facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Японска АЕЦ ще изхвърля радиоактивна вода

"Токио Електрик пауър" ("Тепко") ще трябва да изхвърли радиоактивната вода от разрушената атомна електроцентрала "Фукушима" в Тихия океан, тъй като капацитетът на компанията за съхраняването й се изчерпва, заяви японският министър на околната среда Йошиаки Харада, цитиран от агенциите. 

"Тепко+ е събрала над 1 милион тона замърсена вода от охладителните тръби, използвани за да предпазват прътите ядрено гориво от стопяване, след като централата бе повредена от земетресение и цунами през 2011 г. Компанията оператор на централата твърди, че капацитетът й за съхраняване ще се изчерпи до 2022 г. "Единствената опция ще бъде да източим водата в морето, където ще се разреди", каза министърът на брифинг в Токио, като уточни, че изразява лично мнение. Правителствен говорител също подчерта, че Харада изказва лично мнение. Правителството очаква доклад от експертна комисия, преди да вземе окончателно решение. 

Към статията във в. СЕГА
TRIF007

Това за тази централа дето при аварията собстениците и първи се качиха на джетовете си ли е?

Не съм изненадан. След като наложиха тотално информационно затъмнение и нахвърлеха тонове лъжи и фалшифицирани данни не сум изненадан. И защо не се дига шум за това в пресата? Ми що ли? Ами тя централата била по Хамерикаска технология. Е сега че тонове радиоактивна вода се изляха в Пасифика не е голяма работа, нали?  Що бомби се изгармяха в него преди 60г. и кво? Още си е там.

Наглоста няма граница! Що ще изливате водата в океана бе тарикати? Напълнете им басейните и джакузитата на собствениците и' и да си плуват в нея. Що не спряхте централата и вмесо да я засипете с бетон като Чернобил още я ползвате?

×