Quantcast
Гневни кюрди обиждат изтеглящите се US сили от Сирия (видео) | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

6 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Гневни кюрди обиждат изтеглящите се US сили от Сирия (видео)

Жители на сирийски град, в който мнозинството от населението са кюрди, са замеряли американските войски с картофи, докато те са се изтегляли от града, очевидно напускайки Сирия, съобщи Си Ен Ен.

Видео на кюрдска информационна агенция показва конвой от бронирани превозни средства, минаващи през град Камишли. Гневни жители са хвърляли картофи по американските бойни машини, крещейки "Долу Америка" и "Америка лъжец" на английски. Една от машините е дала на заден ход, минавайки през тротоар, опитвайки се да се измъкне от ядосаните хора.

Голяма част от американските военнослужещи в Сирия се изтеглят, след като президентът Доналд Тръмп нареди изтегляне след офанзивата на Турция в Североизточна Сирия. Кюрдските сили, които бяха съюзници със САЩ в борбата срещу терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава"), се съгласиха на 5-дневно спиране на огъня, постигнато с посредничеството на Вашингтон на деветия ден от започването на турската офанзива в Сирия.

 

Към статията във в. СЕГА
маняна
снимка на маняна

Бягащите омиротворители отвърнали на обстрела, целейки бившите си съюзници с дъфки ЛовеИс..., взети назаем от бездействащата турска армия. Според кюрдите, в картинките било пълно с повторки, а самите дъвки били размекнати от жегата и изобщо не ставали за балончета. 

polat

... явно кюрдите не са чували за старата притча ....торбата сол , боя , ебаньето и .....накрая ще седнат на Ердовия....

Direktiva

Брех мама му стара, сега на всички им домъчня за американците!

 

Обикновена

 

   Правилно ли разбрах?! На някои хора, когато им домъчнее за някого го замерват с камъни. 

Доц.Трътлев

Засега с  картофи. Ако се върнат - с камъни.