facebook
twitter

Вие сте тук

36 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Ердоган: Ако преговорите с Русия се провалят, ще приложим нашия план в Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че част от зоната за сигурност, определена от Анкара, е под контрола на правителствените сирийски сили и ако преговорите с Русия се провалят, страната ще приложи собствения си план за региона. Това предаде агенция Ahval.

Ердоган ще се срещне с руския президент Владимир Путин на 22 октомври. Точно тогава ще приключи договореното между Анкара и САЩ 5-дневно прекратяване на военните действия в Северна Сирия, в което се очакваше подкрепяните от Вашингтон кюрдски сили да се изтеглят от зоната за сигурност.

„Периодът ще приключи във вторник вечерта. Знаем какво казахме, какво искаме. Ако е свършено правилно - добре, ако не - ще започнем (операцията) наново - е казал Ердоган. - Има сили на (сирийския режим) под защитата на Русия в една част от зоната за сигурност. Ще се срещнем с Путин. Ако не се разберем, ще приложим нашия план“.

По-рано Ердоган предупреди, че ако кюрдските сили не се изтеглят от Северна Сирия, операцията ще продължи.

Към статията във в. СЕГА

Страници

pgp

Ердоган е един самозабравил се бабаит, който се мисли за Сюлейман Великолепният, но не е, а и реаланостите и времената са други.

Devil in Exile

Дай боже и нашите да бяха такива защитници на националните интереси.

Su38

Ще се разберат, ще се разберат... И ще се кротне... На къс повод е, макар че доматите намаляха, но пък туршиите какво ще ги прави?

slavabg

Казвам ти дъще, сещай се снахо, само дето не говори за оранжевия, кът така че - мижай да те лажем ?

 

Каквото каже Путин, това ще стори и джоланя ?

Вова

По скоро,Путин е на къс повод у Ердоган.

Турски поток,набутване с 20 млрд.дол.за турска АЕЦ,логистиката през проливите за сирийския корпус. Все неща които Турция държи в ръцете си. А Русия се надява че Турция ще бъде коректна.

маняна
снимка на маняна

Two countries’ bilateral trade totaled $25.4 billion last year, with Russia dominated it by making nearly $22 billion export to Turkey.

https://www.aa.com.tr/en/74th-un-general-assembly-2019/russia-turkey-to-increase-trade-in-local-currencies/1606039

банда

. И ще се кротне... На къс повод е, 

Много се   съмнявам....

На мен може да не ми харесва, на вас може да не ви харесва, но истината е, че е самостоятелен играч който си знае цената, и доста успешно се възползва от това.

Лавира доста успешно между останалите играчи, прокарвайки собствената си политика.

Su38

Ще се разберат, ще се разберат... И ще се кротне... На къс повод е, макар че доматите намаляха, но пък туршиите какво ще ги прави?

Su38

Именно. Знае си цената. Ербап е, когато има батко зад него...

ПГеоргиев

Хм, Ердоган прави всичко възможно за да оправдае определението на Тръмп за него, че е глупак.

С Европа е скаран и я шантажира с прословутите 3,5 милиона бежанци, за които Турция е изхарчила досега десеттина милиарда, а е получила "само" 2-3 милиарда. И които аха-аха да тръгнат на запад, ама Ердоган ги спира. Че даже и Борисов "оценява" по достойнство качествата на Ердоган като политик.

Със САЩ се скара и не заради някакви С-400, а заради ролята, която Турция иска да играе в Близкия Изток, като фактор, който да реди политиката в този регион. От там и опитите на Щатите да поставят Ердоган на мястото му, като разбира се не го дразнят прекалено много, направиха му ихтибар, дадоха ку картбланш да удари кюрдите, а после взеха да го санкционират, ама не чак толкова строго.

Със Русия навремето без малко да се сбие заради сваления самолет и се размина само с икономически последствия.

Сега отново настъпва същата мотика, но не вижда, че сапа е по-дълъг и по-здрав.

Не случайно там, където се настанят сили на САА, в местата заемани от кюрдски бойци и американци, веднага се появява и руска военна полиция. Точно за да се знае, че тук турците нямат място.

Един пострадал, не дай Боже загинал руски войник от турско оръжие, може да отприщи големи последствия за Ердоган и Турция, при които отказа да се купуват турски зарзават и да не се посещават курортите им, ще изглеждат като галене с перце.

От друга страна кюрдите хем ги боли, хем ги сърби. Оплакват се, че американците ги предадоха, споразумяха се с Асад, а в същото време искат американците пак да се върнат, за да не са под руска окупация. Що ли не ги оставиха да се оправят сами, да видим докъде щяха да я докарат?

pgp

Всъщност Ердо не е глупак, а самонадеян лунатик. Той много добре знае за козовете, които държи. Много добре знае за стратегическото положение което Турция заема и за военната машина с която разполага. Само прекалената му самонадеяност може да му изиграе лоша шега. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Ясно е, че Ердоган иска и Кобане.

 

Но мисля, че ще се споразумеят.

 

Тази нощ Кремъл отново започна брутална въздушна кампания над Идлиб.

 

20 удара само в Тафтаназ.

 

Ако Ердоган дръпне прокситата си в Идлиб на север от магистралите М4 и М5 Русия ще изгони кюрдите от Кобане и може там да има "кондоминиум"...

маняна
снимка на маняна

Извинявай, но какво разбираш под "кондоминиум"?

seyko

По- евтени сгради, на един и на два етаж. Отначало в Лас Вегас живях близо 4 год.

 

 в подобно кондо, на два етажа със смесена националност, с общи перални. Пълна

 трагедия.Има ги и в Южна Африка и в други срани.

Ад мин

Абе зависи къде си. На едни места има тристайни (с три спални) кондо-та, дето почват от 4 мильона. Долара, не тугрици. Да, казват се кондо, не апартаменти и струват мильони

ЗИП
снимка на ЗИП

Че в Кобане ще има смесени "руско-турски войски".

 

Кобане  символ и там не мое да има "башибозук"...

mi6osp.

Кюрдите обявиха, че не признават споразумението САЩ-Турция за 120 ч. пауза и ще се сражават за всяка педя своя земя до  изтегляне на турците зад границата.

 

https://colonelcassad.livejournal.com/5360329.html

ЗИП
снимка на ЗИП

Тогава Ердоган ще ги бомби до дупка. Ще срива градове. Кат турския Нусайбин да кажем ако си го чувал ?

чугуналенина
снимка на чугуналенина

ЗИП-уля, няма ли да почакаш дорде се изправи ердоганя от челобитието на килимчето? ?

mi6osp.

Не си познал, зип.

Кюрдите ще пуснат руските и сирийските части в градовете си.

Как мислиш, на Ердоган дали ще му стиска да ги бомби?

Между другото , Сирия вече няколко дни трупа артилерия в района.

ЗИП
снимка на ЗИП

В кои градове ? В тия които са вътре в 30км зона ли ?

 

Тцъ, дори кюрдите да пуснат то руснаците не са толко глупави да се наврат там.

 

В Сочи на 22.10 Путин и Ердоган ще направят последната подялба на Сирия.

mi6osp.

В Сочи на 22.10 Путин и Ердоган ще направят последната подялба на Сирия.

 

Щеше да е така, ако Русия бе одобрила операцията на Турция.

Но Русия е против и направи така, че Турция нахлу през само 120 км. от 440 км. граница.

 САЩ са единствената държава в света, която одобри инвазията на Турция и я подпомогна, като заряза съюзника си.

Така , че само Ердоган и Тръмп могат да пробват да делят Сирия, ако им стиска.

маняна
снимка на маняна

Против?

Russia recognizes Turkey's legitimate interests to ensure its border security, Foreign Minister Sergey Lavrov said on Wednesday.

“We have always said that we recognize legitimate interests of Turkey in ensuring security of its border,” Lavrov told a meeting of heads of intelligence services in Sochi, a Russian coastal city.

The minister said Russia advocates the establishment of a “practical cooperation” between Damascus and Ankara on the basis of the 1998 Adana Agreement, which allows Turkish forces to conduct military operations in Syria.

“Practically the military of the two countries must determine concrete parameters of such a cooperation. We are ready to assist such a dialogue,” he said.

Lavrov confirmed talks between the Syrian government and the terrorist group YPG/PKK have started. Russia will encourage the success and implementation of agreements between the two parties.

https://www.aa.com.tr/en/operation-peace-spring/russia-recognizes-turkeys-legitimate-security-concerns/1615939

mi6osp.

маняна                      Против?

 

Досега руската  власт не е изразила с нито една дума одобрение на нахлуването .

Русия организира и проведе в Хмеймем успешните преговори на кюрдите с Асад.

Русия планира,организира,ръководи и подпомага движението на сирийската армия в двете провинции и на практика провали плана на Турция за победоносен блицкриг.

Колко друго трябва да нааправи, та да е по-ясно, че е против ?

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Ердоган е глупак. Истинските Големи Играчи - Вашингтон , Москва и Брюксел го манипулират много фино и го засилват по тъча /кюрдския тъч/ , където той спринтира като изоглавен. В същото време играта върви , а Турция губи позиции. Турската икономика зацикля , и това не е още от доматеното ембарго на Путин , а от преди. Турция изпуска шанса да стане наистина регионална суперсила , задълбана в безкрайната си война с кюрдите. Война която няма печелене. Не Турция държи Путин "на повод" с Проливите , а точно обратно. /Путин демонстрира , че военна логистика в Сирия е възможна и без Турция , макар и по-скъпа/ Путин превръща Турция в свой суровинен заложник , а с играчки като С 400 и СУ 57 кара на Ердо да текат лигите за неща , които дефакто Турция не умее да използва... Във всичките си двустранни отношения с големите играчи , Ердоган го работят солидно. Русия , както казах , си го хвана за виртуален и съвсем реален клиент. Щатите вдигат ръце от поддържането на огромната турска армия , спестяват си абсолютно ненужната им Инджирлик , но помнете ми думата. Накрая ще му набутат Ф 35 , също толкова ненужен на Анкара , колкото С 400 и /хипотетично продадения/ СУ 57 ! ЕС намери идеалният повод за десетилетия напред да не говори повече за Турция в ЕС ! Един конкурент по-малко , едно гърло по-малко. И още един развален "достулук" , този на Анкара с Израел ! Тука пък какви подводни камъни , направо морски таралежи , настъпи Реджеб ...! Още не му е ясно.
paragraph39

Майк Помпео: Израел има право да действа в Сирия

20 Октомври 2019

Майк Помпео в ексклузивно интервю:
"Администрацията ни беше много ясна", каза той. „Израел има законното право да предприема действия, които гарантират сигурността на народа му. Това е не само право, но и задължение на отделните държави."

..........................................................................................................................

Майк, а Турция има ли същото право/ и задължение, де!/, като това на Израел?!

А?!

Само пиТам- не пиПам!!!

н16
снимка на н16

 

(24) Ердоган е глупак. Истинските Големи Играчи - Вашингтон , Москва и Брюксел го манипулират много фино и го засилват по тъча /кюрдския тъч/ , където той спринтира като изоглавен.

А нима Ердо би могъл да допусне създаването на кюрдска държава, до турската граница? Че то май половината от населението на днешна Турция са кюрди. И ако те тръгнат да искат независимост, втори държавен език и т.н.? И какъв избор му е останал, след опита на американците да го свалят от власт? 

 

Щатите вдигат ръце от поддържането на огромната турска армия

Тяхната армия с американско финансиране ли се поддържа?

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Ердоган , ако беше далновиден , щеше да е най-големият сторонник на суверенитета на Сирия , приятел и поддръжник на режима на Асад ! Няма по-голяма гаранция за турската сигурност по границата от единна силна Сирия. От мощна сирийска армия и гранични сили , които да възпират всякакви незаконни действия на кюрдите (сирийски граждани !!!) насочени срещу Турция... Вместо тази позиция , от 2011 до скоро ( а даже и преди 2011) Анкара водеше враждебна политика против Дамаск ! Наричаха Асад "куче" и незнам още какво... Въоръжиха и подкрепиха антиправителствени сили , туркомани , идлибските джелати , опозиционни "армии" и всякакъв протурски башибузук ! В определени моменти Ердоган дори си взаимодействаше с ИДИЛ , воюваха заедно , изкупуваше им петрола ! Ердоган "омекна" и обърна песента , когато осъзна че руската намеса изцяло е обърнала хода на сирийската война ! И сега пак се втурна проти кюрдите (болна тема , психотик) ... Т.е. Ердоган стигна до "прозрението" по трудния начин. Ако все още е стигнал до него , защото не е видно че зацепва. Кюрдският проблем няма военно решение за Турция ! Той не е "външен" проблем , а преди всичко вътрешен. И се решава само с време , пари и искрена интеграционна политика. Кюрдският проблем за Турция е като циганския проблем за България. Не се решава със военна сила и тепане... Що се отнася до турската армия , тя е основно на американско въоръжение. Турция естествено си поддържа армията с пари от собствения бюджет. Но като контрагент на САЩ ползва(ше) отстъпки , преференци , голям клиент ! Сега ако Ердо тръгне да прави врътки и да се превъоръжава с друго оръжие ( руско , китайско ... щото от ЕС няма да получи , нито от Израел) , ще му излезе през носа в пари...
Su38

Правеше го, щото имаше достлук с американците. Да не мислиш, че е било на собствена глава?

paragraph39

Сергей Наришкин: Русия е готова отново да защитава своите съюзници и приятели

21 Октомври 2019

Русия в съвременния свят е един от водещите центрове на сила и отново е готова да защити своите приятели и съюзници. Това пише в авторска статия в сръбския вестник "Вечерне новости" директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин, цитиран от TACC.
"Очакванията на американските политически стратези не се изпълниха - Вашингтон не успя да създаде еднополюсен свят върху останките на други държави. Основните принципи на конференциите в Ялта и Потсдам в съвременния свят, който гравитира към многополюсността, са по-актуални от всякога. В съвременния свят, Русия отново е един от водещите центрове на сила, днес страната ни се отличава със силни ценности, заради които мнозина на Запад ни завиждат: мощен военен потенциал, силна политическа воля и готовност да действаме решително на международната арена. Ние отново сме готови да защитим себе си и своите съюзници и приятели “, се казва в статията.

Страници

×