facebook
twitter

Вие сте тук

8 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Най-малко 26 са жертвите на израелските удари в Газа

Поне 26 души са убити в израелските удари от вторник до днес вечерта, съобщиха властите в Ивицата Газа, цитирани от АФП.Ранените са десетки.

Израелските въздушни атаки са насочени срещу палестинската въоръжена групировка "Ислямски джихад", изстреляла около 250 ракети срещу Израел след убийството вчера сутринта на един от командирите на ѝ в Газа при удар на израелските ВВС.

Израелските военни съобщиха, че са поразени сгради на "Ислямски джихад" в Хан Юнис, в централната част на Ивицата Газа, както и склад за ракети.

Около 90 процента от изстреляните от Газа ракети са били прехванати от израелската система за противовъздушна отбрана "Железен купол". Палестинският ракетен обстрел е причинил в Израел щети, но до момента няма жертви.

"Прекратете атаките си или ще ви бъдат нанесени още удари", предупреди по-рано днес израелският премиер Бенямин Нетаняху, обръщайки се към "Ислямски джихад". Той подчерта, че Израел не желае ескалация, но "ще отвърне на всяка атака с още по-безмилостна атака".

Ивицата Газа преживя три войни с еврейската държава за 11 години, а от 2007 г. е подложена на строга сухопътна, въздушна и морска блокада, припомня АФП.

  

Към статията във в. СЕГА
von Gossinger
Явно чалмите са позабравили, че срещу Израел нямат никакъв шанс. Добре е да им се припомня от време на време правилото, ако би мирно седяло, не би чудо видяло.
ЗИП
снимка на ЗИП

На Иран не му дреме за семитския междусобойчик. За него е важно Израел е да под обстрел а колко араби щели да загинат въобше ама въобше не му пука....

 

:)

чугуналенина
снимка на чугуналенина

Източник - из под миндеpя.

mi6osp.

След като палестинците установиха , че железният щит е с много и големи дупки,всякакви заплахи на Нетаняху не вършат работа.

ПВО Железен щит сваля само 5% от ракетите, пуснати към Израел.

Evasion

В статията пише, че са прихванати 90%. Кой лъже и защо?

ЗИП
снимка на ЗИП

Вече има първи информации, че Израел смята да поръча "Панцир"....

 

:))

н16
снимка на н16

Явно чалмите са позабравили, че срещу Израел нямат никакъв шанс.

Обаче когато "ислямистите" водеха войната в Сирия, срещу законното правителство на Ассад, то те бяха в отлични отношения с Израел. Война, която се водеше за повече време, отколкото Втората световна.

 

Така че явно не само "исляма" ще да е основното. 

×