сина му, нееднократно са били призовавани да ме дадат под съд и те категорично са отказвали. Видях се с тях в Бургас и бях поразен от това, което са преживели тези хора. Как 87 годишния човек нееднократно е бил призоваван първо по телефона, а след това и в полицията да се откаже от показанията си и да ме обвини. И всеки път той – възмутен – категорично е отказвал.  Накрая отишъл със сина си в пето районно управление Бургас и писмено отново заявил това.

Когато се видяхме с него в Бургас той поиска да бъде записан на видео за всеки случай и е подписал нова декларация, че няма никакви претенции към обвиняемия Недялко Йорданов.

Адвокатът Каров е занесъл на полицията тази  подписаната и нотариално заверена от него декларация.  Дори старецът и синът му  са поискали тяхната специално упълномощена адвокатка също да се яви в полицията и тя е входирала официално по делото изрично волята му.

На базата на всичко това адвокат Каров е поискал прекратяване на прокурорското наказателно дело срещу мен, съгласно изискванията на закона. 

И какво е станало? 

Адвокатът сподели с мен, че такова нещо никога не е имал в своята богата практика и то противоречи на всякакви правни норми. 

Определената от горе прокурорка не само, че не е отменила повдигнатото обвинение и не е прекратила преписката,  но е разпоредила то да продължи с назначаването на нова тройна експертиза!

Като се знае как действат тези структури в строга и безпрекословна субординация, естествено всичко това срещу мен, няма как да стане само по личното персонално усмотрение на една местна полицайка или една местна прокурорка. Още повече, че едната от тях е споделила в частен разговор, че просто „изпълнява нареждания“. 

Аз не се считам в никакъв случай за „свещена крава“ или недосегаем от закона.   Именно заради това и по никакъв начин не се обадих никому, не потърсих „оправяне“ по „втория начин“, а минавам чинно по всички процедури на прокуратурата, защото съм повече от убеден в своята правота и нямам никакви притеснения от ситуацията по същество. 

Не искам да гадая каква личност е господин Иван Гешев,  без чието знание и поощрение това не би било възможно да се случи. Нямам и съмнение, че той ще отрече,  че не знае, а чиновниците му по места действат напълно свободно и по убеждение. 

Все едно дали става дума за мен – все пак един стар  поет с някакво име в обществото.

Може би иска да му се моля? Или да окаля името ми?
Каква жалка отмъстителност за това, че съм си позволил да защитя единия си син Асен и неговата кауза за справедливост.

И как изобщо не му пука за другия ми син Недялко, собственик на агенция ПИК, който толкова време вече понася хиляди хули и подигравки задето се е заел със защитата на прокурора Гешев. Обзет от някаква необяснима за мен илюзия, Без да подозира какво прави въпросната личност дори с родния му баща.

Скъпи приятели,

Сърцето ми, слава Богу е здраво, мозъкът ми работи безотказно и нямам никакво намерение  да се предавам. Споделям това с вас, защото всичко може да се очаква от човек, който ще ни бъде главен прокурор цели 7 години и ще бъде неприкосновен от закона.

Няма начин това да не е известно и на министър-председателя Бойко Борисов, който преди четири години наистина направи един жест към мен в труден момент, заради което му прощавах много неща. Странно, но като че ли не съм изненадан от неговото поведение в случая.

Почти сигурен съм, че ще последва изявление,че нито той, нито Цацаров, нито Гешев са знаели за този случай. И че това е нормална местна инициатива  – след като не иска да ме съди потърпевшия, ще ме съди държавата. 

И че датите 16 август с публикацията ми за Гешев и 9 септември с обявяването ми от свидетел в обвиняем нямат никаква зависимост помежду си.

Готов съм на такъв процес, но ще настоявам той да бъде публичен и да му се даде широка гласност.

Не заемам никаква страна в този болен въпрос да бъде или да не бъде Иван Гешев главен прокурор. Не участвам в никакви демонстрации, включително в тази на Недялко в негова подкрепа, нито в тази, в която не участва Асен, макар че я подкрепя морално.

Такава е съдбата на един български родител в това жестоко време разделно.

Такива са фактите... Вие преценете...

Тази моя изповед пред вас – моите хиляди приятели във фейсбук, е написана преди време, но реших да не я публикувам преди избора на нов главен прокурор, за да не се изтълкува като моя провокативна намеса в гласуването. Но не мога да не изкажа своето притеснение от следващата седемгодишна практика на един човек, който много лесно и бързо  проявява лична  отмъстителност. Позволих си само да публикувам едно стихотворение на датата 10 ноември...

ДО ЕДИН ПРОКУРОР

Защо опитвате да смачкате поета...
И да го унизите... Да мълчи...
Душата му е тъжна и проклета...
Но сухи са добрите му очи.

Опасен ли е... Яростен и вярващ...
Видял е всичко.. И добро... И зло...
Запява Славей... И заграчва Гарван...
Върти се старото му колело.

Върти се...Спре... Последни обороти...
И птиците... Долитат... От къде?
Ах, тялото... Но мозъкът работи.
И няма... Няма да се предаде.

Ти, който се гласиш сега да съдиш..
И ще успееш... Виждам... Може би...
Познах те вече.. Знам какъв ще бъдеш.
А ще решаваш хиляди съдби.

А моята... Тя вече си отива...
Но няма да се предаде до край.
До като още диша... И е жива...
Все ти е тая... Но това го знай!

10 ноември 2019г.
6ч.54м. Сутринта

–––––––––––––––

А ето и самият бай Калчо, който поиска да бъде записан с камера преди месец. Ето какво разказва той. Моля ви, отделете още десетина минутки и вижте как изглежда този симпатичен и твърд човек и чуйте неговите думи.

 

 

За разлика от много други случаи, този път прокуратурата реагира буквално светкавично с официално съобщение. В него пише: "По досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура – Бургас, към наказателна отговорност е привлечен г-н Недялко Йорданов, обвинен в причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда на пешеходец, настъпила в резултат от пътнотранспортно произшествие, допуснато на пешеходна пътека.

Г-н Недялко Йорданов е обвинен за това, че на 26.03.2019 г., около 10.30 ч., в гр. Бургас, на кръстовището на бул. „Демокрация” и ул. „Ген. Гурко”, регулирано с работеща светофарна уредба и пешеходна пътека, при управление на лек автомобил марка „Опел”, модел „Зафира”, нарушавайки правилата за движение – чл.120, ал.1, т.2 от ЗДвП: „Когато преминаването на пешеходците през пешеходната пътека се регулира с пътен светофар или от регулировчик, водачът на превозното средство е длъжен след подаване на сигнал, който му разрешава преминаването – да пропусне пешеходците, които все още преминават на пешеходната пътека”; чл.20, ал.1 от ЗДвП: „Водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват” и ал.2: „Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението”; чл.116 от ЗДвП – „Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към ... престарелите хора”; чл.119, ал.1 от ЗДвП: „При приближаване към пешеходна пътека, водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре”; чл.119, ал.3 от ЗДвП: „Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци ...”, и чл.54 от ППЗДвП: „Пътен знак Д17 Пешеходна пътека”, като по непредпазливост допуснал пътнотранспортно произшествие с пресичащия отдясно-наляво по пешеходна пътека на зелен сигнал на светофара пешеходец К.Л., като му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване външния малеол на левия крак, довело до трайно затруднение на движението на левия крак за срок от около 2-3 месеца при обичаен ход на оздравителния процес – престъпление по чл.343, ал.3, пр. последно, б.„А”, пр. второ, вр. ал.1, б.„Б”, пр. второ, вр. чл.342, ал.1 от НК, вр. чл.120, ал.1, т.2, вр. чл.20, ал.1 и ал.2 , вр. чл.116, чл.119, ал.1 и ал.3 от ЗДвП, вр. чл.54 от ППЗДвП.

Обвинението е повдигнато въз основа на заключение от изготвената съдебно-автотехническа експертиза, в което е посочено, че лекият автомобил управляван от обвиняемия е извършил маневра – завиване наляво в кръстовището от ул. „Ген. Гурко“ към бул. „Демокрация“, в посока УМБАЛ Бургас, на зелен светофар, като маневрата е извършена със скорост от 20 км/ч. Пешеходецът е предприел пресичане на пътното платно отдясно наляво по пешеходната пътека по бул. „Демокрация“, движението му е извършено на зелен светофар за пешеходци. Ходът му е бил спокоен, със скорост от 3.2 км/ч. Според експерта, опасността е възникнала, когато автомобилът е навлязъл в кръстовището и водачът за пръв път е можел да го възприеме, като пресича пешеходната пътека. В този момент, пешеходецът не е попадал в опасната зона за спиране на автомобила. Според експерта, настъпилият удар е бил предотвратим.

На основание чл. 60 от НПК, спрямо г-н Недялко Йорданов е била взета мярка за неотклонение „Подписка“. Тази мярка за неотклонение е най-леката, предвидена такава в НК. По съществото си, тя не налага забрана обвиняемият да напуска местоживеенето си.

Обвиняемият Недялко Йорданов е дал подробни обяснения в присъствието на упълномощен от него защитник. Заявил е, че не желае материалите по разследването да му бъдат предявени. Посочил е, че иска да бъдат предявени на упълномощения от него защитник. На 31.10.2019 г. разследването е било предявено на посочения от Недялко Йорданов адвокат. Защитникът е направил искане за преквалификация на престъплението по чл.343а от НК, тъй като обвиняемият е оказал помощ на пострадалия след деянието. Това искане е било отразено в протокола за предявяване на досъдебното производство.

Воля за прекратяване на досъдебното производство е изразил и пострадалият К.И. Той е направил това на 29.10.2019 г., когато материалите от досъдебното производство са били предявени на упълномощен от него адвокат. Последният е заявил от името на доверителя си, че  няма претенции към водача и не желае да бъде водено наказателно производство срещу г-н  Недялко Йорданов, като в този смисъл не поддържа направено искане в депозирана (на 16.04.2019 г.) молба да се провежда такова наказателно производство.

Въпреки заявената воля за прекратяване на досъдебното производство, изразена от пострадалото лице и Недялко Й., Районна прокуратура – Бургас е оставила без разглеждане искането за това.

В постановление на наблюдаващия прокурор, изготвено на 04.11.2019 г., изрично е посочено, че деянието, за което е привлечен към наказателна отговорност г-н Недялко Йорданов,  е извършено на пешеходна пътека. Поради тази причина, законът не позволява прекратяване на наказателното производство по искане на пострадалия.

Независимо, че поради настъпването на ПТП на пешеходна пътека, наказателното производство не би могло да бъде прекратено по искане на пострадалия, фактът че г-н Недялко Йорданов е оказал помощ на последния след деянието, следва да се отчете единствено и само като смекчаващо вината обстоятелство.

Въпреки, че Районна прокуратура – Бургас е оставила без разглеждане искането за прекратяване на досъдебното производство, наблюдаващият прокурор е изразил воля да назначи повторна тройна съдебно-автотехническа експертиза. Това се прави изцяло в съответствие със закона, за да бъде извършено пълно, всестранно и обективно разследване, като така ще се защитят правата на пострадалото и обвиняемото лице.

В обобщение на посоченото по-горе, заявяваме категоричната си позиция, че Районна прокуратура  – Бургас е действала при стриктно спазване на закона като всякакви внушения, че това не е било сторено, не отговарят на истината.  "

Към статията във в. СЕГА

Страници

volog2

Може би съм предубеден към поета Недялко, щото имам чувство, че е на "ти" с всяка власт (нищо че сега се изкарва мъченик на прокурорите от времето на Костов, т.е. Филчев ...) , а и ме дразни постоянното му намекване, че е поет, но в случая май прокуратурата има право: гипс, кръв по главата и т.н. Не, поетът Недялко не е потърсил помощ отгоре, а направо от жертвата, която добродушно му е простила (приемам, че няма материални мотиви),  но все пак става дума за възрастен човек над 80.

При положение, че толкова много "артисти"  като Маричков и Стависки се отърваха от закона поради статута си, малко съмнителна ми се вижда цялата ситуация. 

Тренд Петков

ами предубеден си...щото е Недялко...да ти светва лампата защо едно приключило с мнение дознание, направено от същия орган, внезапно се изравя, анулира,започва отначало, все едно предния дознател е пълен негодяй,сиреч престъпник,но нямаме данни да са го изритали ...т.е. не го намират за такъв. Та въпроса е по каква логика на един дознател не се вярва,  а на друг след маса време трябва да се вярва безрезервно...Вие лично намирате ли логика? И да напомня,че най-често най-логичното предположение е вярното...

Чичо Манчо - снех те
снимка на Чичо Манчо - снех те

Баба ми казваше "Сопата, като взема сопата с нея ще меря!", когато направехме беля с братовчедка ми ... За аршина става дума. Само припомням - Московски.

Сицилианецът
снимка на Сицилианецът

Ти виж тука един дето не само е на ти с всяка власт  но и няма  истинска биография /крие всячески какво и как през соца е правил /никъде в нета или в библиотека...

Всекидневно в София само има по 2-5 смъртни случая които се крият/

 Недялко Е ПИЧ а синът му повече.

vasilevil

Това ми прилича на мафиотски филм.

Verbis verbis

И този „Бивол„...

От къде получава материалите, които публикува?

Не е ли по-добре отдавна неуважаваният поет да стегне багажа, и заедно със синчето да поемат за там, където ги влече сърцето

Сталкер

Може да питаш другото му синче, по-малкото, дето ти е шеф в ПИК...

ЗИП
снимка на ЗИП

Въпросът е чисто юридически.

 

Може ли при изрично желание на потърпешвия, че се отказва от претенции прокуратурата да повдига на "своя глава" обвинение ?

 

Не ме вълнува личноста на Недялко Йорданов. Въпросът е изцяло принципен.

 

Ако има юристи във форума нека вземат отношение.

 

 

 

Хумангоид

Аз съм се здрависвал няколко пъти с юрист. Отговорът е - не може, ако причинената телесна повреда е "средна", а гипсирането навежда точно към такъв извод.

Предводител на ...

Недялко Йорданов е толкова "поет", колкото Славчо Шоколаров е футболист.

Виден представител на халтураджийската паланка Пиргос и нейните нетрудови хора.

Яна

 Hey Joe ?. Но какво да се прави; tanti nomini nullum par elogium

Стоф

Твърде остаряла поговорка, когато почти всяко познание е достъпно. 

Biberkov

Е, то е повече от ясно, че някой в Бургас се опитва да се подмаже сериозно на новия главпрок ... 

Но не спира да ме учудва иронията на тоя живот - единия му син е собственик на Бивол, другия - началник на ПИК ... ?

Това някой ако го напише в сценарий за политическа мелодрама - ще го отхвърлят като прекалено подсоляване на сюжета ... Обаче реалния живот е една голяма ирония ...

Evasion

Независимо от желанието на пострадалия, пътният инцидент с пострадали минава през дело. Представете си само обратното.

vvatkov

    "Младостта си отива" -  само тоя текст на песента, изпълнявана от Мишо Белчев да беше написал Недялко Йорданов, пак щях да му бъда фен, така че за мен е голям поет.

    Сега - по казуса с произшествието. През 1976 г. на път за Враца в Мездра, се блъснах с Москвича в камион с висока карусерия - наврях се отдолу и в резултат майка ми, която седеше на задната седалка се блъсна силно в облекалката на предната и пукна ръката си. Аз също пострадах от сенника - счупи ми един зъб. Майка ми, естествено не заведе дело, но държавата заведе - наказателно. Осъдиха ме условно на 6 месеца принудителен труд, което значи че ми одържаха суми от заплатата и времето не се зачете като трудов стаж. Така че, въпреки че майка ми се яви на делото като свидетел в моя защита (адвокат ми беше Хараламби Анчев - министър на правосъдието при Софиянски), бях осъден. Такъв е закона - и преди, и сега.

Pachevski

Чисто юридически, при положение, че телесната повреда е причинена на пешеходна пъкета, прошката на бай Калчо е без значение и делото не може да бъде прекратено по негово искане. Този закон е за всички и не е направен специално за уважаемия поет. 

Тази разпоредба действа от много години(приета е през 2012г.). Чудно ми е мнението на защитника на Йорданов, който твърди, че "такова нещо никога не е имал в своята богата практика и то противоречи на всякакви правни норми". Тя сочи сериозни дефицити в подготовката му или неетично поведение.

toronegro
.Не , Evasion.Повечето инциденти( не само пътни) не минават през дело . При смърт със сигурност да, при тежки телесни наранявания-не съм сигурен. Но при останалите ,ако потърпевшия не иска няма дело. При повечето случаи се уреждат между застрахователите. Не бъркайте инцидент със умишлено нападение.
Сгугню
снимка на Сгугню

И този „Бивол„...

От къде получава материалите, които публикува?

Не е ли по-добре отдавна неуважаваният поет да стегне багажа, и заедно със синчето да поемат за там, където ги влече сърцето

Не, не е по-добре.

Трябва повече такива сайтове като "Бивол" да има.

Nashenec

Дали Недялко Йорданов е поет или не - историята ще каже. Ако написаното от него се търси и чете след 50 г. явно е правил истинските неща. А сега, веднага - ами то е като малко като приказвата кога ставаш мъж "Мъжът е мъж, когато жена го признае за такъв" (забележете, не всички жени, а някоя).

Относно катастрофата - май не може без прокуратура в този случай, но че прокуратурата може да те тормози даже и да не си виновен не е нещо ново. То добре, че НЕдялко има опит със СДС и Костовото правителство.

А за биволчето - какъв е проблема с информацията не разбирам. Пълно е с хора, които са бесни на началници, но не смеят да пишат на прокуратурата, щото след това все нещо се случва странно. Затова и пиша и дават информация. Доброто на тази група е, че не пуска инфото на потърпевшия, а започват самида ровят по обществеенитебази с информация. Проблемът да се намери какво дад се пише не е в достъпа до данни, а в това да намериш темата. Свободното търсене на тема е безумие в сегашния век на нета.

Сгугню
снимка на Сгугню

Може ли при изрично желание на потърпешвия, че се отказва от претенции прокуратурата да повдига на "своя глава" обвинение ?

Може.

Мисля, че средната телесна повреда се води престъпление от общ характер, т.е. наказателното му преследване не зависи от волята на жертвата.

toronegro
Аз савия си стоя сега вкъщи поради инцидент и изпращам периодично медицинските документи на застрахователя.Нито дела, нито полицията сме занимавали. Госпожата ми даде номера на застраховката, потвърди случилото се и дотам. И съм с гипс на ръката.
nobody2

много тягостно.....................................

 

поезията е и съпричастност с радостите, болките и страданията на другите.

 

а не само когато нещо се стовари на твойта глава.

 

сега..... по проблема ти, недялко - обади се пак на борисов, той може още един жест да направи.

 

 

гнусь

 

 

Сгугню
снимка на Сгугню

сега..... по проблема ти, недялко - обади се пак на борисов, той може още един жест да направи.

Да, споменаването на Борисов и как му е помогнал преди, със скрит явно намек да му помогне и сега, е лъжичката катран в кацата с мед.

Предводител на ...

Лъжичка катран?

Недялко си е цела каца с катран.

Апропо, да блъснеш пешеходец на пешеходна пътека било "инцидент", молим ти се. Напрао случка ...

toronegro
Тогава по вашата логика, ако прокурора и после съдът постанови, че водачът няма вина( или това не ви минава през ум) то на пострадалият не само че застрахователя няма да му плати, но и дори ще му предяви иск за нанесени щети на МПС. В конкретният случай-на 80г. старец. Аз предпочитам решаването на такива инциденти да става между причинител и пострадал ,ако има съгласие.Когато една от страната не е съгласна се вика полицията и се завежда дело. В някои държави точно така се процедира.
Ураа

Недялко Йорданов да се оплаче на другия си син- Недялко Недялков и на ПИК, те могат да оправят нещата ?

Slava
снимка на Slava

На това кръстовище всеки ден шофьори правят опити да смачкат пешеходец, а вечер като стъмни, минават и на червена светлина.

Работата на прокуратурата е да разследва и обвинява, а това, че Асен Йорданов работи за Биволъ, поставя ли го над закона.

 

първолета

Аз виждам в написаното (над и под черта): противоречива юридическа практика, която обезмисля лозунга -"върховенство на закона" (сигурно затова умните юристи призовават за "върховенство на правото"); закриване и откриване на случая в зависимост от публичното  поведение на Н. Йорданов; жестока лична драма, при която пише на единия си син открито писмо във ФБ, защото е "фанатик". И като че ли никой не съмнява, че прокуратурата служи за държавна бухалка по отношение на посмелите да й противоречат. Наистина си е като мафиотски филм от миналия век, превърнат в действителност. Чудя се само, всеки един поотделно ли трябва да преживее този тормоз, за да прогледне...  А най-интересното е, че слугинажът на единия син, не спасява и собствения му баща. ?

БатВаню

Случаят е ясен, средна телесна повреда,  прокуртурата е длъжна да започне разследване независимо от това дали пострадалият се жалва или не.

Недостойно е да наричаш "тормоз" когато хората си вършат работата.

Поуката: Никога, ама никога не ходете в полицията, хеле пък в прокуратурата, без адвокат. Особено когато ви викат за "свидетел" по нещо, в което вие самият сте замесен. Както си говорите мило с дознателя, накрая ви връчват Постановление за привличане.

 

Кара Колю

А бе... дуолектика... значи...

Един с двама дедовци... друг с двама синове... 

Страници