Quantcast
Лавров обяви края на войната в Сирия | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

54 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Лавров обяви края на войната в Сирия

Ситуацията в Сирия се завръща към мирното русло, на територията на републиката са се запазили само отделни огнища на напрежение. Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и Агенция Фокус.

„Войната в Сирия действително завърши“, подчерта първият дипломат на Москва пред руското издание „Труд“. „Страната постепенно се завръща към нормалния мирен живот“. При това министърът отбеляза, че на неконтролираните от правителството на Сирия територии, например, Идлиб и на източния бряг на река Ефрат, се запазват отделни огнища на напрежение.

По неговите думи, в тези условия на преден план излизат задачите за напредък на политическия процес за разрешаване на кризата за постигане на дългосрочна и надеждна стабилизация в Сирия и региона на Близкия изток като цяло, както и осигуряване на цялостна хуманитарна помощ за Сирия.

Лавров отбеляза, че сформирането и стартирането на комитет за конституционна реформа ще бъде важна стъпка за напредване на политическия процес, осъществяван от самите сирийци със съдействието на ООН. Според външния министър свикването на комитета ще даде възможност на правителството и опозицията за първи път да започнат пряк диалог за бъдещето на Сирия.

Министърът обърна внимание на факта, че в Москва „придават голямо значение на поддържането на редовни контакти с отделните страни в Сирия, включително с опозицията“ и също така призовават за възможно най-широко представителство на всички групи на сирийското общество в политическия процес.

Лавров посочи, че опозицията играе важна роля - тя участва в международни срещи за Сирия в астанинския формат (нейното военно крило) и междусирийските контакти в Женева, като отбелязва, че представители на опозицията трябва да бъдат членове на конституционния комитет. Руският външен министър смята, че опозицията може и трябва да даде конструктивен принос за процеса на политическо уреждане в съответствие с резолюция 2254 на Съвета за сигурност на ООН.

Министърът подчерта, че Русия подкрепя възстановяването на суверенна, териториално цялостна Сирия, връщането на всички сирийци в родината им и самата страна в „арабското семейство“, както и бързото преодоляване на последствията от разразилия се тероризъм. Според Лавров това ще бъде ключът за гарантиране на сигурността и стабилността в Близкия изток.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Сезам@отвори се
Кой по ред? Нали вече няколко пъти побеждаваха.

Преди години ръсеха същите щуротии, но победата беше в Авгъснистан. Заминаха като аслани, а се върнаха наср@ни.

майор

Сезам, зАтвори се ?

Иначе ще умориш от смях някого.

Метла-
снимка на Метла-

Я... тая новост не се беше тpъбяла към половин година... а беше всяка седмица. Чекам ЗИП-уля да подгpее стаpата манджа с поpедица фееpии. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Общо взето Лавров е прав .

 

Войната действително завърши. Асад възвърна контрола върху около 65 % от територията на Сирия с най-големите и важни градове.

 

Русия се закрепи за 100 години напред в Близкия Изток.

 

Сега вървят консултации с Ердоган да "сдаде" и останалата част от Идлиб до магистралите М4 и М5.

 

Въобше брилянтна операция на Руската Империя. Перфектна победа, която ще бъде изписана на "стената славата" в Георгиевската зала на Кремъл...

 

:)

 

Сега е време Русия да се заеме с Либия. Там също е идеален полигон за изпробване на оръжия

Метла-
снимка на Метла-

А, жив-здоpов. Бех се уплашил да не си се спънал в паpадните чехли и pазбил под миндеpя - но както винаги на висота. Почти лавpова. Д,угата седмица пак същото? Жду... ?

ГАМЕНЧЕТО

Като си върнат петрола ще си говорим.

Недоверчив

Споко, Метла. Ракетите и самолетите на Русия са анимация, или в най-лошия случай гумени макети. Американците победиха в Иран, Сирия, Венецуела и Северна Корея. Предстои им да смачкат Китай и Русия. Вдишай, издишай, вдишай, издишай...Все пак хвърляй по едно око под леглото преди да си легнеш... 

Метла-
снимка на Метла-

Понял сияйните ти словца, нo аз веpвам само и единствено на таваpиш ЗИП-уля. След всякоегос.pу, наша мъpша фейсбукова, таваpиш на истината  лавpов и одещата икона, естествено. 

Доси

Колкото и да се пънат тук партнерите и да иронизират, истината е че в Сирия политиката на САЩ претърпя катастрофа. Да, САЩ все още са се вкопчили в някакви парчета територия и се опитват да подържат напрежение, но присъствието им там става все по-безпредметно и нелепо от международно правна гледна точка. СЕГА вече когато и да си тръгнат все ще е късно...

Доси

Кюрдите естествено загубиха, щото заложиха на куц кон. СЕГА нямат избор, трябва да се върнат под крилото на централната власт и ако успеят да договорят някаква ограничена автономия - берекет версин, ако не, здраве, следващият път. А ако се дърпат и опъват - ще ги дадат на лошият Ердоган да ги пита кон боб яде ли и що се заиграват с ПКК. 

Direktiva

Ех, успокоих се!

майор

И аз.

Такава грижа сте ми ти и целокупното партнерство, да знаеш ?

Доси

След като в Идлиб нещата се уталожат Асад ще натисне на запад от Ефрат. Има всички основания за това, а САЩ няма как да устискат без да влязат в открита война срещу Сирия... и разбира се ще изглеждат като крадци на нефт... те не че не са де... 

Enevv

 

 С двама-трима играчи по-малко на терена е така. Наложи се да приложат най-изтърканият трик - да се търкалят по терена и... имА резултат !

  Министър на отбраната да подаде ооставка !

  Реджеб почти  поверва, че му дават подарък за  Баба Ноел,  даде и 2-3 часово интервю, в което на стативче сам си поставяше табла-карти и обявняваше как щел да им запълни вакума.

 

   Но  сега ще види що  е да  висиш клиент на  евразийски дед Мороз! 

  Нас госпожа Мустафа още ни цери с разни кюрдски билета  ...

 

 Истинският дедо Кока-Коледа е запазена  марка ! Оостава при кюрдските и албанските  джентълмени !

 

 

   

  

   

 

Недоверчив

Доси, при реднеците въпросът е на живот и смърт, а при това положение вече не им пука как ще изглеждат...

Доси

Бе не е точно така "да не им пука как ще изглеждат". САЩ без съмнение са мощна държава, геополитичсека сила, но при тях голяма част от силата им е в имидж, маркетинг и реклама, където без съмнение са големи майстори... САЩ губят информационната война, а това НИКОГА до сега не им се е случвало. Те просто не знаят какво да правят в тази ситуация, защото са свикнали да правят каквото си искат под прикритието на информационната медийна мъгла... но вече не става така... 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Сащците загубиха тотално. 

Заложиха на обединен Кюрдистан и се конфронтираха с всички държави, в които има кюрди, а това са основните играчи в Близкия изток (с изключение на Израел). 

Скоро ще се наложи да напуснат Ирак, с Турция нещата никак не вървят, а Иран и Сирия са извън влиянието им за поне няколко десетилетия.

Стратегическата им цел бе погрешно, тактиката - също, защото заложиха на ислямизма и терористите. 

Доста глуповато... 

Invisible

   Сирийците трябва да  издигнат паметник на руската армия.

   Така повелява традицията.

   Само дано се сетят да му намерят някое забутано място, та след години да не берат ядове.

   

Зарубежник
снимка на Зарубежник

Американците победиха в Иран, Сирия, Венецуела и Северна Корея.

О,това не е нищо. Даже не можаха да победят и в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, България, ГДР и в някаква историческа държава с името Югославия. Там що сльозы и нерви потрошихме...

И като турнем в числото Украйна, Литва, Латвия, Естония се получават големи съветски пабеды.

Зарубежник
снимка на Зарубежник
Въпросът не е сложен, но актуален. Защо им беше необходима ВСВ?

Да победиш и да се събудиш гол, беден, гладен и без победените територии.

Каква красива цветна картинка.

Недоверчив

Зарубежник страхотно чувство за хумор. В момента съм на морето. Току що се разминах с една двойка руснаци - верно, почти голи са, изглеждаха освен това бедни и гладни докато се качваха в автомобил модел 2018г...Ужас, живи ги ожалих...

Stоrmbringer

Москвич? Модел 2018! Брей, брей!

 

Сгугню
снимка на Сгугню

„Войната в Сирия действително завърши“

Коя поред окончателна победа, обявена от руснаците, е тази, че им изтървах сметката?

Nashenec

Е, все пак са по-малко на брой от американските в Афганистан срещу талибаните?

nanyac

Ще видим ли съвместен парад на победата?

Или наместо за парад ще четем за още след-победни килимни бомбардировки?

 

Апропо, кво става със страховитите подводници в Тартус? Пишат едни русофобски източници, че импортозамещените им акумулатори вече са сдали багажа и подводниците май са боеспособни в максимален радиус на един щепсел от брега.

Ace_

Ура, другари!

 

Мисля, че след задължителния парад и кинопреглед на щастливите първи партийни и държавни ръководители приемащи поздравления, най-сетне трябва да се заемат и с изграждане на настъпилият мир. Виждам стотици кораби, натоварени с продоволствие и стоки от Крим, да преминават проливите. Руски туристи пристигат с МС-21 и се припичат на сирийските плажове и так далее. 

Доси

Аз пък виждам как партнерите подлайват, а руският керван си върви... 

Ace_

Ама - разбира се! Жираф большой - ему видней

Сгугню
снимка на Сгугню

Аз пък виждам как партнерите подлайват, а руският керван си върви... 

Вървял бил, викаш ........

И докъде е стигнал?

Под мъдрото ръководство на тов. Путин!

М?

pgp

На войната края още се не види и скоро няма да се види. Американците държат петролните залежи посредством марионетките си. Турция с нейните марионетки и с аспирации да заграби каквото може от Сирия. Израел постоянно бомби Сирия. В Идлиб все още има доста голяма и упорита опозиция. Асадовата Сирия е икономически срината от войната. Руснаците се борят да не загубят това което имат и так далее и так далее.

Страници