Quantcast
Танцуващият с бюлетини | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

5 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Танцуващият с бюлетини

Предизборна реклама, платена форма

Купуването и продаването на гласове е забавление

Бал на самотните сърца

Вие сте самотен? Сърцето ви е празно като паничка на просяк, нали? Сънищата ви са пълни с голи мечки и сърнички? Турете край на амурните си страдания! ЦИК и КВИК организират тази неделя последния за годината републикански бал на самотните сърца. От ранни зори до здрач! Заповядайте в някоя от многобройните бални секции! Тук ще намерите вашата половинка-бюлетинка. Вземете я в ръце и се усамотете с нея в тъмната стаичка. Тя ще е изцяло ваша, макар и за малко. Може да я докосвате дори и по най-интимните места, да драскате с химикалка по ерогенните й зони, да разтваряте краищата й! Но това не е всичко! Сгънете я и пред погледа на онемелите воайори грубо си напъхайте гласа в прозрачната урна! И това не е всичко! Сто щастливци ще получат великолепна награда - ваучер за латино танци. Жребият ще отреди на един от вас титлата "Танцуващия с бюлетини", осигуряваща еднодневна екскурзия до родната къща на премиера.

Бабата на Червената шапчица ще гласува

Гласувам, значи съществувам - Декарт от Столипиново

Един ден майка на Червената шапчица рекла:

—  Червена шапчице, днес е втори тур на местните избори и баба ти иска да гласува за кмет на горската дъбрава. Ето ти подвижната урна, ето ти и една бюлетинка. Занеси ги на баба си, защото тя е болна и немощна и не може да стигне до избирателната секция. Пътем й купи евтинки кренвирши и бутилка вино "Меча кръв", ненаяла се и ненапила се тая дърта вещица. Тръгни рано, върви мирно и тихо и не се отбивай от пътя, защото може да паднеш, да строшиш шишето и да оставиш баба си без вино. А щом влезеш в стаята ѝ, недей забравя да поздравиш с „Добро утро“ и не любопитствувай за кого ще гласува, защото такъв е суровият закон на гората.

— Ще направя всичко така, както ми поръча, мамо — рекла Червената шапчица и нарамила тежката подвижна урна.

Бабата нямала адресна регистрация и живеела в една гора на около час път от село Парамун. В тази гора малцина имали куража да влязат. Там било пълно с вълци - конекрадци и незаконни дървосекачи. Затова съвсем скоро Червената шапчица срещнала един от тях. Тя усетила само, че той е некъпан, но не подозирала, че под мръсната му козина се таи свиреп и коварен звяр. Затова не се изплашила.

— Добър ден, Червена шапчице — рекъл той.

— Добър ден, Кумчо Вълчо!

— Къде си се запътила рано-рано, Червена шапчице?

— У баба. Днес е втори тур на местните избори. Тя е болна и немощна. Нося й подвижна урна, кренвирши и бутилка вино.

— Къде живее баба ти, Червена шапчице?

— Още четвърт час път навътре в гората, близо до горската дискотека "Танцуващата с вълци" — рекла Червената шапчица.

„Тази нелепа червена шапчица, нахлупена върху красивата руса главица, ми подсказва, че момиченцето е доста глуповато и лекомислено. Добре започва денят, такава вкусна хапка срещнах — рекъл си на ума вълкът, — но трябва да подхвана хитро работата, та да я изпържа яко.“

Повървял малко редом с Червената шапчица, а после рекъл:

— Скъпо дете, аз познавам баба ти. Не искам да те разстройвам в изборния ден, но тя здравата закъса. Снощи полицията е намерила двама серийни изнасилвачи, скрити в зимника й. Един страшен гологлав прокурор й повдигна обвинение за укривателство, плюс за превишаване на позволената скорост с над 50 км/ч. Заплашват я 9 години затвор и конфискация на къщичката й.

Тук Червена шапчица се разридала безутешно.

—  Не плачи, сладко детенце! - рекъл Вълкът. - Аз ще ти помогна! Имам верни другари и в прокуратурата, и в полицията. Срещу пет хиляди лева може да уредим работата и да остане само глобата за превишена скорост. Затова не се май, а тичай обратно у дома! Аз ще те чакам тук да донесеш парите. Ако ги нямате, нека майка ти даде поне единия си бъбрек!

Какво ще стане подир туй? За кого ще гласува бабата? Какво ще донесе Червената шапчица на вълка освен трипер? Всичко това ще научите, ако гласувате на балотажа на местните избори!

Към статията във в. СЕГА
Mitnicharъ

??

b.beni
снимка на b.beni

???

Ураа

Хи хи хи

?

Миряна Б.

Ще гласувам за вълка.

 

ВЪЛЧЕТО

 

Вълче, вълченце, вълча равносметка:
убихме майка ти, а тебе - в клетка.
Не помниш ни поляни, ни бърда,
ни овчите разблеяни стада.
То и да помниш - има ли файда?

 

А спомняш ли си страшните звезди,
снега с окървавените бразди,
човешките ботуши и следи?

 

Вълче, вълченце, вълча орисия,
като те гледам - иде ми да вия!
Помириши ме през желязната греда -
аз нося тежък дъх
на свобода...