Quantcast
Филмът „Ирина“ на Надежда Косева е номиниран от Европейската академия | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

8 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Филмът „Ирина“ на Надежда Косева е номиниран от Европейската академия

Дебютният филм на Надежда Косева "Ирина" е номиниран от Европейската филмова академия за откритие на годината. Тези отличия са известни като “европейските Оскари“. Над 3 600 професионалисти - членове на академията, ще гласуват за наградите, които ще бъдат връчени на церемония на 7 декември в Берлин.

Още 6 филма са номинирани за откритие на годината, съобщи БНР.

През юли филмът "Ирина" получи две международни признания - награда за режисура на 16-ия международен кинофестивал в Токио и почетен диплом от 26-ия европейски кинофестивал в Палич, Сърбия.

Към статията във в. СЕГА
Калинчо

Дайте линк да го погледнем де, кво ми се правите на интересни

burglarian

Още един филм, който няма да гледам.

Моите5стотинки

що ве както има банки които съхраняват семенна течност и я продават когато трябва, защо да няма банки които да предлагат матки и на който му трябва да я използва...не мисля че е вид проституция но не мога подходящ термин да намеря...

burglarian

?

Стоф

Пресилени небивалици изиграни некадърно. Отново политкоректна номинация.

Звън®
снимка на Звън®

Сценаристи на продукцията са Светослав Овчаров, Боян Вулетич и самата Надежда Косева. Филмът разказва една невероятна история - едновременно тъжна, странна и шантава. Ирина живее в малък миньорски град и работи в крайпътна кръчма. Един ден в кръчмата се появява пътуващ хирург-специалист по ембрионални трансплантации. Той й предлага тя да стане сурогатна майка и износи плода на млада еврейска двойка, отдадена изцяло на своята професионална кариера. Съпругът - Касиел Ноа Ашер - е инженер-генетик. Работи в секретна лаборатория в пустинята Негев и е на прага на епохално откритие. То ще промени генетично камилите на арабите, превръщайки ги в наемни убийци на МОСАД. Младата му съпруга - Ирини Жамбонас - е виртуозна цигуларка. Предстои й за първи път в света да изсвири концерт за цигулка и оркестър, чиято партитура е с доказано извънземен произход. Изсвирването на творбата има необичайно влияние - по време на репетиции цигуларката внезарно забременява. Извиканият специалист й предлага да пренесе ембриона от нейната утроба в утробата на сурогатна майка. Такава приема да стане Ирина, главна героиня от филма. Тук зрителят разбира, че тя само преди година е била той. Ирина дълги години е била мъж, в чието тяло мъчително е съзрявала женска същност. Търсейки хармония със себе си този мъж се превръща в жена, подлагайки се на операция в болница Ачебадем. Филмът завършва с надежда. „Всичко започна с моята лична бременност. Да бъдеш жена и в утробата ти да зрее живот е безценно. Съжалявам, че бременността трае толкова кратко!“, коментира Надежда Косева. 

Хумангоид

Аха. Пак за ценители. Пък ние чекаме за нещо за зрители.