Quantcast
Десни умуват тактиката при загуба на първи тур | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

11 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Десни умуват тактиката при загуба на първи тур

В последните дни “Демократична България” (ДБ) обсъжда не само предизборното, но и евентуално следизборното поведение, научи в. “Сега”. Активисти от структури в страната споделиха, че на събранията за определяне на кметските номинации се е дискутирал и въпросът какъв претендент да бъде подкрепен на втори тур, ако в съответната община се провежда такъв и коалицията не участва. Реално ДБ присъства като формация предимно в големите градове, но дори там кандидатите й са с малки шансове за втори тур или към момента въобще няма издигнати.

Преобладаващите мнения са, че при дилема между ГЕРБ и БСП следва да се призове за гласуване по съвест, макар че така коалицията ще се лиши от позиции в администрациите, които се договарят между двата тура. Такова поведение е разбираемо - нито подкрепа за Борисов, нито флирт с БСП са допустими за мнозинството активисти.

Към момента обаче подобен труден избор не се очертава в повечето големи градове. В Пловдив на последните два вота социалистическите кандидати взеха около 7%, а във Варна червената структура е разбита - хипотезата БСП да е на балотаж в двете общини граничи с фантастика. За Бургас и Стара Загора пък предварителните социологически сондажи категорично сочат развръзка на първи тур. Преобладаващите мнения са, че ГЕРБ може да има главоболия с БСП единствено в Русе. Съответно там може да се призове за вот по съвест, а на другите места да се преценява съобразно претендентите.

Не така обаче стоят нещата в столицата, където залогът, разбира се, има национални измерения. Йорданка Фъндъкова и Мая Манолова се очертават като безспорни фаворити. Неофициално се коментира, че Манолова е оферирала ДБ с две зам.-кметски места, поста на главен архитект и председателския стол в СОС. Предложението е твърде добро, за да стои ДБ на дистанция от нея. За повечето активисти обаче сближаване с Манолова е недопустимо, макар тя да се старае да избяга от сянката на подкрепящата я БСП и от собственото си минало - в последните дни се появи на обща проява с Борислав Игнатов и Борис Бонев, обеща да ги подкрепи на евентуален балотаж, дори преживя “катарзис” относно ерата на Орешарски. В крайна сметка казусът “София” се очертава като най-важен и труден пред ръководството на ДБ.

 

ТУКА ИМА, ТУКА НЯМА

От големите градове към момента ДБ има единствено кандидати за кмет в София, Русе и Бургас. Нищо не се знае за Пловдив и Стара Загора.

Към статията във в. СЕГА
vasilevil

Ще ходят за гъби тоя филм сме го гледали вече.

Miranda
снимка на Miranda

Йорданка Фандъкова няма ли оферта към десните ?

Би трябвало също да им предложи поста на главен архитект и там каквото поискат...

Ако си струва, парили са се с десните. Може би е по-честно, да ги оставят да гласуват по съвест.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Всъщност десните се опариха с ОПГЕРБ.

И ще е незряло, ако не бъдат на висотата на задачата на деня, годината, десетилетието, века:

с ОПГЕРБ  -- дотук.

Просто стига.

 

И айде да не говорим за съвест, щото всички ужасно закъсняхме -- с осъзнаване, с действия. . .

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Ако си струва, парили са се с десните. Може би е по-честно, да ги оставят да гласуват по съвест.

Абе като обяснявам за развращаващата роля на ГЕРБ  за българското общество, че ГЕРБ буквално ликвидираха обществото в тая държава. ... И  Миранда ти си чудесен пример за това, че всичко що започне да гравитира около Борисов просто започва да вони на развала. Друг такъв нагледен пример е Томата Биков.

безпартийна

Всичко зависи от целевата функция, която десните си поставят. А тя, според мен, изключва подкрепа за ГЕРБ-ерското статукво. В корупцията и предрешените обществени поръчки няма нищо дясно. В милионните загуби в общинските дружества също няма нищо дясно. Затова, най-малкото, разбирам призива на Евгений Дайнов. Дали ще го възприема, е друг въпрос. Но със сигурност няма да гласувам за Фандъкова. А освен всичко друго, за мен е важен и първият тур. Той ще определи състава на общинския съвет.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Докато ГЕРБ активизираха ?мети от типа на Нидялку, а Фандъкова си остава стриктно кандидат на ГЕРБ, то Манолова поне засега прави правилни ходове за да ме спечели: вече споменах, че в включила в програмата си "Дигитална София" на Игнатов, поднесе извинения за 2013-2014 г. , а пък предложенията към Бонев и Игнатов действително я очертават като надпартиен кандидат, ако и че и за момент не забравям БСП миналото и.

 

 

Miranda
снимка на Miranda

Бонго,  моят избор на Йорданка Фандъкова за кмет на София, е абсолютно личен избор !

Харесвам я и винаги съм я харесвала, и то  най-вече като човек ! Като кмет, тя направи толкова много за София през тези години !

Да, защото има  подкрепата и на управляващата партия, но от това София, само спечели.

Никога не съм крила, че харесвам и Мая Манолова.  Може да прозвучи странно, но намирам за напълно нормално поведението й по време на протестите.

Не намирам за нужно, да дава каквото и да е обяснения и да поднася извинения, за да се хареса на десните. Това е тя - ярката, пламенна Мая. Затова навярно е и толкова добър омбудсман. Но за кмет - не. Това е моето вътрешно чувство и убеждение !

 

LPetrov

 Да им даде по едно дилдо с формата на носа на Бойкикев и ще са доволни ?

Banshee
снимка на Banshee

Чичо Брад Белик, за кмет ясно, ама само не ни информираш Боко или Цецо обичате повече прокурорските хора? 

Slava
снимка на Slava

"Десните" пак ще се продадат, стана им навик. Наредени до Манолова - гнус??