Quantcast
Кюрдите ще се изтеглят от границата с Турция | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

13 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Кюрдите ще се изтеглят от границата с Турция

Представителят на „Сирийските демократични сили“ Редур Халил заяви, че войските им ще се изтеглят от границата с Турция в съответствие с договорената сделка между Вашингтон и Анкара, която даде възможност за евакуирането на кюрдски войници и цивилни от региона, пише израелският вестник "The times of Israel", цитиран от "Фокус".

 

Халил заяви, че планът за евакуация от град Рас ал Айн, където по-рано имаше информация, че боевете между кюрдски и турски сили продължават, ще бъде осъществен до 21 октомври, ако няма забавяния. Той каза, че силите на СДС ще се изтеглят от региона между градовете Рас ал Айн и Тел Абияд и ще отстъпят на 30 км от турската граница.

 

Според изданието това е първият случай, в който кюрдските сили заявяват официално намерението си да се изтеглят от определената от Турция зона за сигурност в региона. В изявлението се казва, че изтеглянето е координирано със САЩ. Споразумението не уточнява обаче точно от кои региони СДС трябва да се изтегли. Предишните споразумения между САЩ и Турция за зоната за сигурност по северната граница на Сирия се провалиха, заради различия в дефинициите за буферната зона, която Анкара иска да установи в региона. Халил заяви, че частична евакуация вече била проведена в Рас ал Айн, след дълго забавяне и със сътрудничеството на САЩ.

 

Анкара се съгласи да прекрати временно офанзивата си в Северна Сирия за пет дни, за да позволи на кюрдските сили да се изтеглят от границата. Въпреки това президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че операцията ще продължи и ще „смаже“ кюрдските сили, ако те не изпълнят обещаното от САЩ.

 

Към статията във в. СЕГА
Курти влезе

В каква посока и на коя територия ще се изтеглят?

Джиджи

Това щях да питам и аз.

 

Защото от предоставената по–горе информация излиза, че ще се изтеглят във вътрешността на Сирия – поне според мен!

 

А дължината на турско-сирийската граница е над 480 /май?/ километра.

 

Което на знам КОГО точно грее ...

Курти влезе

Въпреки това президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че операцията ще продължи и ще „смаже“ кюрдските сили, ако те не изпълнят обещаното от САЩ.

 "обещаното от САЩ" - Кюрдите за втори път настъпват мотиката САЩ.

mi6osp.

Повтарям:Кюрдите обявиха, че не признават споразумението САЩ-Турция за 120 ч. пауза и ще се сражават за всяка педя своя земя до  изтегляне на турците зад границата.

https://colonelcassad.livejournal.com/5360329.html

Вова

И самите турци имаха нужда от тази пауза. Инвазията не се развиваше според очакванията  за бърза и лесна победа. За разлика от турските парадни части,кюрдите са бойци с опит и смелост. 

 

Кире

Western ISIS brides urge Turkey to resume brutal attacks on Kurds as it will help them escape jihadi prisons

 

FIGHTING CONTINUES

The truce had been brokered on Thursday with the help of the United States to allow Kurdish forces to withdraw from combat to create a buffer zone along the Syrian/Turkey border.

But Turkey's defence ministry said today there had been 14 "provocative attacks" on its forces in the past 36 hours.

 

And while it says it is respecting the ceasefire, it is prepared to ditch it and attack the Kurdish forces — who themselves claim they have been attacked since the truce.

 

The Kurdish-led Syrian Democratic Forces (SDF) said Turkey has failed to abide by the deal, refusing to lift the siege of Ras al-Ayn, a key border town.

 

The deal was also aimed at easing a crisis triggered by President Donald Trump's abrupt decision earlier this month to withdraw all 1,000 US troops from northern Syria.

 

That move was widely criticised in Washington and elsewhere as a betrayal of loyal Kurdish allies who had fought for years alongside US forces against ISIS.

https://www.thesun.co.uk/news/10174956/western-isis-brides-turkey-free-them-camps/

И кво, основните бойци срещу ИД станаха жертва на САЩ. Тва поставя въпросът какво е отношението на САЩ за съществуването на ИД? И след това, дали пък руснаците не изтърваха съвсем района? Кво стана със сирийската армия на Асад, къде са руснаците или тях вече никой не ги пита относно разпореждането със сирийска територия? 

Su38

Споко. Не бързайте... Slowly, slowly...

 

paragraph39

/:/СЕГА" : Горещи новини » Кюрдите ще се изтеглят от границата с Турция

................................................................................................................

ЪХЪ?!?

Да, ама, май, НЕ!?

Ahval: Кюрдските сили обявиха, че ще се изтеглят само частично от Северна Сирия

20 Октомври 2019

...По-рано СДС обяви, че са се съгласили да спрат военните действия в зоните, където конфликта с турските сили продължава, но няма да се изтеглят от териториите, които все още контролират, включително големите градове по границата...Представител на „Сирийските демократични сили“ (СДС) обяви, че кюрдските сили ще се изтеглят само частично от турската граница със Сирия, предава Ahval.

„Ние сме посветени само на американската версия (на споразумението), не на турската“, заяви кюрдският представител, като имаше предвид по-рано договорената сделка за временно прекратяване на военните действия, договорена между САЩ и Анкара...

 

paragraph39

The Wall Street Journal : Кюрдите обвиниха Турция, че блокира тяхното оттегляне

20 Октомври 2019

http://www.focus-news.net/news/2019/10/20/2710303/the-wall-street-journal-kyurdite-obviniha-turtsiya-che-blokira-tyahnoto-otteglyane.html

Независимая газета“: В Северна Сирия е използван бял фосфор
Споразумението между Вашингтон и Анкара за спиране на турската операция „Извор на мира“ в североизточна Сирия за 120 часа не се прилага. Според съобщения в медиите, включително сирийските, протурските групировки продължават да се бият срещу кюрдите, опитвайки се да завземат удобни територии. В същото време в провинция Хасеке са съобщава за гранични сблъсъци между частите на сирийската армия и бойците на въоръжената опозиция.
Според информационната агенция SANA, сирийските войски, които влязоха в провинция Хасеке на 14 октомври, за да подкрепят кюрдските милиции, не са позволили на турските бойци да завземат позициите си миналата събота. „Битката се проведе северозападно от град Тел Тамер. Сирийските сили отблъснаха атака на подкрепяни от Турция бунтовници и ги принудиха да се върнат обратно към границата “, съобщава SANA...

Според съобщенията на кюрдските медии, по време на военните действия в град Рас ал Айн в североизточната част на Сирия, турските бойци са използвали забранени оръжия срещу цивилни, вероятно бял фосфор или напалм. Медиите и социалните мрежи демонстрират множество снимки на момче с тежки изгаряния по цялото тяло. Инцидентът е станал по време на турско въздушно нападение в сряда вечер...

http://www.focus-news.net/news/2019/10/20/2710310/nezavisimaya-gazeta-v-severna-siriya-e-izpolzvan-byal-fosfor.html

ТАСС: Турската армия взе под контрол Рас ал Айн

20 Октомври 2019

http://www.focus-news.net/news/2019/10/20/2710261/tass-turskata-armiya-vze-pod-kontrol-ras-al-ayn.html

mi6osp.

Град Рас  ал  Айн, който беше превзет от турската армия, е обкръжен от сирийската армия..

Кюрдите пропускат сирийската армия към настъпващите турски войски. 

paragraph39

 

/:/ Кюрдите ще се изтеглят от границата с Турция

Представителят на „Сирийските демократични сили“ Редур Халил заяви, че войските им ще се изтеглят от границата с Турция в съответствие с договорената сделка между Вашингтон и Анкара, която даде възможност за евакуирането на кюрдски войници и цивилни от региона, пише израелският вестник "The times of Israel", цитиран от "Фокус".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди, че операцията ще продължи и ще „смаже“ кюрдските сили, ако те не изпълнят обещаното от САЩ.

.........................................................................................................................

Само да напомня, че "кюрдите" и "кюрдите-партизани"/"кюрдските войници", "кюрдската войска", "кюрдските сили".../ НЕ е едно и също!

Доколкото ми е известно, Турция няма нищо против МИРНИТЕ/невъожръжените/ кюрди- даже има, май, депутати от кюрдска партия в турския Парламент?!

Ерго, в Сирия Ердоган НЕ гони мирните кюрди, а въоръжените и водещи въоръжена борба срещу властта в Турция и в Сирия кюрди-партизани/"терористи" според Ердоган и Закона в Турция и Сирия/ а и навсякъде по Света, включително САЩ и ЕС!/! ТЧК

 

 

Кире

За турците няма разлика кой кюрд какъв. Щом иска свобода и независимост, значи е терорист. Дори и да е поданик на друга държава. 

 

Учудвате ли се, че турците действат по тоя начин? Ми традиция им е. И е традиция у нас да има кириякстефчовци. Пфу!

 

ПП. Интереса клати феса.  И кво по-убаво московците да са с турците? Традиционни ценности в действие. Зер само за педерастията нема се разберат, че у едните е традиция, а у другите напоследък преследват. ?