facebook
twitter

Вие сте тук

68 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
САЩ се изтеглят от Северна Сирия, за да не пречат на турската армия

Американските войници в Северна Сирия ще се изтеглят от района на границата с Турция и нито ще подкрепят, нито ще пречат на планираната от Анкара военна операция в този район, съобщиха от Белия Дом, предава Франс прес, цитирана от Фокус.
„Турция скоро ще започне дълго-планираната си операция в Северна Сирия. Въоръжените сили на САЩ няма да участват или подкрепят операцията и силите на САЩ, които разгромиха териториалния „халифат“ повече няма да са в района“, гласи съобщението, публикувано след телефонен разговор между президентите на САЩ и Турция Доналд Тръмп и Реджеп Таийп Ердоган.

Турските власти, а не САЩ, сега носят отговорност за по-нататъшната съдба на задържаните в региона през последните две години терористи от групировката „Ислямска държава“. Това се казва в заявление на прессекретаря на Белия Дом Стефани Гришам, публикувано след телефонния разговор между американския лидер Доналд Тръмп и турския президент Реджеп Таийп Ердоган, предава в същото време ТАСС.
В документа се подчертава, че европейските страни са се отказали да приберат и предадат на съд своите граждани, които са се присъединили към ИД и са заловени в региона. САЩ, по думите на Гришам, също нямат намерение да изразходват средствата на своите данъкоплатци за тях. „Правителството на САЩ искаше от Гермаия, Франция и други европейски страни, от които са дошли много заловени терористи от ИД, да си ги приберат, но те не пожелаха да го направят. САЩ не искат да ги издържат в течение на период, който може да продължи много години, което ще доведе до значителни разходи на американските данъкоплатци“, се отбелязва в заявлението.
„Сега Турция ще носи отговорност за всички терористи от ИД, заловени в региона в течение на последните две години в резултат на нанесеното от САЩ поражение на местния „халифат“, отбелязва прессекретарят на Белия Дом.
Както съобщиха от Пентагона в четвъртък, повече от 11 хиляди терористи се намират под стража в повече от 30 сирийски затвора, разположени на територията, контролирана от въоръжената коалиция „Сирийски демократични сили“.
Вашингтон многократно призовава международната общност да приеме и изправи пред съда своите граждани, които се присъединиха към терористичната група и по-късно бяха пленени в Сирия от САЩ и нейните партньори. Тръмп предупреди европейските съюзници, че в противен случай бойците ще бъдат освободени.
 

Към статията във в. СЕГА

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Уникален Ердоган ! Как само "наду" реднеците...

 

:)

 

САЩ :

 

Изтегляме се, кюрдите да се оправят сами...

 

:((

 

Ся ще има "месомелачка". Турците мноо се точат на кюрдите. 

 

Всеки който се е хванал с реднеците го чака същата съдба. Да бъде прилъстен и изоставен на вълците, когато му дойде време...

 

Путин в този момент отваря шампанското защото предвкусва огромен наплив на лидери от региона на червеното килимче за защита. Руския ВПК яко ще захлеби !

 

:)

ruff

това, че САЩ оставят кюрдите да се оправят сами къде го прочете? явно не в дописката. в която единствено се говори, че се оттеглят, за да не пречат на НЯКАКВА Турска ОПЕРАЦИЯ! т. е. няма какво да се коментира, преди да се знае каква е въпросната операция. за което уважаемата газета не ни информира. само с едно от следствията. на операцията. 

Предводител на ...

Ся ще има "месомелачка"

На зипуля пак са му спрели кабелната и преживява тежко липсата на TLC, 24 Kitchen и Cartoon Network. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Да се готвят Гърция и Кипър !

 

Турция :

 

Може да се наложи да пратим армията на остров Кипър !

сталкер пустиняк

Ами чудесно, нека я пратят! Тамън ще си отворят 2-3 фронта, както е било по време на ПСВ. Току виж, Ердоган наистина успее с налудничавите си изпълнения да разпадне Турция.  

Nashenec

Ако руснаците продължават да засилват влиянието си в Кипър някой много ще се тръшка. Загубата на влияние в Кипър за западноевропейските политици и НАТО ще е почти смъртоносно за тяхното влияние в Близкия Изток. Все пак Британската империя не напразно толкова е държала на Кипър като лост за управление на тази част на света. А и в исторически план това се потвърждава - превземането на Кипър от Турция е основополагащо за изгонване на рицарите от Божия гроб и доминиране в тази част на света за векове.

ЗИП
снимка на ЗИП

През 1919-1922 без особен проблем турците смазват Антантата. Сега просто си връщат методично техните територии загубени през ПСВ.

 

Русия отново е съюзник на Турция, както през 1919-1922г.

 

Погромът върху реномето на САЩ е монументален !

 

Американците просто не могат да защитават съюзниците си !

Доктор УдХаус

Пълни глупости, точно обратното. САЩ изпълниха повечето си задачи в района и го напускат преди неизбежното клане, което предстои, за да не носят отговорност за него и именно, за да не си опетнят реномето. Турция са съюзник на САЩ от дълги години и ще бъдат такъв дълго след Ердоган, докато кюрдите бяха конюктурен съюзник в една определена битка с общ враг - тази срещу Ислямска държава и след края ѝ, не са  никакви на САЩ. Русия, с имперските ѝ амбиции, трайни съюзници няма и никога не е имала, така че временно "добрите" ѝ отношения с Турция ще свършат в деня, в който на Турция им свършат парите за нови оръжия. 

Nashenec

Американците загубиха района и сега е въпрос на избор на стратегия как да се махнат без всички да разберат, че Америка вече не е опора и сигурност.

А как Турция и  Русия през 20 години били ... ами една от причините за по-ранното стартиране на операцията по раздухване на болшевишката революция, въпреки успешността на операцията за сваляне на руския император (февруарската революция) е началото на подготовката за реализация на плана за атакуване на черноморската зана на Турция с цел превземане на Цариград. Колкото и да е странно е имало е такъв план и  той се е изпълнявал - даже има писма на английски дипломати, които обясняват какви мерки се предприемат за подпомагане на Турция за да не се допусне падането на Цариград.

Mars11

 То пък едно реноме.

Интервал

Доктор УдХаус, бих се радвал на разяснения какви са били задачите на САЩ в района, че и са успели да изпълнят повечето от тях. Предварително благодаря, сигурен съм, че ще е интересно за четене. :)

eussr

Вижданията на Доктор УдХаус са типични за медийно "образованите" всичкознайци. Никаква субстанция, никаква връзка с реалността. Даже едва ли знае къде е Сирия на картата. 

Доктор УдХаус

Знам, че руската пропаганда твърди друго и българските лумпени по традиция сляпо вярват на нея, но в района, обитаван от кюрдите, САЩ имаха една основна цел и това беше борбата с Ислямска държава. САЩ, съвсем официално, изпратиха военни инструктури и оръжия на кюрдите, подпомогнаха ги в тази битка (това бяха задачите) и спокойно може да се каже, че на този етап, битката за района беше спечелена от кюрдите.

Интервал

Доктор УдХаус, не става дума за пропаганда, а и хронологията Ви куца :)
Отново моля за разяснения какви са били задачите на САЩ в района, че и са изпълнили някакви от тях.
Предварително благодаря! :)

Доктор УдХаус

До eussr

Да, никаква връзка с "реалността" на руските държавни медии, нали...?!

Да, знам къде е Сирия на картата  - съседът ми от долния етаж е наполовина сириец, а покрай него познавам и куп други сирийци, пък майка ми е живяла в Сирия, десетина години преди да се родя. Ти какво знаеш за Сирия - това, дето Пешо трактористът ви разправя сутрин на по бира в селската кръчма и го е прочел във Фейсбук?...

JollyRoger's

Закърмен със сирийско знание, демек... Тцъ-тцъ-тцъ! ?

Доктор УдХаус

Интервал, опасявам се, че ако не сте ме разбрал, е възможно да имате някакъв когнитивен проблем, но заради проявената любезност, ще повторя: задачите на САЩ в района на кюрдите са - да въоръжат, обучат и подпомогнат кюрдите в борбата им срещу Ислямска държава и смятам, че тези задачи отдавна са изпълнени, за което можете да се уверите тук: https://www.segabg.com/node/56406

momon

до 31

да въоръжат, обучат и подпомогнат кюрдите в борбата им срещу Ислямска държава

Наистина ли това им била целта? ?

Интервал

Приятелю, за когнитивни проблеми е рано да говорите, особено предвид, че има някакво очевидно неразбиране на елементарни въпроси. Също ще повторя - защо Ви се губи голяма част от хронологията на събитията, а и кога се появи понятието "Ислямска държава"? Имам едни смътни спомени, че САЩ бяха в района доста преди това. Мога да си повторя въпроса за задачите, но съм сигурен, че можете да го прочетете в предните ми коментари :)
Продължавам да очаквам смислен и логичен отговор.
Предварително благодаря!

eussr

Така казаха по CNN! ?

Доктор УдХаус

Приятелю, Интервал, опасявам се, че бъркате понятието "район" (част от територията на дадена страна, често с естествен център или друг общ признак), с доста по-обширното понятие "регион". В статията става дума за кюрдите и аз говоря единствено за техните взаимоотношения със САЩ, и използвам думата "район", а мога да Ви уверя, че САЩ идват в този район именно след появата на Ислямска държава и опитът ѝ да го завземе. Ако имате предвид войната на САЩ в Ирак или гражданската война в Сирия, и свързани с тях събитя, нито тази статия, нито коментарът ми (който беше в отговор на делириума на някакъв радикален неоосманист и поклонник на Ердоган, на име ЗИП), имат някакво отношение. Според мен, дори изобщо не е удачно да обсъждаме някаква унифицирана цел или стратегия на САЩ в региона, защото всяка нова администрация в Белия дом има свои собствени цели и стратегии. Така например, Буш е имал свои цели, Барак Обама искаше да свали от власт Асад, а Доналд Тръмп очевидно няма проблем с Асад. От друга страна, по отношение на Ислямска държава Тръмп продължи да следва съюза на администрацията на Обама с кюрдите, така че това, което съм казал за изпълнениете задачи, е точно така, а това, че Вие имате проблем с терминологията и не правите разлика между "район" и "регион", и между "задача" (определена работа или цел, която трябва да се изпълни) и "стратегия" ( план на висше ниво, с който да се постигнат една или повече цели при определени условия на несигурност), не е мой проблем...

дъртреалист

11 хиляди терористи се намират под стража

А така.

И трябва да бъдат хранени. 

И поени и топлени.

Поне от тоалетна хартия ще има леки спестявания, щото муслими.

А и на Марс още няма колония.... къде да ги пратят?

ЗИП
снимка на ЗИП

Не знам дали всички съзнават колко важни неща се случват в момента в Сирия и Ирак ?

 

Като нищо Европа може да бъде залята от по-голяма мигрантска вълна а заедно с нея и от десетки хиляди пуснати от САЩ терористи !

 

 

 

 

 

Калинчо

Фейкнюз. 

САЩ не се изтеглят от Сирия! 

Сгугню
снимка на Сгугню

САЩ не се изтеглят от Сирия! 

А?

Какво става тук?

Тов. ЗИП, саботират се усилията ти да изпаднеш в предоргазмен спазъм!

Вземи мерки.

 

Да н`съ окаже, че турцките солдати пак ще клечат покрай границата, както клечаха покрай Манбидж в началото на годината, поради наличието на 5-6 амерички войника (книжни тигри, то се знае) на пътя им?

Дзопино

Делото на давещите се е дело на самите давещи се. 

 

Еуфорията на зип-а е по-скоро за плач - очевидно дори и присъствието на бази на сащ в гърция и българия не е гаранция че турция няма да си разиграе коня и по тези земи след 10 години. Не виждам кой ще ги спре като гледам какво става в сирия. Няма да са американците а при тази ни външна политика няма и да са руснаците. за Нато и ЕС въбще е безсмислено да се говори като защитник на българия. 

 

Очевидно сме в един лагер със партньори които ни подкрепят докато имат полза и те зарязват когато от тях се искат жертви. 

Гласът

Какви точно договори за взаимна отбрана е сключил САЩ с кюрдите от северня Сирия, които сега са нарушени? Може ли да научим? 

ЗИП
снимка на ЗИП

Феновете на реднеците са в амок. Бълнуват все едно ги е хванала треска...

 

Целия свят е шокиран и осъжда Тръмп за подлото предателство .

 

Американските телевизии се тресат  и използват епитети, като "срамно", "мекотело", "марионетката на Путин бе задействана"....

 

:))

 

И едва ли всичко ще се ограничи до 30км както уж иска Ердоган. Има раздвижване и около град Рака...

 

 

Su38

Както и преди съм казвал, САЩ "скъсяват фронтовата линия". Опит за запазване на имидж, който се губи точно от такива действия.

Не че ще свърши войната в Сирия. Сега американците ще ръчкат другите. Само че преценката е неправилна. Нямат ресурса. Нямат и съюзници, нямат васалим нямата дори и слуги, щото всички видяхме, какво се случи с курдите. Уж бяха за тях, опъваха се на турците - и хоп. зарязваме ги. Познайте, какво ще се случи там...

скайспирит

Не вярвам ФАЩ реално да се изтеглят, ще оставят паравоенни частници, които да пазят заграбеното. А относно плановете на турската армия, не е ясно дали има "добро" от Кремъл. Нищо конкретно не се чува, а сирийците преди седмица поискаха (от трибуната на ООН) всички чужди войски да се изметат, защото са агресори и армията си запазва правото да предприеме законни (според международното право) действия.  И струва ми се, че това е причината ФАЩ да се изтеглят. 

Страници