Quantcast
Президентът върна на ВСС избора на Гешев | Page 2 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

106 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Paranormal

"Градските" "десни" станали широки социалисти. Ми, лошо няма. ???

slavabg

Ке падне ли диктатора?

 

Ако зависи от тия - няма да падне, а и явно нямат интерес да пада... връща избора на гешуф, они си го  прегласуват и толкоз. 

 

По-лошо от това няма накъде, но и вече е ясно, че е наредено свише кой да е ГП на България ?

вила

...толкоз?После-издава Указ,явява се на Клетвата,напуска след началото й и...Нито в Конституцията,нито в Закон има този казус....Президентът Плевнелиев така направи и...толкоз.Не встъпи в длъжност една...

Damien
снимка на Damien

Дайте на Плевнелиев да подпише! Той и без това се изживява като все още президент..

trunk

 Га си свиня всяка кочина ти е удобна.

Begemot
снимка на Begemot

Браво на Президента! ? 

дъртреалист

Глупаво ми се вижда основанието, че нямало алтернатива

Така ти изглежда, защото ситуацията е толкова гротескна, че не се забелязва безумието Й.

А то е, че се играе на демокрация във военнизирана структура.

Те САМИ СИ ИЗБРАЛИ кандидата ... ?

Обаче, в прокуратурата има единоначалие. Става това, което каже началника.

Ама нямало различни кандидатури.

Че  как да има? Началникът да не е шизофреник?

Посочва когото трябва и край.

Същото е и с прокурорското НПО.

Сиреч, имаме НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА организация, на гражданското общество, което по дефиниция търси кусури на държаваното ПРАВИТЕЛСТВЕНО управление... 

Как так е неправителствена организация с членове държавни служители? ...

Второ, като КАК те ще търсят кусури на началника си?

Като се откажат да изпълняват служебните си задължения?

Или от заплатата си?

Пълна гротеска. ЦИРК...

 

първолета

"Обществото ни е особено чувствително към съдебната власт като отговорна за справедливостта и затова бъдещият главен прокурор трябва да се ползва с високо обществено доверие. Негов израз са становища от изчерпателно изброени в Закона за съдебната власт субекти - неправителствени организации, професионални организации на магистрати, висши училища и научни организации - т.е. от гражданското общество. Само такива становища подлежат на публикуване на сайта на ВСС. Въпреки това ясно законово положение, бяха публикувани множество становища от държавни институции, включително от изпълнителната власт, като МВР, ДАНС, ГДБОП. Така в разрез със закона превес над мнението на обществените организации взе масираната служебна институционална подкрепа", каза държавният глава.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Красимир Каракачанов много умен бееее.....

Доц.Трътлев

Чини ми се, че инструментите са по-скоро от Тошово време.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

точно като от каракачанов и точно като за канал 3 ... ?

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

А Съюзът на съдиите задава ли си въпроса защо част от съдиите във ВСС подкрепиха гешеф?

Нека видим кои съдии, все пак:

От избраните от съдии:

Севдалин Мавров *
Цветинка Пашкунова

 

Останалите, подкрепили избора на Гешев, са все от квотата на Народното събрание:

Боян Магдалинчев ГЕРБ
Вероника Имова** ГЕРБ
Даниела Марчева БСП
Драгомир Кояджиков БСП
Стефан Гроздев - ДПС

Боян Новански***, адвокат, "Обединени патриоти", кандидатурата му е предложена от Сидеров.

====

*Интересна подробност е, че от 16.08.2001 г. до 01.12.2008 г. Мавров  е бил главен секретар на Министерски съвет.

**Тази, която коментира във ВСС случая с Полфрийман "като майка и жена".

** В средите на съдебната власт е свързван с бившия директор на столичното следствие Петьо Петров, който е близък до Пеевски.
Новански казва, че е препоръчан от бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, вече в "Атака", един от хората в партията, които осъществяват "топлата връзка" с ДПС. Т.е. Новански изпълнява функцията, която Я. Тодоров имаше в предишния ВСС.

Solace

Да, въпросът ми бе риторичен...

HBK

Решението на Президента е очаквано, безалтернативно и ... чисто дипломатично. Ход да избегне обвинението, че не се е противопоставил на избирането на Гешев. Отказът да подпише назначението (в сегашния му вид) е правилно, но за съжаление само дипломатично  действие. Ако президентът искаше ДЕЙСТВИТЕЛНО да се противопсотави на това назначение, то той не трябваше да ВРЪЩА указа на ВСС (ясно, е че подгъзурниците от ВСС ще го преизберят, с което и „вълкът сит и агнето цяло”), а да го забави възможно най-дълго (има това право, а това бездействие е най-страшното от което се стрхуваше мафията) и да постави ясни и категорични условия. Президентът не се възползва от това си право; както съдебния министър не се възползва от правото си да предложи алтернатиевн кандидат. Ерго, тези двама висши чиновници не показаха топки да се противопоставят на мафията.

 

P.S. Комплименти за „дърт реалист”, който в прав текст каза това, което всички ние знаем: „Асоциацията на прокурорите в България е военизирана НПО от държавни служители”. Демек, осъвременна форма на бандитска групировка, чрез която държавата-мафия извива ръцете на останалите държавни служители, включително на президента.

 

P.S. Надеждата е само в госпожа Кьовеши. Малка надежда.

mi6osp.

Изборът на Гешев беше направен още при избора на нов ВСС. 

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

?

Кара Колю

Правилно! Нека тия, които твърдят, че няма разделение между властите, да се успокят... Президентът е разделен...

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Предлагам длъжноста (главен прокурор ) да бъде закрита и заличена...... Това трябва да направи президента .... 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Всъщност букмейкърите не приемат залози , откак номада Цеков бе освободен по семейни причини. Що се отнася до артефакта, рудимента "главен прокурор", то си е инжинерен проблем на конструкта Конституция. Усложнен от поредица опортюнисти. Дълга тема. Проблемът е че не си струва да кърпиш Основен закон с пряко дейстевие, по-добре е да приемеш нов. Но за целта се иска революция. В мисленето на масата, не на шепа фанатизирани скокльовци, говорещи си един на друг у фейса.

принцеса Даяна

 Др. Радев все забравя, че "президент" означава президент на всички, или на хора с различни и даже противоположни разбирания. Най-важната задача на един президент е да убеди населението, че и сред противоположните има общи интереси касаещи всички.  Примерно аз и моят заклет критикар и БДЖ-спирач fierce съшо имаме много общи предпочитания и нищо чудно да са повече пт половината, но и той не се усеща.

 Обратното, във важни изказвания Радев по дефиниция няма право да казва на него какво му се искало. Това може да го споделя с Деса и с мама и тати в село Славяново. От "демократичните" президенти това май го умееше само Първанов.

fierсe
снимка на fierсe

обичам те, принцесин!?

Скрудж

С изказването си Радев затвърди позицията ми, че всеки военен - бил той генерал или фатмак, след излизането в запас трябва да изкара поне три години социализация, преди да поеме някаква цивилна длъжност. Тези три години са необходими, за да може бившият военен да развие собствената си воля, да не казва  - "Заповядайте", а - "Моля", да казва - "Аз мисля", а не - "Тъй вярно, слушам"!

Араламбенето на Радев ме води на мисълта, че той още не се "цивилизовал". Ще му дам още малко време!

Шлифера

 

...Араламбенето на Радев ме води на мисълта, че той още не се "цивилизовал". Ще му дам още малко време!...

 

 

Шлифера

Еееех има време не се плашой, през вторият си мандат вече ще се е "цивилизовал".....

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Туй е другата простотия. Не може да говориш от името на всички. За да се харесаш, то трябва да мълчиш. А единственото му право е да говори безнаказано.

paveldjurov

иии защо г-н президент не го одобрихте ГЕШЕВ за ГЛАВЕН ПРОКУРОР? като гледам е малад мъж 1970г ЮРИСТ има си нужното образование да е на този пост.Образованието си го е практикувал с години това е много ВАЖНО дали има нужното образование за главен прокурор трабва да е кандидата с юридическо образование не да е пожарникар или баничар Я.....Гешев не го познавам но си е от София не е Пловдивчанин мен Пловдивчани ме клатят вече над 25 години с тайни разледвания ми стъжняват живота.Така,че Гешев да е на този висок пост в прокуратурата е по-добре от Цацаров.Той е свързан с прокурорите от Пловдивско Росен Димов,Чавдар Петров и много други юристи които не спазват законите и набеждават гражданите в престъпления които на са извършили.Такъв прокурор бе и Мариан Чернаев лека му пръст.Добре,че си го прибра дядо боже за да не изнудва гражданите със СКАЛЪПЕНИ ОБВИНЕНИЯ .

дъртреалист

Съществуването на позиция главен прокурор има смисъл само в тоталитарно общество, в което прокуратурата е помощен инструмент  на властта за преследване на неудобните на властта.

Прокурорите трябва да преследват нарушителите на законите.

За какво им е началник? Да им казва - кои точно нарушители да преследват?

Кои точно закононарушения да санкционират?

Казва кои закони са по-важни?

КАКВО прави главния прокурор?

...

Все едно да има позиция Главен съдия.

Който да нарежда на съдиите кого да осъдят и как...

Луда работа...

HUMANOID
снимка на HUMANOID

?

ловkия

Браво на президента, браво и на Г-жата! ?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Щого юристът от Симеоново се изживява като правоналагащ, не правоприлагащ. Бухалка, не принцип. Дебела разлика, ндеизвестно що губеща се в зоната на здрача на масовата простотия.

Страници