facebook
twitter

Вие сте тук

6 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Нови върби заменят старите дървета пред "Св. Седмочисленици"

Двете емблематични върби пред църквата "Св. Седмочисленици" в София ще бъдат подменени с нови. Вчера едното дърво се прекърши от силния вятър, а оглед на дънера показа, че е в напреднал стадий на изгниване. Предстои оглед и на другата стара върба в градинката. Двете дървета от няколко дни са оградени с лента и обозначени като опасни. Въпреки това новината, че работници разчистват останките от старото дърво, веднага привлече протестиращи, които отказваха да повярват, че то е паднало само, и се наложи намеса на полицията.

На мястото на двете върби ще бъдат засадени нови дървета от същия вид, като от "Зелена система" обещават те да са с "максимално големи размери", според "Медиапул". Подмяната на старите дървета в София често е неуспешна, като на места младите фиданки целенасочено се съсипват, за да се прави място за строежи, паркиране и пр.

За подмяна на старите върби се заговори преди няколко месеца. Тогава специалисти инспектираха всички дървета в градинката, която претърпя ремонт заедно с "Граф Игнатиев".

Към статията във в. СЕГА
Бронщайн
снимка на Бронщайн

Харесвам плачещите върби. Между другото, ако просто отрежеш културно ствола., гладко и ниско, дава издънка и заради мощният корен бързо, в исторически план, нараства. Поне по-бързо от фиданка. Колкото и да са и максималните размери. След шест-седем години имаш повече от прилично дърво.

Звън®
снимка на Звън®

Двете плачещи върби са изпадли в меланхолично настроение след кметските избори. Едната е привърженичка на БСП, другата на Демократична България. И двете трудно преживях ремонта на градинката "Св. Седмочисленици", а преизбирането на Фандъкова ги довърши.

 

- По-добре повалена плачеща върба, отколкото фиданка в градината на Йорданка! - това бяха последните им думи, чути от дежурните милиционери.

wreckage
снимка на wreckage

на мястото на ревливите върби опщината може да бучне некъф по-малко депресиран сорт дръфчета.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Точно при "Св. Седмочисленици" върбите са си баш на място, хеле па че храмът редовно служи за поклонение пред останките на починали дейци на науката, изкуството, културата и прочее.

wreckage
снимка на wreckage

добре, од мен да мине, оставям ти миризливите свръхемоционални върби, но настоявам да се разкара гадният полиционерски паметник и да се възстанови обществената тоалетна срещу 6-то.