facebook
twitter

Вие сте тук

73 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Обвиненият в шпионаж: Занимавам се с духовното, не с бизнес

Занимавам се с културни и духовни връзки, а не с бизнес. Това обяви пред Би Ти Ви Николай Малинов в първото си интервю след като бе обвинен от прокуратурата в шпионаж, в получаване на пари от чужда организация и в схема за пране на пари.

Той обяви, че русофилството е планетарен проект и за него именно това е единствено важното. За него в личен план, обвинението в шпионаж било много обидна. Той не може да разбере и откога геополитическата ориентация е шпионаж. „Определението „шпионин“ е много разочароващо за мен. Фактът, че съм наречен шпионин заради общуване с руски партньори, не предизвиква в мен нищо друго освен изненада. От 30 години се занимавам с политика, открито изразявам вижданията си и помагам за развитието на културни, духовни и социални връзки с Русия и съм сигурен, че това е правилно“, подчерта Малинов.

Не съм се занимавал с пари, ако е имало някакви счетоводни грешки през годините, аз нямам отговорност, служа единствено на каузи, обяви Малинов. На въпрос дали е получавал пари от Русия, той заяви, че в един момент се е занимавал с Российская газета в България, но за всичко е плащано данъци.

Той обяви, че познава бизнесмена Константин Малофеев от 14-15 години, че мисли по един същи начин с него, че се борят за традиционни ценности. Именно Малофеев му се е обадил първи на телефона на дъщеря му след излизането от ареста. Малинов обяви, че обича България и затова продължава да е в страната. Имах предложение да управлявам международен проект за 15 000 евро заплата, но отказах, добави Малинов и обяви, че той пари от Малофеев не е получавал.

Той каза, че е запознал банкера Цветан Василев с Константин Малофеев. ”Това лошо ли е? Какви са техните отношения – не знам и не ме интересува. Поводът беше, че Цветан Василев беше оставен на улицата, с риск да загуби живота си и семейството си – помоли за връзка с влиятелни кръгове в Русия”, коментира Малинов.

Председателят на движение ”Русофили” допълни, че след това се почувствал обиден и омерзен от поведението на Василев, защото общите им проекти пропаднали, след като банкерът се е отметнал. ”Девет месеца и половина аз не бях вписан като собственик на ТВ7, а всеки ден влизаха рекламни средства, те си управляваха и си правеха, каквото искат. Една чистачка не можех там да назнача и аз се отказах от проекта заради Цветан Василев”, обясни Малинов.

 Със самият Василев го запазнал Сергей Станишев, в кабинета си. Това било заради издаването на вестник Дума. Именно Малинов беше издател на вестника в един период.

Познавам се и и с Делян Пеевски, той беше с Василев, беше дясната ръка на Цветан Василев, каза Малинов. Той не познавал Емилиян Гебрев.

”Това, че съм следил сделките, свързани с Цветан Василев – ами, да! Следя ги – тези, които купиха предприятията му – те трябва да бъдат преследвани. За намерение ли ме преследват?”, коментира Малинов.

Според Малинов, прокуратурата няма да се справи с доказването на обвиненията за шпионаж. Той обясни, че разследващите са дошли в дома му в 7 ч. сутринта в понеделник и се преобърнали къщата му.

”Аз съм притеснен за моите съратници и другари, защото ние сме доста голям екип. Притеснен съм за децата и съпругата си, но тези неща отминават. Не искам да обвинявам никого”, каза Малинов. По думите му такива обвинения са повдигани за последно в страната ни през 1978 г.

”Следвайки своята кауза и убеждения, аз напуснах БСП. Едно от обвиненията е защо съм имал намерение да правя партия. Аз не знам да имаш намерение да е подсъдно”, посочи Малинов.

Той обяви, че е голям приятел с Леонид Решетников, познавал го от 1995 г.  Беше приятел и с баща ми, който беше голям офицер от първо главно, заяви Малинов. Той разказа как Венци Стефанов му искал телефона на Решетников, после разбрал, че е направена среща с Корнелия Нинова.

Тя оттогава ми е сърдита, но мисля, че споделяме едни и същи идеи, заяви Малинов.

Организацията на Решетников Двуглав орел се занимава  основно с вътрешни неща, с проекта Русия 2050. Наскоро му казах дай да го представим в Европа, да видим как хората са настроени към Русия след 30 години, но той каза, че ще прави ще прави проекти  и представяне в Япония, Китай, Азия не в Европа.

Според Малинов на традиционния събор на язовира Копринка след няколко дни ще се съберат поне 14-15 хиляди човека.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

bay Dragan

Май живеем  през 1945-48 г.

Борбата за промяна на геополитическата ориентация било шпионлък. Вай,вай.

скайспирит

Не е късно в подстъпите към яз.Копринка да се организират филтрационни КПП с детектори на лъжата, скенери за отпечатъци и камери със софтуер за лицево разпознаване. Със сигурност гешеф ще фане некой дълбоко замразен шпион с ей такава техника в джеба. https://photojottings.com/expo-watch-camera-review/ ?

bay Dragan

ше фане от трите най-дългото.

Кара Колю

"Занимавам се с културни и духовни връзки, а не с бизнес."

Тъй, де... с духовен бизнес...
dream team
снимка на dream team

Това на картинката ти ли си? Не виждам хладилника...

ЗЛАТИЯ

Къде си крие този човек крилата (?)?! 

erkek

Изтрих кукитата на всички руски сайтове де съм посещавал.Оставих само тези с разширение .ua.

Брррр....Фашизъм.....

 

 

Яна

Рекламата е законно средство за бизнес успех, колега. Но в случая този текст дори не е реклама, а елементарно потвърждение на провала на действието на чл.105, ал.2 от НК "Деецът не се наказва, ако доброволно се разкрие пред органите на властта." Тъй де, доказателства няма, предполагаемите шпиони са отказали да си признаят, че са такива и ги пуснаха под гаранция. Но имам въпрос: колко тъп трябва да си по която и да е скала, за да предположиш, че някой ще си посипе главата с пепел и в твоя угода ще признае, че е шпионин без доказателства?

D-r D

Айде Гешев да публикува в ПИК "доказателствата". Нали почваме площадни процеси. Ще дават и пуканки.

Evasion

Малинов обяви, че обича България и затова продължава да е в страната. Имах предложение да управлявам международен проект за 15 000 евро заплата, но отказах, добави Малинов

Верно ли бе? Ми тогава що не оглавяваш движение "Българофили"? 

ЗЛАТИЯ

Ми,щот не е толкоз платено /духовно.?

Яна

Извинете да не би да имаме честта да се намираме на седянка с представител на НАП? Точната информацията за доходността на едно занятие се предполага, че е там. Е то системата на НАП в последно време си е решето, де. Ама ние все пак като съзнаелни данъкоплатци да се застраховаме, какво съобщаваме.?

Сгугню
снимка на Сгугню

Дори и Малинов да не е чужд шпионин, в тесния смисъл на думата, със сигурност е агент на влияние, прокарващ, служещ на и защитаващ чужди интереси в България. 

А това е също толкова лошо, ако не и по-лошо от шпионството.

bay Dragan

?

Ха сега смени Малинов с Цецо, или с Чехлю, или с Паси, или с някоя НПО....

Яна

Не думай. Това си е направо творческа доработка на НК. А Вие колега като пропагандатор на обратните идеи ще ни осветлите ли агент на чие влияние сте. По реда на елементарната логика Вашите идеи защитават интересите на другата голяма страна(Вие решете коя точно, че в настоящия момент са три), но определено не българските такива. Та започвайте да събирате сумата за гаранцията. Доколкото разбрах сумата била 50хил.лв. Но какво е тази сума за Вас като агент за влиятие. Семки и бонбонки.

Лoвkия

Занимавам се с духовното, не с бизнес

Вярвам му.

Вярвам, че и тримата - и Василев, и Малофеев, че дори и "Делян" притежават дълбока, дори бих казал необятна духовност.

bay Dragan

Предполагам , че тези "шпионлъшки" събития ще провокират създаване на партия обединяваща и русофилите в България . Партия против НАТО .

И трябва  !

Invisible

   

    И как ще се казва тази партия?

  

SergElias
снимка на SergElias

Бай Драгановата партия може да я кръстят и в нея ще членува целата му рода без унуците,  щот те всите .....подкопават темелите на капитализЪма некъде на запад у Джендърско.

bay Dragan

Не внуците, а децата ми приятелю. Даже едното щях да го мантахеря преди няколко години, че беше в щаба на Кица. Лошо е , че всички гледат парАта.

И трите са ми на гости от две седмици. И гледат какво става тук.

анастаси сиров

Сгуги,тези които прокарват американско влияние са също лоши. Нали?

Сгугню
снимка на Сгугню

Ха сега смени Малинов с Цецо, или с Чехлю, или с Паси, или с някоя НПО....

Не споря, така е.

 

Сгуги,тези които прокарват американско влияние са също лоши. Нали?

Съгласен съм.

 

Но, все пак, има един-два нюанса - в момента САЩ са ни съюзници. Русия не е.

А също - обществената система на САЩ се ръководи от принципи и се стреми към ценности, към които се стремим и ние - демокрация, свободна инициатива, човешки права и свободи, социална държава.

А обществената система на Русия е клептокрация, работеща и стремяща се да обогати властимащите там и техните присъдружни бизнесмени, включително и за сметка на руския народ. Към това ние не се стремим.

И като казвам "ние" имам предвид българите като общество и народ, а не управляващата каста.

 

bay Dragan

Сгуньо, не бъркай моралните ценности с правото. Грешиш!

Сгугню
снимка на Сгугню

Сгуньо, не бъркай моралните ценности с правото. Грешиш!

Не се кахъри, колежката Яна горе нали вече ме светна, че да си агент на влияние не било криминализирано.

Което не значи обаче, че не трябва да бъде.

Сгугню
снимка на Сгугню

По реда на елементарната логика Вашите идеи защитават интересите на другата голяма страна

Само идеологически промити мозъци могат да смятат, че като не харесваш дадени идеи или хора (в случая Путин и клептокрацията, която той оглавява и символизира), задължително защитаваш и харесваш САЩ и то по начина и с фанатизма, с които форумният русофилиат либи страстно Русия.

Светът не е черно-бял, колежке. Като не съм русофил, не съм длъжен да съм американофил и това, че правя съпоставки между едните и другите, за да посоча дупките в тезите на форумният русофилиат, не ме прави американофил.

Вместо да сте втренчени във филиите и фобиите си, по-добре би било вашата групичка да помисли дали не следва да е повече българофилска. 

 

Яна

Колега далеч съм от мисълта да Ви обвиня в опростенческо мислене. Освен САЩ и Русия примерно съществува и Китай, който изповядва други ценности и най-вече методи за налагането на тези ценности. Затова написах три държави. Що се касае до идеогемите на първите две, точно защото са идеогеми на практика се прилага творчески променен вариант и в двете държави. Просто в САЩ фасадата е по-приемлива. И моля не ми цитирайте Хартата за правата на човека, а също и мантрата за "безпросветните" руснаци и високо интелигентните САЩ. Просто според мен "безпросветните" руснаци, както винаги прилагат интелекта си в строго специфична област - военната и добив и продажба на енергийни суровини, а САЩ в реклама и натиск към целия свят за продажба и на военната си продукция и същите енергийни суровини. Пишещите тук май забравят, че един от големите износители на петрол и шистов газ е и САЩ. Та така, съгласна съм, че светът не е черно-бял, а доста разноцветен. Та не съм съгласна да ми проповядват избор само и единствено между "панславизма" и "атлантическите ценности".  И двете мантри имат доста силен привкус на имперски манталитет, идеология и практика на наш гръб и за наша сметка.

АК-47МС

Разбира се , драги. Но пък Вашите коментари могат да ме направят американофил. Например, когато прочетох, че САЩ се стреми към социална държава.

Моите5стотинки

....визови съюзници разположили техника и ботуши на наша територия....

Сгугню
снимка на Сгугню

Например, когато прочетох, че САЩ се стреми към социална държава.

Ами доста по-соцална държава са от някои други, ако и ня фона на Западна Европа да изглежда другояче.

Meto_ot_Interneto

Какви държавни тайни е предал Малинов на Русия?

 

Страници