Quantcast
Горбачов изпратил писма до президентите на Русия и Франция | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

37 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Горбачов изпратил писма до президентите на Русия и Франция

В интервю за руския вестник „Известия“бившият президент на СССР, бивш секретар на ЦК на КПСС и бивш председател на Президиума на Върховния съвет на СССР Михаил Горбачов обяви, че е изпратил писма до държавните глави на Руската федерация и Франция – Владимир Путин и Еманюел Макрон, без обаче да разкрива съдържанието им, предава Агенция Фокус. „Не бих искал да се налагам като съветник. Само в някои специални случаи обръщам внимание на лидерите - като правило това бяха кратки писма", обясни Горбачов.
Най-голямата опасност в света в момента е пренебрегването на международното право и милитаризацията на световната политика, твърди той. Споровете и конфликтите между държавите трябва да се решават мирно на масата за преговори, категоричен е Горбачов. „За какво става въпрос? Ултиматуми, намеса, военни интервенции. Всичко това заобикаля ООН. Споразуменията и международните механизми се рушат. САЩ се отличават в този подход. Те са водещите, те дават лош пример за другите", изрази увереност бившият съветски лидер.
Горбачов също така отбеляза, че в резултат на това култът към властта и заплахите се възражда. „Разбира се, опитът от миналото ни казва, че отбраната не може да бъде пренебрегвана, тя трябва да се поддържа на правилното ниво“, предупреди Горбачов и добави, че за проблемите, пред които се изправя светът сега, „военната сила и езикът на заплахите са най-лошият избор“. 
Горбачов посочи като пример Договора за ракетите със среден и малък обсег на действие (ДРСМО). „Ние обичахме да го критикуваме на различни нива, но американският президент обяви оттеглянето от него и изведнъж стана ясно, че това споразумение е най-важният стълб на стратегическата стабилност. Необходими са преговори, така че унищожаването му да не влоши заплахата от война". Горбачов припомни, че руският президент Владимир Путин въведе мораториум върху разполагането на подобни ракети и според него това може да бъде първата стъпка. „Но, повтарям, необходими са преговори най-вече между Русия и САЩ".

Към статията във в. СЕГА

Страници

vasilevil

Още ли е жив тоя предател.

sega_reader

Путин въобще може да не  е получил никакво писмо. Секретарят му е инструктиран спамът директно да отива в кръглата папка.

Знаем мнението на Путин за предателите.

Тата-ра

Може би в края на живота си е прогледнал и е решил 

да изтрие срама си че се е предоверил на САЩ 

Дзопино

нешо ми се губи логиката. зависело от саш и русия а праща писма на фрнация и русия. ми да прати на сащ. и да напише каква е била договорката едно време и какво мисли за нато в източна европа. 

sega_reader

Логиката е, че Макрон е американски възпитаник и американски проводник, тоест той само привидно е французин. Същия бе и Милен Велчев, а сега въпреки че не е учил в Щатите и банкянския и той е на къс повод при американците.

Compay
снимка на Compay

 Рейтингът на този лузър в Русия е десети от процента. Неговата кариера е пример за провал. Как можеш да провалиш една империя от глупост , опакована с добри намерения. Накратко  - Михаил Сергеич е завършен дурак.

Devil in Exile

С тези две писма Горбачов за пореден път доказва зависимостите си от САЩ, защото в момента точно Русия и Франция са на еднаква позиция, която пречи на американските проекти.

nanyac

Русия и Франция са на еднаква позиция...

TOTAL печели много добре от руския втечнен газ, на фона на това малко театър е в реда на нещата.

Макар че "еднаквите позиции" не пречат например на DELMAS да заяви, че няма да използва Северния Път.

И да не забравяме "еднаквата позиция" по сделката МИСТРАЛ.

На вуйчо ти вуйчо му
Голяма работа беше Горби, още е. Навремето беше лъч на надежда, отначало не вярвахме. После се оказа, че това е точният Човек. Той спаси милиони от комунистически идиотизъм, на него паметник трябва да издигнем. Освен това беше умен, фин, с бърза мисъл и хубава приказка и излъчване. Поклон, Горби!
Nigel

Да, хубав човек и нагледен пример за верността на поговорката "Пътят към ада е постлан с добри намерения".

Един държавник не може да си позволи да поема задължения без да ги подсигури с твърди договорни гаранции. Вместо това приел на честна дума че срещу изтеглянето на армията от Източна Германия НАТО няма да се разширява към границите на Русия. Тези с които си е говорил вече ги няма, сегашните казват "няма такова писмено задължение" и вече ракетите им са базирани на 3 минути полет от Москва.

Затова го мразят руснаците, не защото си искат обратно комунизма.

nanyac

И ако не я изтегли какво печели? Гладна страна ще издържа окупационна армия в Източна Германия отвсякъде заобиколена от НАТО. Нали имаха армия и в Афганистан, защо я изтеглиха?

майор

А теб какво те брига, та си се загрижил за гладната страна?

Или пък щото нямаше да е гладна, ако не беха Горбачов и компания.

М?

Delius
снимка на Delius

Самый сказочный долбо3б.

Кара Колю

Хи... хи... хи... Товарищ Горбачев - как только он упоминается - вызывает идиосинкразию в домофонах Кремля ...?

nanyac

Как можеш да провалиш една империя от глупост , опакована с добри намерения.

Глупостите на империята бяха много повече от една. И всичките крепко опаковани в името на народа. Затова и провалът беше неизбежен. Горбачов само го видя и успя да смекчи донякъде последствията.

Преди да ми разкажеш колко прекрасен е бил животът в империята през 1988, имай предвид, че съм го виждал с очите си.

 

Горбачов е прав за опасността от милитаризиране на политиката и вредата от незачитане международното право. И дотук като гледам аргументацията на опоненитте му, е... че нямал бил рейтинг в Русия.

Кара Колю

"Преди да ми разкажеш колко прекрасен е бил животът в империята през 1988, имай предвид, че съм го виждал с очите си."

Глупости!!!! Твоите очи никога няма да видят това, което "виждат" очите на истинският болшевишки наследник?

майор

Боже!

Как  си оцелел, папуасче?

 

майор

Така е, мадам будур.

Ти никога няма да гледаш с други очи, освен с тия, вперени в хладилника...

Compay
снимка на Compay

Нищо не е спасил дуракът Михаил Сергеич. Комунизмът като икономическа система беше несъстоятелен и щеше да си замине с него и без него. Новият модел беше ясен - китайският. Пазарен модел , регулиран от държавата. Днес се вижда кой е успешният модел и коя е най-мощната икономика в света... Вината на Горбачов е че съсипа държавата си , разпарчатоса империя , градена 3 века преди него. Вкара десетки милиони /рускоговрящи/ в пределите на чужди и враждебни държави /новообразувани/. Превърна живота на десетки милиони в безкрайна мизерия. Истинско чудо е че от този бардак Русия се измъкна сама и спаси. Макар и с цената на териториално осакатяване , олигархичен капитализъм и класово разслоение... За източноевропейците ? Горбачов е никой. Средна Европа си имаше свой европейски път , предопределен и необратим към ЕС. Ние ? Ами да си погледнем държавата днес. Завършена кочина. Диктатура с несменяем диктатор , 112 място по свобода на медиите , най-бедната в Европа , най-обезлюдената , с най-голяма емиграция , с най-лошото здравеопазване , със затъпяло и чалгализирано население. Повсеместна наркомания и проституция. Най-ниското качество на храните , замърсена околна среда и т.н. и т.н. Корените на всичко това са в епохата на Михаил Сергеич. И днес в сянката на управлението у нас са "перестройчиците" му и техните деца.

nanyac

Истинско чудо е че от този бардак Русия се измъкна сама...

Чудото се нарича скъп петрол. Но беше нетрайно, само до 2008.

А колкото до измъкването на Русия сама... да напомня ли кой заместник кмет на Санкт Петербург беше пряко отговорен за разпределение на чуждестранните помощи?

Banshee
снимка на Banshee

Аз го виждам Горби като една добронамерена, любопитна и по-умна, отколкото е здравословно, Пандора. Не е виновна тя, че от кутията излетяха мухи и бръмбари. Все някой щеше да я отвори, в името на експеримента и прогреса. :)

nottheone

Комунизмът като икономическа система беше несъстоятелен и щеше да си замине с него и без него.

??

само с една поправка - това не беше комунизъм 

sega_reader

Щом американците харесват Горбачов, означава че е предател на Русия и въобще на социализма.

А съдбата на предателите е ясна.

Я някой да припомни как американците се отнасят със собствените си граждани заподозрени в предателство.

momon

Ставрополският пън (по Иван Славков) отново раздава непоискан акъл. А всички помним докъде докара държавата си, като косвено пострадахме и останалите.

dissidentbg

Той какво е очаквал да се случи, след като наруши баланса в Света?

dissidentbg

Как се отнасят към Горбачов в Русия. 

До неотдавна бяха безразлични, защото след разпада на СССР Русия все пак се завърна към корените си.

В последно време се отнасят повече отрицателно към Горбачов. Това е защото видяха пример в Китай. Оказа се, че е възможно да не се променя политическият строй и да се постигнат невероятни икономически успехи. 

Воден прах

Вселенски некадърник, достоен за 100 смъртни присъди, обезсмислил живота и причинил смъртта на десетки милиони, все още раздава акъл???

Кара Колю

Ндааа... Тов. Сергеевич Михаил и от оня свят ще кара шамотените комунисти - ака тов. Шаманов - да се давят в тиха злоба...

П.П. А нашите домофонни кремълски слушалки - да пускат зелени бъбълчета ?

ГАМЕНЧЕТО

Ех Миша Миша, достоен ли беше да бъдеш император на велика империя или само наследник на кристияни който не знае кво се прави  с власта.

Днес след като руснаците извадиха хиперзвука, мириканците търсят мир и мирни преговори чрез Миша. 

А този с колко ли операции на сърцето явно и от другата страна не го искат.

paragraph39

Само да припомня, че "доктрината Горбачов" беше за "СОЦИАЛИЗЪМ с човешко лице"- а НЕ за ЧАСТЕН Капитализъм!!!

П.П. "Социализмът", по същество, като Форма на производство и производствени отношения, е държавен Капитализъм- т.е., собственик на Средствата за производство и Работодател е Държавата, и в нейния джоб влиза Печалбата от производството и търговията на стоки и услуги за Пазара!

Страници