Quantcast
В Охрид изясняват "Чий е Гоце Делчев" | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

59 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
В Охрид изясняват "Чий е Гоце Делчев"

 „Чий е Гоце Делчев?".  Това е темата на поредната среща на смесената българо-македонска комисия по историческите и образователните въпроси. Днешното заседание трябва да се проведе в Охрид. Вчера премиерът на Северна Македония  Зоран Заев проведе среща с македонския екип на комисията. Той посочи, че досега комисията е постигнала съгласие за шест исторически личности, за които по-рано е имало спорове. Официалната политическа позиция на България е, че страната ни подкрепя македонската евроинтеграция, но това няма да е безусловно и за сметка на историята.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Solace

Гоце не принадлежи никому. Но е с българско самосъзнание. Точка.

Звън®
снимка на Звън®

Комисията за исторически спорове е решила да подели подели Гоце Делчев дихотомично - по вертикалната ос. Лявата му половина остава за Северна Македония, а дясната за България. Заедно с това нам се присъжда и Охтум - конят на цар Самуил. Последните разкопки но проф. Овчаров убедиха македонските опоненти, че жребецът Охтум е с български произход и е потомък на Буцефал. В битката при село Ключ на 29 юли 1014 година той играе в ролята на царски кон. На 56-ия ход Охтум и ездачът му цар Самуил са ранени. Белият офицер - престолонаследникът Гаврил Радомир - спасява Самуил и го отвежда в Прилеп. Охтум пък е пленен от ромеите, а по-късно по разпореждане на Василий II е ослепен. Оставено е само лявото му око, по изискванията на европрограмата "Коне в неравностойно положение". Впоследствие жребецът Охтум се преселва в с. Покровник, където е оземлен по европроекта "Коне в растеж". 

Bozhilko

Обявявам конкурс за фантастичен разказ на тема "Какво чакаше България ако Македония беше в ЕС, а България кандидатстваше за там"

19namo

Те да не питат за града, щот' каквито сме щедри... 

Domi

Макетата да си  изяснят че имат психично разтройство - шизофрения от 45 годишен сръпски натиск у главниот мозък и Зоран Зайчето е негово производно прилича на сръбин говори със сръпски уклон, действа като сръбин... и този от първият ден е назначен компромис ....  

nottheone

кво ти пука? нали са цалива с владетелиот на западните балкани?

Миряна Б.

https://i2.wp.com/goferma.ru/wp-content/uploads/2017/03/i-140.jpg - Има ли по-красиво същество на цялата планета? Ахал-тепе, породата на Буцефал. Защо Бате Бойко, като беше в Туркменистан край Каспий не помоли за една манерка сперма, за да облагородим българските кобили - държавнички. Сещате се кои.

Bozhilko

Тия дето имат шанс да прифанат?

Banshee
снимка на Banshee

Гоце не принадлежи никому. Но е с българско самосъзнание. Точка.

Не е точка, запетайка е. След нея, с македонско - също. 

Как нямат макетата тия спорове за Тито, примерно, когото също си приемат за техен? Защото това не е предизвикателство за сърбите,  радват се и изглеждат щедри и готини за македонците, не стиснати и вечно обвиняващи досадници. 

paragraph39

/:/В Охрид изясняват "Чий е Гоце Делчев"

...........................................................................................................................

НЯМА какво да се изяснява "чий е" Гоце Делчев! ТЧК

Както неведнъж за твърдял това тук,:

1. Гоце Делчев НЕ е можело да бъде "македонец" по Националност, тъй като по негово време държава Македония е НЯМАЛО!

2. Гоце Делчев НЕ е можело да бъде "македонец" по Етнос, тъй като той сам се самоипределя/л/ за "българин" по Етнос- и НЯМА никакво значение какъм той обективно е бил по Етнос!

КАЗАХ!

Призъртащ

Анкета на общественото мнение в Македония относно това, коя държава може да се счита за неприятелска, показва, че за една година България се е издигнала до престижното първо място.

 

През 2018 едва 0,5 % от анкетирани са смятали България за потенциално неприятелска,  то през 2019 на това мнение са вече 23,1 %.

 

И от сега ви казвам, че вашите контра-аргументи не важат, защото мнението на българското общество не е мръднало и на милиметър от Мартенски пленум на ЦК на БКП 1963 година.

Bozhilko

Стойте си при сърбите и руснаците, няма проблем. 

Banshee
снимка на Banshee

Има - за нормалните от тях и от нас. Защо да не сме и ние като сърбите и руснаците и да не си помрачаваме роднинството с македонците? Като умни хора.   

Bozhilko

Аз естествено не съм експерт, но ми се струва, че нормалните хора не практикуват инцест с по-малките си братчета.

Banshee
снимка на Banshee

Чувам, че и там много се били навъдили дървени националисти в последно време. Призъртащ, ти от тях ли си?  

First Strike

Анкета на общественото мнение в Македония относно това, коя държава може да се счита за неприятелска, показва, че за една година България се е издигнала до престижното първо място.

Чий е Гоце Делчев?

Призъртащ

На родината му.

Тата-ра

Нямате спирка и вие медиите като политиците , айде спрете се . На кой бил Гоце ? Гледайте си Левски и вдигайте ръцете в хитлериски поздрави да ви гледа света фашисткито лице . После елате и обяснявайте че не сте такива 

Предводител на ...

Нема преговори за приемане в ЕС на Северна Македония.

По темата: един измислен народ с измислена история пищи, че друг измислен народ му краде историята.

First Strike

На родината му.

Може ли по-конкретно, моля! 

Banshee
снимка на Banshee

Ясно, че за родината на Клеопатра Птолемеева намеква. :))

Тата-ра

Не бее , на родината на граф Дракула с двата вампирски зъба и скелета който му откри тука оня бузестия с кръглата глава Овчаров е . Може и да е от татария и наследник на рода дуло и да се е борил за велика бугария ама е поискал да почиват костите му в Македония Ти да видиш 

Предводител на ...

Чий е Наим Сюлейманолу?

 

Родината на Гоце е Кукуш.

paragraph39

ПРИЗЪРТАЩ,

/: "Чий е Гоце Делчев?"

...

На родината му.

..........................................................................................................................

На родиТЕЛИТЕ му!!!

П.П. Впрочем, а ЧИЙ е Пейо Яворов, например?!

Тата-ра

На България е Яворов . 

Но той е бил идеалист, романтик чиста душа и се е борил за независима Македония .

Българите го съдят за убийството на Лора и никой освен македонските войводи като Сандански и Александров не го защитават в съда. Погребват го с македонска четническа носия по негова воля. 

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

А Васил Чекаларов на кого е, бе душо татарска? Много внимавай какво ще отговориш ?

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Тата-ра, За Яворов ?

Тата-ра

Здрасти Шабан !

Тата-ра

Бонгич , да ти оговори някоя душа татарска ! Или бонго обонго наледника на кривоглавите и кривогледите коневъди конеопашки и конеобрази .

paragraph39

ТАТА-РА,

/:/На България е Яворов . 

Но той е бил идеалист и се е борил за независима Македония

..........................................................................................................................

"Македония" е географска област- при това, от три части: вардарска/сръбска/, пиринска/българска/ и егейска/гръцка/.

"Македония", като държавно образувание, има чак след 1944 г.- и е съюзна република във федерацията Югославия!

Едва през 1991 г. Македония става независима/извън Югославия/ държава!

Географските области/каквато е била "Македония" по времето на Яворов!/, НЯМАТ и НЕ могат да имат "независимост"!

Страници