facebook
twitter

Вие сте тук

18 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Латерна магика

На философа Хераклит от Ефес приписват мисълта, че не можеш да се изкъпеш два пъти в една и съща река, понеже тя тече.

Трио "Спешен случай" пък пееше кънтри’н-уестърн: ”Карай Джони, карай, всичко тече, но уви, не всичко се пие.”

Американецът  Ринг Ларднър написа разказ, че се къпел в банята, появили се трима римляни в тоги и като  видели, че са неуместни, изтекли в канала на банята. Чешки театрали и кинаджии се опитаха да поставят това на сцена или на кино и  като видяха, че не става, послужиха си с модернизирана Латерна магика: актьорите играят на сцена в тъмен салон, на фона на динамично действие на филмов екран. (“Изкуство не от високия етаж, а от приземието на римската художествена галерия ”Боргезе”, каза критиката.) От Прага и Брехтовия театър в Берлин до Токио, Осака и другаде по света този чешки спектакъл с модернизирана "Латерна магика" веселеше всички, понеже всеки знае: Не си отивай по каналния ред, защото всеки канал води към помийната яма. Вл. Костов, директорът на радиото, вероятно също знае това.

Но и телевизията не е цвете. Когато я оглавяваше Иван Славков, тя беше славна и Иван се майтапеше. На единия от двата  елитни български футболни отбора каза: "Искахте за център нападател еди-кой си, дадох ви го, искахте за ляво крило еди-кой си, дадох ви го. Сега какво искате?! Дядо си на вратата ли да сложа?! (Той беше женен за Людмила и зет на “Първия”.)

От славна при Славков телевизията стана тиха при Стефан Тихчев (и вицът беше, че се търси Глухчев да оглави радиото). После от Асен Агов с раболепния девиз “Телевизията върви след победителите”. Сега начело на телевизията е бившият лидер на бунтовните студенти Емил Кошлуков (птичката кошлук е като славейчето и прилепите, активизира се, пее и цвърчи, когато се стъмни). Край на повестта за двете медии.

Към статията във в. СЕГА
Minderbinder

?

Michael_P

 

За мен Латерна Магика навява спомен за Kouzelný cirkus. Не мога да разбера защо Чехите имат такива високи културни постижения, а ние не! И те славяни макар и католици и ние славяни макар и атеисти. Те май са повече славяни защото са запазили славянските наименования на месеците от годината: 

Leden • Únor • Březen • Duben • Květen • Červen • Červenec • Srpen • Září • Říjen • Listopad • Prosinec.

 

Същата работа като с Kouzelný cirkus. В Чехия циркът вълшебен. В България е само Цирк.

Verbis verbis

В европейското Cirkle не може всички да са конферансиета, дори и клоуни. Трябва да има и публика, която да плаща билетчетата.

Гл.ас. Духчев

???

Георги Вълков д...

Кошлуков е поредният американски агент на влияние в страната. А Слави Трифонов предвиди резултата от избора му месец(и) преди това в своето шоу. И го направи много атрактивно и предизвикателно ;-)

Сармат
снимка на Сармат

?

кошлука е и престъпник.

Krasimir Chenov

Кошлуков е назначение на Доган! Единственото влияние което се усеща в действията на Кошлуков е на ДС! 

PlaNed
снимка на PlaNed

Сряда и приказка магика - очаквано добра комбинация!

maestrata

На общия фон-Майсторе-Хвала!?

Стоф

И двете медии винаги са били почти пълна скръб. Особено телевизията. Първо тоталитарни, а после след тоталитарни. Д. може да си спомня с умиление това-онова, поради младостта и радостта от живота. Факт е обаче, самият той така си живя в прегръдката на галошарската диктатура, че и до днес слугува на наследниците и.         

Krasimir Chenov

Едно индианче попитало баща си:

- Тате, как получаваме имената си ние индианците?

- Ами тате, когато бебето се роди, бащата излиза пред палатката и каквото необичайно или впечатляващо види, така кръщава детето! Например когато се роди сестра ти излязох навън и видях голята луна и я нарекох Сияйна Луна. Когато се роди брат ти, излязох навън, а край палатката изприпка еди елен. Нарекох брат ти Бягащият Елен.... А ти защо питаш Куче Което Пикае Пред Палатката? 

Понякога можем да наблюдаваме и обратното явление - случайни мисли минали през главата , уловени и пакетирани като мъдра повест за две медии!

adam mitnik
снимка на adam mitnik

Едно хленчене две медии ?

Gilgamesh
снимка на Gilgamesh

.

showstopper

Недописаница / недоклатеница?

Gilgamesh
снимка на Gilgamesh

Трио "Спешен случай". Не всичко се пие.  Бегай в "Пирогов" !

Gilgamesh
снимка на Gilgamesh

Честит имен ден на г-н Иванов! Да е здрав и щастлив!

На тъщата зетя

Съвсем обяснимо - когато не разбираш какво ти говорят, да оплюеш говорещия. Визирам някои коментари. Ноо... Явно толкова им е багажът. Поздравления, маестро, и не само за Димитровден!

×