facebook
twitter

Вие сте тук

55 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Лoвkия

сникито си е сники, не очаквай изненади.

Сгугню
снимка на Сгугню

сникито си е сники, не очаквай изненади.

Откъм тая група изненади са невъзможни, види се.

Аз го подканям да не се заяжда, а да рече нещо по същество - той ме храни от все сърце.

Дедов убавец.

First Strike

А ти ще признаеш ли нещо след като ги "почнат"?

АКО ги почнат, ще призная, че си бил прав. Само дай една дефиницийка на "почнат по пълна програма", че да няма после хъката-мъката. 

nanyac

Как да ти дам дефиницийка за тайна незаконна операция на силоваците срещу невъоръжени попове? Шаманът тръгна на път и се наложи да го задържат публично, а с тези е достатъчно само да си поговорят на четири очи.

Сгугню
снимка на Сгугню

Топла новина-160 недоволни от 160 милиона население?!

Къде го виде тва 160 млн. население?

First Strike

Как да ти дам дефиницийка за тайна незаконна операция на силоваците срещу невъоръжени попове? 

А отде знаеш, че има такава, щом е тайна? Ей така ще ми дадеш и дефиницийката. Щом знаеш, че я има, значи знаеш и каква е. Иначе приличаш на въздух под налягане. 

 

Аз те питах за мнение по същество по тази тема, ти ми отправяш личностни нападки.

Колко си типичен.

Аз ти казах, че нямам мнение по всяка тема, защото не съм ти. Кое е личностна нападка? Псевдонимът ти? Снимката, която си сложил за аватар? 

Сталкер

Това е интересно, редови свещеници проявяват гражданска позиция без да се съобразяват с шефа си кагебеец. Даже много интересно и можеше да представите новината без да манипулирате със заглавието, но в случая може би ви е простено, щото това е един всеобщ рефлекс - щом някой се обяви против потъпкването на гражданските права и срещу милиционерския и съдебен произвол в Русия, значи автоматично е против уравлението на президента Путин! Даже и отявлените привърженици на Путин не се усещат колко е против него такава постановка! Първоначално щях да коментирам че е умишлена манипулация, но в следващия момент си дадох сметка колко широкоприета е и че всъщност това е истинския проблем на Путин, колкото и да се дистанцира от пряко вмешателство...

Яна

? Мисля, че нищо съществено няма да им се случи на протестиралите. Аргументите ми са следните: РПЦ избягва сама да създава светци сред служителите си. Поне в историческите документи за последните 100години, информация за такова деяние не съм срещала. На това навежда и съобщението, че няма да се търси отговорност от групата от говорителя на Патриарха. А Путин и неговата администрация може и да са всякакви, но не са глупаци. Предполаганата от част от колегията Колима или в най-добрия случай психиатрия не е вариант за тях. В свят преливащ от информация, бунтът на 160 свещенника, на който не се обръща внимание е действие от типа "всяко чудо за три дни". 

Nashenec

Какво толкова лошо става в Гуантанамо, че само човек да сравни нещо в Русия с това място и веднага започва историческа ретроспекция. Ами ако ще е така да се върнем до египтяните, изселили няколко народа ? Или до гърци с "изчистването" на Троя - я си спомнете какво е направил Ахил и това ни карат да го учим в училище, разправяйки ни за люлката на демокрацията Гърция ?

Затова като говорим за 20 век си давам примери от началото от 20 век. Та кой е идейния пример и настолна книжка на Хитлер, определила неговото поведение и методи ? Какъв е по националност и къде е живят ? Действията на кои държави са използвани като примери за "добри практики" ?

Давайте, четете и си отговаряйте, защото историята е голямо количество мръсни факти, тълкувани в учебниците от победителите.

 

П.П. Както се казваше в един афоризъм "Независимо от замъка, когато колкото по-навътре навлизаш, толкова на портретите хората са по-евтино и лошо облечени, а физиономиите им са все по-близо до разбирането за разбойници."

Сгугню
снимка на Сгугню

Аз ти казах, че нямам мнение по всяка тема, защото не съм ти. Кое е личностна нападка? Псевдонимът ти? Снимката, която си сложил за аватар? 

Аха.

Нямаш мнение по темата, но се обаждаш и коментираш други форумци. При това, не им опонираш с аргументи, а се заяждаш с тях.

Както рекох - типично.

First Strike

Модератор ли си? Ако не си - пали джапанките. Все ми е тая кво си рекъл. 

Антей

 

Хъм, какво толкоз лошо е направил Путин

на протестиращите, че да се налага

 

група свещеници да защитават правата

на "православните граждани"?

 

Искаше се да спазват правилата

на митингуване.

Изискване валидно за всички държави

и за всички протестиращи!

 

И както и колегата Сталкер,

по-горе е отбелязал - 

защо все Путин, трябва да е виновният за всичко!?

....................................................

 

Пък щом писмото е "открито", значи ефекта 

може да предположим само, че ще е

многопосочен:

 

1) ще се види, че има инакомислещи,

сиреч демокрация и в тези "униформени" структури

 

2) ще се разбере, че свещеничеството,

трябва да се обгрижва повече - е в последното

 

изречение пише, че "се води дискусия за 

свещеничеството и ценностите, които

Руската църква изповядва".

 

3) ще се получи по-твърда консолидация,

обединение  на здравите сили в православието,

 

което по неизвестни причини се провокира,

като никое друго християнство днес!

 

☝️

 

Вова

Точно Путин е създателят на Вертикал власти.

Той двайсет години създаваше тази система. Лицемерие,показуха, а правилните отчети пред висшестоящите станаха цел . Двайсе години има пряка линия на Путин с народа. Царчето решава всички проблеми. Пожизнената власт има своите негативи. 

ThePal
снимка на ThePal

А защо няма протестиращи от Перм ?...например

Не се признава !

fierсe
снимка на fierсe

абе, църквата не беше ли отделена от държавата?!?

тези като какви протестират, като отец намкойси,

или като иван иванич?!????

Дяд Омраз

абе, църквата не беше ли отделена от държавата?!?

 

Може би Гундяев е подходящият човек да отговори на това питане.

fierсe
снимка на fierсe

тоя пък кой е?!?

ИвКо

Тука има големи грижовници за съдбата на Русия, вероятно щото си немат родина.

Вова

Ами темата е свързана с Русия. Русия и коментираме. Коментираме и достойното поведение на руски свещеници,несъгласни с измамите на властите..

Нещо против?

Verbis verbis

Не мож ги разбра за какво точно протестират.

От една страна срещу репресиите срещу протестиращите, а от друга страна срещу потъпкване на гражданските права на православните християни, въпреки че, протестиращите младежи едва ли са православни, или минали покрай православието, защото либералничещата младеж е твърде далеч от православието.

Но всеки има право на своя избор и предпчитания, дори и в редиците на клира.

А подкрепата на либерал-демокрацията от страна на РПЦ има своята традиция, когато  17та година православните свещенници подкрепят с душа, сърце и действия Временното  социалдемократично правителство на  Керенски.

Така че, в опитът за сваляне на властта в Русия, който между впрочем доста туткаво върви, трябва да се включат всички сили.

А къде сме още!

До изборите в САЩ,  демократите ще хвърлят всички сили за свалянето на Путин от власт, иначе, ... при  неминуемото преизбиране на Трамп догодина, за тях се очертава голяма черна дупка. А може и друга галактика.  

ИвКо

Нещо против?

Не си разбрал или не искаш да разбереш какво съм казал. 

Boris65

Жалко , че само реакционното руско  праославие може да си позволи Свобода на Словото и Съвестта ( При нас Европа и Атлантик такова нещо е невъзможно. 

Boris65

Дано не ги изгорят на кладата както в цивилизованите страни . Много тежка смърт , макар и хуманна , без проливане на кръв.

The Rowdy American
снимка на The Rowdy American

Новичък.

Страници