Quantcast
Кремъл се закани с последствия, ако награденият Малинов бъде преследван | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

176 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Кремъл се закани с последствия, ако награденият Малинов бъде преследван

Кремъл разчита, че награждаването на председателя на българското Национално движение "Русофили" Николай Малинов с руския орден "Дружба" няма да стане причина той да бъде преследван, предава ТАСС. Руската агенция се позовава на изявление на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков.

"Смятаме, че подобни жестове на признание за заслугите на Малинов като принос за делото на единството на руския свят, принос за развитие на приятелството и сътрудничеството между народите на двете ни страни по никакъв начин не може и не трябва да е причина за някакви преследвания", заявил пред журналисти Песков. Според него "това би било нелогично и това би имало твърде пагубни последици". Това казва Песков в отговор на въпрос дали отношенията между Москва и София няма да бъдат влошени заради награждаването на Малинов, обвинен в шпионаж в България, посочва агенцията. "Разчитаме, напротив, хора като него да получат възможност да работят и занапред в руслото на развитието на приятелските, отдавнашни, исторически отношения между народите на двете ни страни", подчертава Песков.

Ден по-рано руският президент Владимир Путин награди с орден обвинения от българската прокуратура в шпионаж лидер на движение "Русофили" Николай Малинов. Орденът бе връчен в Кремъл по повод  Деня на народното единство. "Най-важната ми среща беше с Путин и, за мое щастие, имах възможност да поговоря 5-6 минути с него за България, за "Русофили", за това, което правим и за неговите оценки, заяви след награждаването пред bTV Малинов. По думите му Путин е благодарил за това, което правят и е дал определени съвети за това как би следвало да се развият нещата. "Явно внимателно следи процесите", подчерта Малинов.

Той призна, че се е срещнал с изгонения за 10 г. от България пенсиониран генерал от разузнаването Леонид Решетников, като те са се видели като приятели. Със сочения от прокуратурата за основен благодетел на противодържавната дейност Константин Малофеев, обаче, Малинов не се е виждал. Председателят на движение "Русофили" подчерта, че ще се прибере в България.

В същото време прокуратурата обяви, че главният прокурор е поискал проверка на съдията, който е пуснал Малинов в Москва. "След сигнал от наблюдаващия прокурор от Специализираната прокуратура по досъдебното производство с обвиняем Николай Малинов, главният прокурор отправи сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет и административния ръководител на Специализирания наказателен съд". 

 

 

 

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

harmless
снимка на harmless

Наглички са в Кремъл.

Гласът

Наглички са в Кремъл.

Знаят кои са слабите и ги мачкат без милост. 

Slava
снимка на Slava

Този се прави, че не схваща какво го питат и си пее пропагандата.?

Evasion

Едва ли някой в Кремъл сериозно вярва, че Малинов би могъл да бъде преследван в България заради медала, който получи. По-скоро, с подобно изявление, в Кремъл разчитат, че му изграждат нещо като имунитет от съдебно преследване по други, съвсем други, въпроси.

Solace

Я, натиск от "неприятелска" страна. Да видим сега реакцията на българската държава. Щото "приятелския" натиск го отминаваме със затваряне на очичките...

 

П.п. на мен ли само ми се струва, че между заглавие и съдържание на дописката има разминаване? Заглавието е като клик-байт...

Гласът

Щото "приятелския" натиск го отминаваме със затваряне на очичките...

"Неприятелския" също. Въпроса не е дали натиска е приятелски или неприятелски, а дали идва от силните или от слабите. 

Direktiva

Баси нахалството, обвинен за шпионаж в полза на Русия и пране на пари, не трябва да бъде преследван, това ако не е намеса в вътрешните работи на чужда държава, не знам как да се нарече иначе!

Дагоев

ПроБлемъте, че дзържавата не е никаква държава а банда

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

"Смятаме, че подобни жестове на признание за заслугите на Малинов като принос за делото на единството на руския свят, принос за развитие на приятелството и сътрудничеството между народите на двете ни страни по никакъв начин не може и не трябва да е причина за някакви преследвания", заявил пред журналисти Песков. Според него "това би било нелогично и това би имало твърде пагубни последици". 

...

"Разчитаме, напротив, хора като него да получат възможност да работят и занапред в руслото на развитието на приятелските, отдавнашни, исторически отношения между народите на двете ни страни", подчертава Песков.

Отлично включване на тов. Песков. Няма по-точно описание на русофилското движение от това "делото на единството на руския свят".

Сега отваряме http://rusofili.bg/%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%81/

и четем:

Национално движение „Русофили“ се самоопределя като патриотична организация, тъй като споделя разбирането, че добрите българо-руски отношения са изключително важен фактор за просперитета на България и за съхраняване на българската културно-историческа и цивилизационна идентичност в съвременния глобализиран свят.

Смятаме,че своя цивилизационен избор България е направила още през IХ век с приемането на християнството и този избор не подлежи на подмяна  по конюнктурни геополитически  причини.

 

Патриотичната организация - радетел за "русский мир".

 

dissidentbg

бонго, проблема на българите е, че не знаят какви са. 

Кара Колю

Няма нищо странно... Те са си патриоти... и си защитават родината Русия...

П.П. Аз, с пълно право, питам толкова години на коя страна ще са тия... патриоти...?

 

Sine_metu

Не се вживявай толкова в саденето на корена ряпа.

Човекот казва ясно „принос за едното“, „принос за другото“. Почва с първото, понеже и у нас, и на други места живеят стотици хиляди руснаци. Ти какво искаш? Като в некои страни да почне с плещене за балтийскогренландските ценности?

Младенов си говори за второто, а ти в случая си подрипнал като дежурен. Подчертавам „в случая“, щото напоследък ми даде поводи да те пофаля :)

ssto

Проблемът е, че руснаците са чели нашата конституция и се съобразяват с нея,

а гореписалите коментатори не са.

Защо ли да я четат, то се оказа, че и прокурорите ни не са!

Sine_metu

Някому говорят руснаците и това не са дежурните :)

Звън®
снимка на Звън®

Кремъл се закани с последствия, ако награденият Малинов бъде преследван.

 

Според неофциална информация, Москва разглежда два варианта в случай, че русофилът Николай Малинов бъде преследван като кавалер на ордена "Дружба".  Първият вариант предвижда същият орден да бъде връчен на Бойко Борисов за активната му роля за строителството на АЕЦ "Белене", преноса на руски газ и хъбизацията на Балканите. Според другия ответен отговор, българският премиер ще бъде награден с орден «За военные заслуги» и  удостояването му със звание "Полковин от ГРУ" с връчване на парадна зимна и лятна униформа.

dream team
снимка на dream team

Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев стана председател на групата за приятелство България - Русия в Народното събрание

И тоя ли е шпион на Путин?

Половината парламент са там. Барабар с Дариткова. Шпион до шпиона. 

Гласът

Половината парламент са там.

 

Половината парламент е там където плащат. Явно на членовете "на групата за приятелство България - Русия" им плащат добре. 

mamut

 ми най-добре се оправят с руския език, затуй са там. Пък младежки спомени. Красимир велчев нали е техник по въртикоптери, във всеки случай е поправял МИ-та и Ка-та , а не Сикорски и Бел

Дагоев

Ами като господарите отвъд океана не плащат, а само крадат

Invisible

   "...делото на единството на руския свят,.."

 

 

   Туй кво ще рече?

   Българите какво общо имат с руския свят?

  

БатВаню

Ми нека правораздавателните органи си кажат думата. 

Руското его е болезнено засегнато. Раздават ордени. Утре могат и в космоса да го изстрелят

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

https://ruxpert.ru/%D0%A0%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%BC%D0%B8%D1%80

 

 

Andrij

Много ми прилича на предупреждението,което Путин отправи към Украйна преди Световното по футбол.Украйна да кротува в Донбас докато тече Световното за да не се лиши от своята държавност.Там ми беше горе-долу ясно какво можеше да се случи.Ама в България дето е член на НАТО и ЕС не знам.Единствено да се договори с Ердоган сирийският вариант да се прилиожи в пограничните райони на България  с Турция.Както знаем ЕС и НАТО прощават на Турция такива "заигравки"!

paragraph39

/:/ заглавието: Кремъл се закани с последствия, ако награденият Малинов бъде преследван

...

/:/ в текста: Кремъл разчита, че награждаването на председателя на българското Национално движение "Русофили" Николай Малинов с руския орден "Дружба" няма да стане причина той да бъде преследван, предава ТАСС

.......................................................................................................................

ПАК евтини и инфантилни/ и рза инфантилни!/ МАНИПУЛАЦИИ!

Едно е Кремъл се закани с последствия, "ако награденият Малинов бъде преследван", а  съвсем друго е Кремъл разчита, че  "награждаването/на Н. Малинов/ с руския орден "Дружба"п "няма да стане причина той да бъде преследван"!!! 

ПФУ!

 

 

Генчо Бончев

Ами така ще е, то в днешно време вече и журналистите са кът. Микрофонодържачки има много, но обективни и грамотни журналисти с дупце вече няма.

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Още една част от текста, която ти триково си пропуснал, за да може да пфуйкаш:

 

не може и не трябва да е причина за някакви преследвания", заявил пред журналисти Песков. Според него "това би било нелогично и това би имало твърде пагубни последици".

paragraph39

DIREKTIVA,

/:/Баси нахалството, обвинен за шпионаж в полза на Русия и пране на пари, не трябва да бъде преследван, това ако не е намеса в вътрешните работи на чужда държава, не знам как да се нарече иначе!...

...........................................................................................................................

Да те дообразовам/или изДЕманипулирам!/, както и за сведение на тези, които /ще/ те четат тук:

ОБВИНЕН изобщо НЕ означава ВИНОВЕН в извършване на престъпление- поне докато Съд НЕ е издал, или тя НЕ е влязла в "законна сила" *,  осъдителна присъда срещу Подсъдимия!!! ТЧК

Впрочем, Н. Малинов дори НЕ е Подсъдим, а е само Обвиняем- т.е., НЯМА започнат в Съд наказателен процес срещу Н.Малинов!

Отделно, пък, че от Москва НЕ казват, че Н. Малинов НЕ трябва да бъде преследван в България/за шпионаж, за пране на пари или друго, в каквото е обвинен от българската Прокуратура!/, а, че НЕ трябва получаването от Н. Малинов на руския орден "Дружба" да бъде причина за преследването му в България! Т.е., НЕ става въпрос за руска "намеса във вътрешните работи" на България, а за руска защита на ПРЕСТИЖА на руския орден "Дружба"!

Схвана ли?!

П.П. Една присъда/ осъдителна или оправдателна!/ влиза в законна сила, когато са изчерпани всички законови възможности за обжалването /или протестирането ѝ- от прокурор/ пред по-горна законова инстанция, или е пропуснат срока/преклузивен/ за обжалването ѝ!

nanyac

Мярката за неотклонение обаче означава, че обвиненията са приети като основателни, след което е даден срок, в който да бъдат доказани. Това, че обвиняемият междувременно търчи при задграничните си началници да се оплаква от България показва продажната му душевност, която не се прикрива от никакви тенекета.

duch

Мярката за неотклонение

И каква мчу е мярката да не напуска планетата ли 

Кара Колю
Ндааа... у форума пописват редовно и килифарчени...

Страници