Quantcast
Кремъл се закани с последствия, ако награденият Малинов бъде преследван | Page 2 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

176 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Скрудж

За да са сигурни руснаците, че няма да има преследвания, вместо значок да бяха му връчили  краснокожая паспортина и тогава завръщайки се у нас Малинов гордо би се провикнал: 

"Читайте,
        завидуйте,
                  я -
                      гражданин
Советского Союза"

ЗЛАТИЯ

Нее.... он гражданин руского мира ?

Гласът

 

За да са сигурни руснаците, че няма да има преследвания

Целта е да се унижи България, а не да се спасява Малинов (който и без друго едва ли е в някаква опасност, предвид реалностите в българската съдебна система).

paragraph39

Само да попитам знаещите и разбиращите тук:

Включването/присъединяването/ на НЕнародната/след 1989 г./ "демоккратична" Република в кюпа на ФРАНКОФОНСКИЯ СВЯТ/ на руски "мир" означава "свят"/ е ли причина за съдене за "Шпионаж" на живите инициатори на това включване/присъединяване/, последователите им и редовите българи-"франкофонци", получили или чакащи да получат френски ордени/например, "Почетен легион" или подобен, получени от С. Кобургготски, М. Кунева, С Паси и прочие "шпиони"/?!

А?!

Дагоев

Франкофон №1 беше Зелю льо Желе

Кара Колю

"Включването/присъединяването/ на НЕнародната/след 1989 г./ "демоккратична" Република в кюпа на ФРАНКОФОНСКИЯ СВЯТ/ на руски "мир" означава "свят"/ е ли причина за съдене за "Шпионаж"

Разбира се - достатъчно е да са шпионирали великия, нерушим, и вечен СССР...

KTP

Ееее... голямо падение с такъв тип бомбастични заглавя!

При това съдържание на дописката да сложиш в заглавието "Кремъл се заканва" си е неква форма на журналистическо падение. Срамна работа! 

 

 

 

 

cisco1

Мисля че показното от Солсбъри бе достатъчно красноречиво и позападняченяците ще си трайкат

Гласът

 

Мисля че показното от Солсбъри

Показаното в София през април 2015 г. е с по-голямо отношение за България. 

harmless
снимка на harmless

Позиция на БЗНС, с лидер Николай Ненчев

След провокативната наглост на Путин към държавата ни, се обявяваме срещу посещението му у нас! Не на Путин в България! БЗНС изразява възмущение от дръзката провокация извършена от президента Путин и неговите приближени спрямо нашата страна. На 4 ноември, в навечерието на Деня на националното единство, руският президент Владимир Путин връчи държавни награди на няколко чужди граждани, сред които и на председателя на Националното движение „Русофили“ в България Николай Малинов, който у нас е обвинен за шпионаж и има забрана да напуска страната. И ако този жест не беше достатъчен, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков си позволи пряко да се намеси в хода на българското правосъдие, като заяви пред медиите: "Вярваме, че подобни жестове, с които признаваме заслугите на Малинов в приноса му към укрепване на единството на руския свят, приноса му за развитието на приятелството и сътрудничеството между народите на нашите две държави, не може по никакъв начин и не трябва да бъдат причина за преследване. Очакваме точно обратното - хората като него (Малинов) да имат възможността да продължат да работят за развитието на приятелските, дългогодишни исторически отношения между народите на нашите две страни".

 Възмутени сме, че президентът, премиерът и външният министър вече втори ден гузно мълчат. Припомняме им, че България не е част от никакъв "руски свят“, който съществува само във фантазиите на имперските реваншисти. Настояваме президентът, премиерът и външният министър незабавно да поискат извинение, както го направиха когато френският президент спомена за български и украински трафиканти на нелегални имигранти, при все, че в подобни престъпни групи участват хора от всякакви националности и нарочването на определени народи не спомага за изграждането на трайно доверие и приятелство.

 Очакваме още по-остра реакция от страна на българските институции. Настояваме за оттегляне на поканата отправена към президента Путин за посещение в нашата страна. В противен случай ние от БЗНС ще призовем за масови и широки демократични протести по време на посещението му.

Доц.Трътлев

А от Плевнелиев няма ли нещо по въпроса?

harmless
снимка на harmless

Нашият любим пРезидент няма ли да каже нещо по темата ? Вярната му и възлюбена съпруга няма ли да пусне многозначителен цитат и някоя песничка ... примерно, "The end" / The Doors ?

Гласът

Нашият любим пРезидент няма ли да каже нещо по темата ? 

Когато офицер Гундяев го нахока той каза ли нещо? 

harmless
снимка на harmless

***

nanyac

Доколкото ми е известно в правосъдието на Република България няма случай на преследване на български гражданин за това, че е получил чуждестранно отличие.

Изявлението на Песков представлява безоснователно обвинение, че такова нещо е възможно. Намирам това за внасяне на лош тон в двустранните отношени, на което би следвало да бъде даден достоен отговор.

Meto_ot_Interneto

Да си припомним фактите. Малинов е арестуван и обвинен в "шпионаж", въпреки че няма достъп до държавни тайни. До ден днешен не са предствени доказателства за такова обвинение. Несъгласието с външнополитическия курс на страната не е шпионаж. Малинов е освободен от ареста без прокуратурата да обжалва това освобождаване. Същевременно антируската истерия продължава - МВнР грубо и непредизвикано напада Червената армия. оттървала Европа от кафявата чума. Следва посещение на силовите шефове в Щатите. Следва изгонване на руски дипломат и неприемане на предложен от Русия друг дипломат..
Само миниатюрното русофобско малцинство в България не вижда нищо ненормално в тия събития.
Но мнозинството е русофилско и няма да бъде нито излъгано, нито уплашено от тая кампания, диктувана отвън. Нормалните българи никога не ще забравят, че държавата им съществува главно благодарение на Русия и руската армия - освободителка. Това е положението, Теменужке.

harmless
снимка на harmless

Това не са факти а произволни интерпретации

Шчекн-Итрч

Русия е най-злият и последователен враг на българската независимост и държавност. Това не е интерпретация, а исторически факт.

Mladya hqsh
снимка на Mladya hqsh

Такижа "факти" ражда само болното ти въображение.

inventus

Думите са казани. Камъните са хвърлени. Нямат връщане назад. Убеден съм че няма да има никакъв отговор на тези думи. Но изводи и то много сериозни за бъдещото поведение ще бъдат направени от тези на които сме поверили ръководството на държавата.Така и трябва.Това не са хора които можем да подценяваме. Или пък да им оспорваме казаното както например в случая с непремереното изказване на фронският президент.

nanyac

Meto_ot_Interneto

Нормалните българи никога не ще забравят, че държавата им съществува главно благодарение на Русия и руската армия - освободителка.

Държавата на българите е съществувала много преди държавата на московитите. Това е исторически факт, който нормалните българи не бива да забравят.

Войните, които Русия води за свои интереи срещу Турция са освободителни за България, и това е също факт, за който нормалните българи ще бъдат вечно признателни.

Но държавата на българите съществува не благодарение на руските войски, а благодарение на чувството ни за националност.

Държавата на гърците беше в същото поробено положение, но и днес съществува по същата причина без да е освобождавана от руски войски.

Ако не бяха руските войски, щеше да е някаква друга сила, вътрешна или външна. В разпадащата се турска империя този процес е неизбежен и войните на Русия го ускориха, за което пак повтарям нормалните българи сме признателни.

Антибългарската политика на Русия и СССР е също такъв исторически факт, който нормалните българи не бива да забравят.

Тази политика се инкарнира в наши дни от режима на Путин, под формата на "руски мир", скрито влияние и открито пренебрежение. Това трябва да е ясно на нормалните българи, без разбира се да загърбят чувството си за признание по отношение на на руско-турските войни.

 

harmless
снимка на harmless

България е благодарна на ОНЕЗИ руснаци, поляци, румънци, финландци, украинци, ... които тогава са оставили костите си по нашите земи за нашата свобода. Днешните руснаци нямат никаква причина да бъдат бенифициенти по темата. Но, ако руснаците настояват за вечна благодарност и свързаната с нея  подчиненост на Русия завинаги - няма да стане. Освен това, Русия е тази която на колене трябва да пълзи пред България поне на всеки 24ти май. България им е дала азбука/писменост, вяра и език. Без тях няма как да съществува която и да е държава. Тоест, Русия съществува благодарение на България.

harmless
снимка на harmless

Такива като Малинов имат едно точно определние от руските служби :

 

http://mejdu-redovete.com/%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B3/

 

Разказът за различните видове агенти би бил непълен, ако не споменем още един вид – може би най-непривлекателния от всички. На офицерите от ГРУ им беше забранено да наричат тези хора агенти, тъй като и те не бяха точно агенти, доколкото съветското разузнаване никога не ги вербуваше. Имам предвид многобройните членове на различните дружества и комитети за дружба със Съветския съюз.

.....

 

За съветските разузнавачи тези хора бяха абсолютни нищожества. Презрението към тях обаче не пречеше на ГРУ и КГБ да ги използват при всяка удала им се възможност. Тези хора бяха готови да работят безплатно и охотно, идваха на срещи дори в съветските посолства.

Кире

За тоя си тече разследване за шпионаж и то отпреди да има орден. Съвсем друго е, че го награждават с орден за шпионаж. 

 

Обаче кво ни пука, той е полезен идиот.

Дяд Омраз

Като адекватен отговор на подобно нагло изказване би трябвало Захариева да посочи, че за разлика от ставащото в Русия, тук хората не са наказвани (или направо избивани - като Немцов, Политковская и десетки други) за политическите им възгледи...

Сгугню
снимка на Сгугню

Чужда държава връчва орден на човек, обвинен в собствената си държава в шпионаж в полза на тази чужда държава.

Това ако не е провокация, значи нищо не е провокация.

Враждебна!

Да не говорим, че изглежда и като индиректно потвърждение на обвинението.

И на всичкото отгоре, тази чужда държава си позволява да отправя "предупреждения" ако нещо се прави спрямо нейния (вече можем спокойно да го кажем) човек.

И на всичкото, всичко отгоре има хора у нас, дето се опитват да обясняват как тази чужда държава ни била приятел, разбийш ли.

Пфуй! (по Параграфа)

mi6osp.

 

 

Сгугню

Чужда държава връчва орден на човек, обвинен в собствената си държава в шпионаж в полза на тази чужда държава.

Това ако не е провокация, значи нищо не е провокация.

 

Елементрно, сгуню

Тази чужда държава връчва орден на човек, обвинен в собствената си държава в шпионаж в полза на тази чужда държава, защото знае най -добре, че точно този човек не е шпионин и обвинението няма как да го направи шпионин

 

harmless
снимка на harmless

Според Малинов този шпионски скандал с прокуратурата и онзи, свързан с изложбата за 9-ти септември от руското посолство у нас, са избухнали точно преди подписването на общите енергийни проекти, като „Балкански поток“, точно преди да излезем от паузата в българо-руските отношения.

А истината е, че аз казвам кога Путин ще се срещне с Борисов и Радев – и това става. Но никой не ме чува, подчерта лидерът на „Русофили“.

 

 

Този г...ядец наистина май си вярва ...

В известна степен съм доволен от скандала. Реакциите на Радев ще го осветят най-после по един или друг начин, вкл. и липсата на реакция.

paragraph39

Шчекн-Итрч,

/:/ Русия е най-злият и последователен враг на българската независимост и държавност. Това не е интерпретация, а исторически факт.

.........................................................................................................................

Да те/ще опитам/ дообразовам или изДЕманипулирам, включително заради тези, които /ще/ те четат:

Руската империя е единствената империя, май- уникален случай, май, за в онези "имперски времена" от Историята на Човечеството?!- която, след победна война с друга империя/Османската империя/, ПОДАРЯВА завладените от нея османски територии на Народа, който е имал държава върху тези територии преди 500 години/ а през тези 500 години е НЯМАЛ негова държава, защото е бил под османско иго и територията е била 500 г. част от Османската империя/!!!

Истината е, че Русия, с руско-турската/руско-османската, всъщност!/ война 1877-1878 г. НЕ освобождава "България" от османско иго- защото тогава, и 500 г. преди това, държава "България" е НЯМАЛО! 

С тази война Русия освобождава от османско иго българския Народ!!! ТЧК

И Руската империя/руският император/ ПОДАРЯВА на българския Народ тази територия, за да си направи българският Народ там отново негова българска държава/третата/!!! Което и става! Сиреч, руският император, вместо да присъедини към империята си териториите/както е ставало по Света в онези "имперски времена"/, които армията му е завладяла от Османската империя, той ПОДАРЯВА на българския Народ тези територии! И вместо българите да станат поданици/Данъкоплатци!/  на руския император, той ги дава на новия български цар- да бъдат негови Поданици/Данъкоплатци!/!

Аз за друг такъв случай в Историята на Човечеството по време на съществуването на империите НЕ знам?!?

А ти тук пишеш: "Русия е най-злият и последователен враг на българската независимост и държавност..."!?! Ква българска независимост и държавност през 1877-1878 г. бълнуваш?! Българска държава/царство, кралство, княжество...- дори и васално на султана/ тогава и 500 г. преди това е НЯМАЛО- за разлика от съседните ни Народи- сърби, румънци, гърци...!!!

Така че, "Шапки долу и поклон!" пред Руската империя, руския император и, най-вече, пред руския Народ и паметта на руските императорски воини, както и пред паметта на руските императорските воини от другите Народи-Поданиците тогава на руския император/финландци, поляци и прочие/!

КАЗАХ!

harmless
снимка на harmless

Мистър, как ще обясните позицията на Русия за Съединението ? Доказан факт, е, че руският император обещава всякаква (вкл и военна) помощ на султана за да си върне Турция Източна Румелия ?

Страници