facebook
twitter

Вие сте тук

105 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Държавата изпраща писма до българи в чужбина, за да си дойдат

 

 

Държавната агенция за българите в чужбина се опитва да върне сънародниците ни, които работят извън родината, чрез писма, предава Нова тв.

„Писма е общо казано. Ние изпращаме имейли, говорим по телефона или скайп. Използваме всякаква форма за общуване.Така, че формата не е просто писма”, разказа Ива Крумова от Държавната агенция за българите в чужбина за „Здравей, България”.

Тя каза още, че в  България се връщат и висококвалифицирани хора, които имат имоти у нас.

„Една от основните задачи на нашата агенция е да работим с деца. Работим много добре с Министерството на образованието и науката и с българските училища в цял свят. Задачата ни е тези, които искат да останат в чужбина, да успеят да запазят своя език и култура”,  коментира още експертът.

Тя допълва, че в писмото фирмите описват конкретни работни места и какви изисквания имат към желаещите

Към статията във в. СЕГА

Страници

PlaNed
снимка на PlaNed

Държавата изпраща писма до мигрантите, за да ги върне у нас

Последно?!

Мигрантите, емигрантите или имигрантите, защото има "мъндзърка" разлика!

?

Думата емигрант се отнася за човек, който е напуснал родината си и живее в чужда страна. Основният признак в значението на тази дума е свързан със статута на съответното лице по отношение на неговата родина, която той е напуснал дълготрайно. В някои случаи държавата – родина на емигранта, се означава с прилагателно име или с предложна фраза към съществителното, срв. примерите: Български емигранти има по всички краища на света;емигранти от Сирия.
Думата имигрант има значение ‘чужденец, който се е заселил на постоянно местожителство в някоя страна’ и отразява статута на някого по отношение на страната, в която се е установил за трайно местоживеене, срв. Броятна имигрантите в САЩ все повече нараства. Следователно, мигрантът, който е напуснал своята родина с намерение да се пресели трайно в друга страна, може да бъде наречен и емигрант. Когато след някакъв период се установи на постоянно местоживеене в друга държава, той вече става и имигрант  

http://ibl.bas.bg/ezikovi_spravki/migrant-emigrant-ili-imigrant/

FataMorgana
снимка на FataMorgana

Слушах въпросната дама в сутрешните блокове, която уж разясняваше "инициативата". Останах с впечатление, че е нещо като...нищо. Може и да греша, ама...

Братя Стругацки

Това някакъв майтап ли е? Говорили си по скайп и това е акция за завръщането на българите от чужбина. 

Ами те не се интересуват от разни и-мейли, а дали има икономически условия в изстраданата ни държава. Не всеки иска да се мазни на Бенчев или да яде суджук като се върне тук. 

rover
снимка на rover

представих си как някой се обажда на брат ми, отдавна изнесъл се от тиквения рай, по съвсем определени причини, и започва да го убеждава да се върне в царството на Оногова. и си представих реакцията на брат ми.

още се смея.

ве, по-голяма тъпня отдавна не съм чел. честно.

dimdum

Писма е общо казано. Ние изпращаме имейли, говорим по телефона или скайп. Използваме всякаква форма за общуване. 

не гротеска. таз агенция е да се реди за номерче в бюрата за безработни. 

Братя Стругацки

Всъщност, нещата са други, тия от агенцията хич не се интересуват от българите, избягали от страната, а от такива, които ще дойдат от другаде. Това е първата стъпка - привличането на българи от диаспората, втората е приемането на разни мюсюлмани, араби и пр. под предлог, че трябва някой да работи, а такива желаещи сред емигрантите и българската диаспора вече няма. 

 

„Общо казано е, че пращаме писма – говорим по телефона, по скайп, пращаме мейли”, коментира Ива Крумова от агенцията.

По думите ѝ така във фирма в Костинброд са дошли да работят 40 души от Западните покрайнини в Сърбия.

Въпреки че агенцията постига успехи най-вече в българските общности, живеещи в държави с по-нисък стандарт от този в България, като Молдова, Украйна и Македония, Крумова подчертава, че писма се пращат и към емигрантите в Западна Европа.

Justinian2
снимка на Justinian2

Ало ? Българин в чужбина ли сте ? -  Да. Какво има ?  - Каним ви да се върнете в Родината! Тука много прогресирахме , ще ви намерим даже работа !  - Но аз си имам работа.  - Няма значение. Вие знаете , няма дърво без корени , както и камъкът си тежи на мястото !  - Но аз не искам, тук имам високо платена работа , семейството ми е тука , децата ми учат , имаме гражданство ...  - Толкова по-зле за вас ! Ние ви предлагаме българско такова ! Ако инвестирате 1 милион лева на година , ще ви го дадем безплатно !...  - Но аз имам българско !   - А така ли ? Тогава се прибирайте , да не ви го отнемем !   - Отнемете го. Дреме ми на ракетата.   - Вие сте безродник ! Родоотстъпник ! Само лекия живот ви тегли ! Срамота !   - Но тук животът не е "лек". За да печелиш добре много трябва да се работи.   - Тогава защо не искате да се върнете ? У дома хем малко ще работите , хем много ще печелите ! Знаете ли г.н. Борисов какви скокове на заплатите осигури на хората тук ? Знаете ли колко вземат ? ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ !   - И колко вземат ?   - Ами вземат ... лева ! А при Станишев беше по-малко !   - Ха ха ха. Аз вземам 15 пъти по толкова. - С-с-с-с-с-с... маматимамати.... Пию , пию. Но кънекшън уит дис намбър...??

Perseus

Хахахах! ИДИОТИИИИИ! Как да се върнат? С какво да живеят тука? Изгонихте 2 милиона българи немили недраги по света да се скитат, защото в България има само глад, мизерия и орки!

RRZ4
Това вЕрно е някакъв невероятен майтап! Връщам се само при една брутна годишна заплата от минимум 300.000 лева!
Justinian2
снимка на Justinian2

Дори да ти дадат номинала който се взема на запад ... пак не става. Ще трябва да ти плащат отгоре за :  вредния въздух който ще дишаш , говната които ядеш , мутрите им които ще гледаш ден и нощ по медиите... 100 % отгоре режийни , хигиенични , естетически компенсации ! Половин милион лева нетно на година за база за разговори.?

mi6osp.

Я елате пиленца при батко да ми пеете сладко, сладко.

Още на: https://textove.com/milko-kalaydzhiev-kade-si-batko-tekst
Благодарение на textove.com

ablepsia

И за туй ли "начинание"  на тез агенти им се плащат заплати от нашия джеб?! Я да одят да копат компири и те, както препоръча през предищния си мандат сегашният минпред!

Безобразие!

Stern

Тази агенция по-добре да каже какво (не) е свършила за българите в чужбина и колко стотин хиляди лева за заплати и командировки е източила, да речем за година.

Ама няма да го направят. По-лесно е да се обадят с нещо, предварително обречено, колкото да се чуе, че ги има.

SergElias
снимка на SergElias

С днешните дописки  "Писма на държавата  до невъзвращенците с любов" и " Бенчо качил Митьо на аФтостоп"  газетата прави сериозна заявка за месечните награди в раздел "Хумор и забава".

sega_007
снимка на sega_007
Как бе, ей сега ще ви кажа кой ще се върне. Ще се върне детето на другаря-господин Х, след като учи в Швейцария, но са го изгонили защото го е карал само на мурви, Джони и пушилки. Ще се върне и синът на депутата Грую защото му омръзнало вече да краде коли в Испания. Ще се върне всяко партийно дете, което е изпратено на запад да учи с една единствена цел - един ден да се върне в България за да управлява децата на простолюдието. Вие учете за работници, нашите деца учат за да ви управляват. Е, точно те ще се върнат. Другите - не.
генек

Що не приложат няколко фиша за заплати? И преводи на пенсии след 40 години труд...

----

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Recycler

Чакам да ми пишат. Тръпна в очакване да прочета аргументацията ?

Кире

Мен верно ме вълнува аргументацията някой да се върне, както и срещу заминаване ? 

ИвКо

Наивно и глупаво, но едва ли нещо друго може да се очква.

Μολών λαβέ

Това не е истина...мисля, че сънувам

angelny

  Мене нещо са ме пропуснали.Що така, или пък още не ми е дошъл редът?

sega_007
снимка на sega_007
Паро, пиши на Сидера да прокара закона. Ти си пълен с идеи, ама реализация нанай. Явно няма чуваемост във вашата партия, както е и при другите партии. Крадене има, а чуваемост никаква. Как идеите на народа ще получат тогава реализация, ти си приказваш по форумите, а Сидеров ходи по курортите.
Джиджи

Вт., 07/08/2018 - 13:55

@Кире

Мен верно ме вълнува аргументацията някой да се върне

Ми аз познавам две, които се върнаха – и то без никаква аргументация. И двете посланически щерки.

 

И освен че са живели с баща си из странско – напр. в Швейцария, едната живя и работи над 10 години в Испания и накрая си додЕ. Сама, по сопствено желание.

 

А другата живя и работи над 10 години в Ню Йорк, в момента е в Мюнхен, но се кани до края на годината да се върне и тя. И двете са с ноо добро образование, говорят по 2-3 езика, но казват че искат да живеят тук – чувствали се като отшелнички извън България.

 

Кире

Ми аз познавам две, които се върнаха – и то без никаква аргументация. И двете посланически щерки.

...

чувствали се като отшелнички извън България.

Те като таквиз щерки добре са захлебили, па другото е парлама. Освен, ако сметат, че у нас разврата е по на ниво? 

 

Джиджи

Те като таквиз щерки добре са захлебили, па другото е парлама. Освен, ако сметат, че у нас разврата е по на ниво?

Виш ся, Кире.

 

Туй със "захлебването", "парламата" и "разврата" можеш да го речеш само по отношение на некой, дето е заминал у странско наистина да захлебва - даже и като мие чужди задници.

 

Ф случая обаче туй не вървьой. Щото и двечките са от сой. Имали са тук сичко преди да заминат да учат в чужбина, имат го и сега. А основният аргумент за връщането им е, че там се чувстват като дърво без корен. Аз ги разбирам. Тук обаче малко хора могат да ги разберат.

 

Кире

Щото и двечките са от сой. 

 

Начи - учили са, щото некой е назначил татковците за посланици. Демек, връзкари. Тва ли е от "сой"? Ми то верно сека мутра иде да е от сой...

 

Не важи. Кажи кога леля Гицка се върне от Гръция да дои овцете у нас, вместо да прислугва там. Те тия соестите се чудят откъде да намерят лели Гицки. И че внасят работници откъде намерят, и че се оплакват, че немало народ. Те това са чорбаджиите. От сой.

Джиджи

Начи - учили са, щото некой е назначил татковците за посланици. Демек, връзкари. Тва ли е от "сой"? Ми то верно сека мутра иде да е от сой...

Татковците са УЧИЛИ за посланици, след което са били назначени за такивИ, без да са връзкари. Или пък мутри!

 

Но тва може да го разбере само некой, дето е от сой. На теп кво да ти обяснявам.

 

И лели Гицки не познавам. Нито пък чорбаджии. Край на разговора.

 

marksman
снимка на marksman
Татковците са УЧИЛИ за посланици

 

Джиджи, ама ти верно ли го мислиш туй, дето си го пльоснала???

Я да ти припомня само няколко - Александър Йорданов, Филип Димитров, Елена Кирчева, Леа Коен и още десетки носители на ЕТАЦ

Здравка
снимка на Здравка

Джиджи, и аз познавам две, които се върнаха. Едното девойче прекъсна следване след втори семестър, не му понесе чужбината, другото се върна поради това, че любимият му човек остана да учи и завърши у нас. В момента не съм в сътояние да изброя колко млади ( под 40 год ) хора познавам, които заминаха да учат, или да работят и се връщат веднъж в годината за лятна ваканция. Двама братя от по-възрастните емигранти не бяха се връщали 15 години до миналото лято. Ако не беше наложително, едва ли щяха да се върнат и тогава.

 

Джиджи

Вт., 07/08/2018 - 11:44

@PlaNed

Последно?!

Мигрантите, емигрантите или имигрантите, защото има "мъндзърка" разлика!

Аз туй за мигрантите, емигрантите и имигрантите съм го обяснявала тук преди четири и кусур години, когато почнах да пиша в сий форум.

 

Ама кой да чете или да помни?! Или пък текучеството е големо?

Страници