Quantcast
Министър Вълчев: Очаквам двоен ръст на учителските заплати до 2021 г. | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

7 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Министър Вълчев: Очаквам двоен ръст на учителските заплати до 2021 г.

В средносрочната бюджетна прогноза за финансирането на средното образование до 2021 г. са заложени средства, които ще подсигурят двойно повишение на учителските възнаграждения. В рамката за 2020 г. са предвидени 360 млн. повече спрямо настоящата година, ръстът през 2021 г. е 720 млн. лв. Това обяви на публично обсъждане на политиките на просветното министерство през новата учебна година просветният министър Красимир Вълчев. По данни на МОН спрямо 2017 година увеличението на средствата за увеличаване на възнагражденията на педагозите ще стигне  1 380 млн. лв. - достатъчно да гарантира двоен ръст в сумите.

Училищната мрежа за учебната 2019/2020 година включва 4 411 институции, от които 2 367 училища, 1844 детски градини, 170 центрове, 23 общежития и 7 обсерватории. Най-много училища отварят врати в областите София-град, Пловдив и Бургас, а утре ще бъде открито и ново училище в град Бяла, Русенско.

Към статията във в. СЕГА
редник

Това обяви на публично обсъждане на политиките на просветното министерство през новата учебна година просветният министър Красимир Вълчев.

 

Дали може, когато се пише за образование, да се пише по-грамотно?...

Хумангоид

Е, ама то тука не пишат за образование. Тука се вихри любимото Му упражнение - фърчат насекъде хиляди мелеарди...

fractal
снимка на fractal
Трябва да се дават стипендии на ученици с отличен успех за да имат мотивация да учат даден предмет не може да се знае всичко и да са пълни отличници учениците
марк

 

 

 

                        И пет пъти да увеличат заплатите на даскалите , нивото на образованието пада главоломно.

Звън®
снимка на Звън®

Образованието вече е вредно и ненужно. Трябва да се въведе задължителна неграмотност за лица до 18 годишна възраст. Да бъдем дебели и безпросветни - това е повелята на днешното време!

Дохс_Читем

Сега ако ни направят и деца, които да бъдат обучавани, цена няма да имат.