Quantcast
Ние сме при Орлите, а Борисов го чака Сокола | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

9 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Ние сме при Орлите, а Борисов го чака Сокола

Орлов мост е създаден под давлението на братя Прошек и служи за символична врата на града. Тук се е връчвал почетният ключ на града на хора като кайзер Вилхелм II и Юрий Гагарин. След Санстефанския договор тук са посрещнати затворниците от Диарбекир, които са надигнали глас срещу османлиите. Мястото е символ на протестите на СДС, на протестите срещу Орешарски, на протестите срещу Борисов...

Натрупа се време и орлите видяха много. В годините се оказа, че на Орлов мост сме спирали повече пъти тези, които искат да ни окупират отвътре, отколкото онези, които ни нападат отвън.

В четвъртък София се събуди почти във военно положение. Толкова полиция и жандармерия никой в България отдавна не е виждал. Вдигнаха клетите униформени момчета „на стойка“ още в 4 сутринта. Овъргаляха ги да пазят -  заедно с мутри -  един прокурор. Горките... Тези, които трябва да ни пазят, застанаха рамо до рамо с тези, от които трябва да ни пазят. Горките…

За какво бе това голямо вардене! Избира се Главен прокурор. Даже не се избира, а просто се назначава, защото друг кандидат няма. Защо е този страх?! Нито пръскачките около парламента ги нападаха, нито ромите на Джамбазки горяха гуми, нито идваше президент на Велика сила.

Дори никой не викна "долу Бойко". Какво толкова уплаши властта? Дори не сме един милион, както някога. Какво толкова има?

На Орлов мост имаше хора от БОЕЦ, майки на деца с увреждания, хора от „Демократична България“, „Спаси София“, журналисти, зелени, безпартийни, всякакви… но стотина- двеста души. От какво се уплашиха?

Обикновена търговска сделка. От какво толкова се уплашиха? Гласуващите са назначени и осребрени отдавна. Какво толкова ги уплаши? Ще пуснат компромати срещу участниците в протеста и готово. После прокуратурата ще се самосезира.

Бойко Борисов каза, че е безсилен, горкият, защото иначе щял да назначи Дани (Данаил Кирилов, отскоро министър на правосъдието, а преди това сервилен към вожда депутат). Горкият премиер! Ами, той явно не вярва на никого и не познава никой друг.  Явно познава само Дани и може да даде само човек от ГЕРБ. Иначе щели да се появят зли хора като Лозан Панов, Мая Манолова и Христо Иванов. Трагедия! А когато има "трагедия", Борисов  вдига ръце и побягва с репликата "да се оправят".

КОЙ да ни оправи, господин Борисов? Нали? КОЙ! Иначе щяхте да дойдете на моста и да застанете до хората, а сега се криете от стотина-двеста души зад НСО, зад стените на кабинетчето си и зад кордоните жандармерия. Самотен ли се чувствате? Защото мнозинството мълчи и се страхува, а малцинството вика на моста и не се страхува.

Този път целувката не е на Орлов мост (помните Станишев и Местан, нали?), а във Висшия съдебен съвет. Тази целувка е по-мръсна, по-мазна и жалка, и хората го виждат. Кордоните не могат да скрият този срам. За тази сделка виновен ще сте Вие, господин премиер, а друг ще обере ползите. Когато работиш под наем, е така. А хората на Орлов мост са много, защото съвестта им е 200 пъти по-силна от Вас и точно това Ви плаши. Вие сте сам!

Блокадата на Орлов мост е ценностен протест и няма „салам“ за подхвърляне на тези хора. Това е големият проблем на Борисов и на съдружниците му. На знаковото място в центъра на София хората се усмихват -  с лека горчивина, и споделят, че преди 30 години пак са били там и сега пак  се изправят и знаят защо стоят. Стоят с лицата си срещу задниците на властта, която тича в обратната посока. Но там, господа, орли няма. Там ви чака Сокола.

Към статията във в. СЕГА
dobadoba

https://www.flagman.bg/article/199375

⚓️

Koчо

???

сталкер пустиняк

Абсолютно точно!

Хумангоид

Даже и сайтът на "Америка за България" вече не работи...

ГАМЕНЧЕТО

И за какво беше всичко това, скачахме, вярвахме, надявахме се. Ми  ние като държава, пенсии, здравно,полицейско, бяхме по добре че дори и с два милиона в повече като народ.

Сега народа дори е по страхлив.

graoveca

Ми  ние като държава, пенсии, здравно,полицейско, бяхме по добре

Кой е бил по-добре бе, гамен? Соца беше невероятна икономическа небивалица, която може да се роди само в нечия болна глава. Според мен сега сме сто пъти по-добре. А бяхме два милиона повече, защото нямаше как да прескочим телените мрежи ... 

HBK

По-точно (и по-жлъчно) трудно може да се каже. За да го каже арменец, значи наистина няма страшно. Началниците "са назначени и осребрени отдавна". Е затова е страшното. Някой може да ги осветли и озапти. В нормалните държави това обикновенно  става от прокурори. Баш прокурори. Е, затова е цялата дандания. Да не би да станем .... нормална държава. 

Verbis verbis

По-голяма част от мероприятията би трябвало да се случват на „Лъвов мост„

Тъй де, заради едната символика поне..

Да знаят хората за кого скачат - за орела, или за лъва.

Но не,  юруш на „Орлов мост„, че е по-широко.

Около вратовете на всички.